hirdetés

Megszállta a Gazdasági Versenyhivatal a Booking.com budapesti irodáját

A Gazdasági Versenyhivatal (GHV) rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot rendelt el az online szállásfoglalás piacán tapasztalt anomáliák miatt.

hirdetés

A gyorsított ágazati vizsgálatok során a GVH a versenytörvény felhatalmazása alapján – bírói engedéllyel – helyszíni kutatást is tarthat. Ez a hatékony és gyors beavatkozást lehetővé tevő eszköz azt támogatja, hogy a GVH a piaci zavarok feltárásához és kezeléséhez szükséges információkat összegyűjtse, közölte az Index kérdésére a GVH. A lapnak megerősítették, hogy a helyszíni kutatás folyamatban van a holland cég budapesti irodájában, ugyanakkor hozzátették, hogy további információt az esettel kapcsolatban nem áll módjukban közölni.

Képünkön a Booking holland anyacégének épülete Hágában
Képünkön a Booking holland anyacégének épülete Hágában
 

A hivatalnál jelezték, hogy az információgyűjtés lezárultát és az adatok elemzését követően a GVH nyilvános jelentéstervezetben összegzi majd az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálat eredményeit.

Ennek elkészítésére a nemzeti versenyhatóságnak 30 napja van, ami indokolt esetben összesen kétszer 30 nappal meghosszabbítható.

A szervezet gyorsan lépett, mert – ahogy a portálnak kifejtették –, számukra első a magyar szállásfoglalók és szállásadók védelme.

A teljes cikk megtalálható: ITT

(forrás: index.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk