Szállodai nagyláncok előrejelzése: a csúcsévre még várni kell

Szállodai nagyláncok előrejelzése: a csúcsévre még várni kell 

A turizmusban érdekelt nagyvállalatok szerint 2024 nem a csúcsév lesz a szegmensben, az utazási láz Amerikában a pandémia előtti szinten tetőzött, és innen már csak szűk ösvény vezet felfelé.
Magyar károsultjai is vannak a Booking.com újabb botrányának

Magyar károsultjai is vannak a Booking.com újabb botrányának 

A portál késedelmes fizetésre hivatkozva szálláshelyeket tiltott le, holott a felhasználóknál nem volt mulasztás.
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Szigorítaná az Airbnb és a Booking szabályozását az EU

Szigorítaná az Airbnb és a Booking szabályozását az EU 

Egy uniós tervezett szerint a jövőben több adatot lesznek kötelesek megosztani a helyi hatóságokkal az olyan szállásszolgáltató platformok, mint az Airbnb és a Booking.com. Ezentúl az internetre feltöltött adatokat is átláthatóbbá kell tennie az ingatlankiadásra szakosodott vállalatoknak.
Kiderül, mi állhat a Booking-botrány mögött

Kiderül, mi állhat a Booking-botrány mögött 

Szakértő szerint a riválisok elől eltitkolt hatalmas fejlesztés miatt robbant a bomba, azzal, hogy a szállásportál beleegyezett, hogy 94 millió eurót, azaz csaknem 36 milliárd forintot fizet egy olaszországi áfaper rendezése érdekében.
Magyarul kért bocsánatot a Booking.com vezérigazgatója

Magyarul kért bocsánatot a Booking.com vezérigazgatója 

Glenn Fogel a Booking.com vezérigazgatója kedd délután levélben kért bocsánatot azoktól a szállásadóktól, akik érintettek voltak a kifizetési botrányban és késve, vagy még a mai napig sem kapták meg a pénzüket.
Booking-saga: most meg az ügyfélszolgálat e-mail címe tűnt el

Booking-saga: most meg az ügyfélszolgálat e-mail címe tűnt el 

Mint mi is többször beszámoltunk róla, a Booking.com számos szállásadó partnerét nem fizette ki, ami miatt a GVH vizsgálatot indított ellene. A legújabb fejlemény, a Spabook.net információja szerint, hogy a szállásközvetítő cég megszüntette ügyfélszolgálata e-mail-elérhetőségét, a customer.service@booking.com-ot. 
Megszállta a Gazdasági Versenyhivatal a Booking.com budapesti irodáját

Megszállta a Gazdasági Versenyhivatal a Booking.com budapesti irodáját 

A Gazdasági Versenyhivatal (GHV) rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot rendelt el az online szállásfoglalás piacán tapasztalt anomáliák miatt.
GVH-vizsgálat indult a Booking.com-mal szemben

GVH-vizsgálat indult a Booking.com-mal szemben 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elindította gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán.
Ágazati vizsgálatot rendeltek el a Booking.com-mal szemben

Ágazati vizsgálatot rendeltek el a Booking.com-mal szemben 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a Booking.com szállásfoglaló ki nem fizetett tartozásai miatt, ez derült ki a parlament Gazdasági Bizottsága turisztikai albizottságának keddi ülését követően.  

Hétfőre talán rendezi minden tartozását a Booking.com 

A cég, ígérete szerint, rendezné tartozását az ügyben érintett 22 ezer magyar szállásadóval. 

MTÜ-felmérés: több ezer hazai szálláshely bajban a Booking miatt 

A Magyar Turisztikai Ügynökség megállapítása szerint több ezer szálláshelyet lehetetleníthet el a Booking késedelmes fizetése.

Újabb fordulat Booking-saga témában 

A hazai, alapvetően kisebb szálláshelyek tulajdonosait, üzemeltetőit érintő Booking.com kifizetések körül kialakult aggasztó helyzettel már állami szinten is foglalkoznak, adja hírül a spabook.net szakportál.

A szállásadók kiszolgáltatott helyzetére rávilágít a kipattant Booking-sztori 

A Booking.com által karbantartási leállásra hivatkozva visszatartott szállásdíjak esete is azt bizonyítja, hogy a közvetítői foglalásoknál nem a vendég, hanem a szállásadó kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe.  A történtek kapcsán a vg.hu újságírója utazásjogi szakértőt kérdezett.

Booking.com: van, aki él vele, van, aki nélküle is boldogul 

Amint arról lapunkban hírt adtunk, a szállásadók közül számosan felháborodtak azon, hogy a Booking.com bizonyos ideje nem utalja át a nekik járó összegeket, számlázási rendszerük karbantartására hivatkozva, ráadásul főszezonban. Körképünk nyilatkozói azonban nem tapasztaltak ilyet, bár fenntartásaik vannak.  

Főszezonra időzített karbantartás miatt nem fizet a Booking.com? 

Már egy hónapja nem utalja át a szállásadóknak járó összegeket a Booking.com - számlázási rendszerük karbantartására hivatkozva. Az online fórumokon, szállásadói csoportokban egyre nagyobb mértékű a felháborodás, sőt, már kezdenek terjedni olyan rémhírek is, hogy esetleg a Booking csődje van a háttérben, illetve sokan attól tartanak, hogy sosem kapják meg a pénzüket, olvasható a spabook.net szakmai portál oldalán.

A Booking önként befizette a milliárdos bírságot 

A Booking.com határidőben, önként befizette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2,5 milliárd forintos bírságát, de a cég a bíróságon vitatja a GVH döntését - mondta a Növekedés.hu portálon szerdán megjelent interjúban a GVH elnöke.

A franciák a Booking.com és az Airbnb riválisán dolgoznak  

A franciáknak elegük van az Airbnb és a Booking.com egyeduralmából: saját online platformot alakítanak ki teljes idegenforgalmi ágazatukhoz.

Ígérgetett, de továbbra is csőbe húz a Booking.com 

A legnépszerűbb szállásfoglaló oldal, a Booking.com továbbra is megtéveszti felhasználóit egy friss kutatás szerint. Pedig korábban már megígérték, hogy felhagynak a rossz gyakorlatukkal.

Nagy jövőt jósol a Balatonnak a Booking. com 

Paradigmaváltás a Booking.com-nál.  A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének minden eddiginél látogatottabb szemináriumán jártunk.

Partnerek lettek az Air France és a Booking.com 

Az Air France csoport és a digitális utazási platform, a Booking.com új partnerségi megállapodást írtak alá annak érdekében, hogy ügyfelei számára átfogóbb, egyszerűbb és digitálisabb utazási élményt nyújtsanak.

Eljárás indulhat az online szállásközvetítő portálok ellen 

Többek között a hamis ár, a vásárlók félrevezetése és jogaik megsértése miatt indít vizsgálatot egy angol fogyasztóvédelmi szervezet (CMA). 

Ezek az Airbnb-s lakáskiadás szabályai 

Cikkünkben összegyűjtöttük a kereskedelmi szálláshely szolgáltatásra vonatkozó adófizetési szabályokat. 

Versenyfelügyeleti eljárás indult a Booking.com Hungary ellen 

Versenyfelügyeleti eljárást indított 2017. március 7-én a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen, és ezzel egyidejűleg kizárólag a magyar cégnél előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot is tartott a hivatal - erősítette meg Basa Andrea, a GVH sajtószóvivője.

A turizmus legújabb trendjei nem a Booking.com szemszögéből 

Makro- és mikrotrendek, a siker tényezői a turizmusban – Karsai Árpád turisztikai tanácsadó kitekintése 2017-re.

2017 legnagyobb utazási trendjei 

A technológia fejlődése, az azonnali öröm- és információszerzés, az emberi kapcsolatok felértékelődése, az ökotudatos szemlélet, a testi-lelki-szellemi harmónia keresése és a felfedezés vágya fogja jellemezni az idei évet a Booking.com elemzése szerint.

A szűkített paritás az online szállásfoglalók közös nevezője 

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot folytatott a hazai online szállásfoglalási piacon a versenyt korlátozó tényezők, elsősorban az árparitás ügyében. A szolgáltatók elfogadták, hogy csak szűkített paritást kötnek ki a szerződéseikben. 

Megint kapott egy pofont a Booking.com 

A düsseldorfi Régiós Legfelsőbb Bíróság elutasította a Booking.com-nak a Német Versenyhivatal szűkített árparitás tiltása elleni beadványát.

Budapesti szilveszter: szállodai árak a csillagos égben 

„Csak úgy kapkodnak Budapest szállásai után!” - állítja a Booking.com. Állításuk a szilveszteri időszakra vonatkozik, 4 éjszakára, két főre, többnyire reggelivel és adókkal (áfa, ifa).

Visszaél a Booking.com a piaci erőfölényével 

A Booking.com saját szabályait igyekszik érvényesíteni az on-line értékesítésben egész Európában - dohog a HOTREC.

Meghajolt az uniós akarat előtt a Booking.com 

Változtak a Booking.com foglalási portál eddigi szerződéses feltételei, amely arra ösztönzi a szállodákat, hogy különböző árakat, foglalási feltételeket kínáljanak a közvetítőknek.

Változások a Booking.com szerződéses feltételeiben 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége – a Booking.com foglalási portál 2015. június 26-án a nemzetközi szakmai sajtóban a szerződéses feltételeinek változásáról szóló közleményének ismertetésével tájékoztatja a hazai szállodákat, a hazai turizmus képviselőit.

Megállíthatatlanul nyomulnak az OTA-k 

A Tourism-Review felmérést és infografikát készített az online utazásfoglalások trendjeiről, melyből kiderül, hogy mi befolyásolja az utazókat, és melyek a legnépszerűbb netes utazási irodák.

Booking.com szállások a Ryanair weboldalán 

Stratégiai partnerséget kötött a Ryanair és a Booking.com, ezzel a lépéssel mintegy 550.000 szállás került a Ryanair.com weboldalra.

DMC-vé válik a Booking.com és a TripAdvisor? 

Nem elképzelhetetlen, hogy idővel az egyes úti célokon elérhető szolgáltatásokkal bővítik repertoárjukat az online szállásfoglaló és -értékelő oldalak.

Abu Dhabi-ban a vendégek csillagozzák a szállodákat 

Az Egyesült Arab Emírségek Turisztikai Hatósága határozott az új hotelértékelési rendszerről, melynek értelmében figyelembe veszik a legnépszerűbb online foglalási és értékelő oldalak kommentjeit a szállodák kategorizálása során. 

Ezek voltak a legnépszerűbb foglalási oldalak januárban 

Fej-fej mellett a booking.com és a Tripadvisor-család a globális versenyben. 

Olcsóbb lehet a szállás a közvetítőnél, mint a hotelnél 

A Brit Versenyhivatal a minap véglegesítette augusztusi előzetes határozatát, melynek értelmében az Expedia és Booking foglalási portálok jogosultak alacsonyabb tarifával értékesíteni az InterContinental hotelszobáit, mint maga a szállodavállalat. 

Meghökkentő filmmel rukkolt elő a foglalási oldal 

Viccesen fura klipet készített a booking.com. 

Itt vannak a legforgalmasabb online foglalási oldalak 

A booking.com utcahosszal vezet a versenytársak előtt, ugyanakkor az airbnb.com is bekerült a Top 25-be. 

Szellemjárta hotelek a Booking.com-nál 

Maradj, ha mersz! – üzeni a Booking.com aktuális kampányában, amelyben kísértetjárta szállásokat kínál a Halloweenre való tekintettel. Szép plakátok és ügyes háttérsztorik következnek.

Szabadszájú reklámmal hódít az USA-ban a Booking.com 

Vadonatúj kampánnyal népszerűsíti magát az online foglalási oldal, a Booking.com az USA-ban.

A priceline.com megvásárolja a Kayak-ot 

A több turisztikai márkát, Booking.com-ot, Agoda.com-ot, Cheaptickets.com-ot, Rentalcars.com-ot is birtokló Priceline.com Inc. felvásárolja a Kayak.com oldalt, írj az FTN News.

Amikor a hóhért akasztják 

Furcsa fordulatot vett a szállodai szolgáltatók és a szállodákat értékelő online oldalak harca. A hírnév-menedzsmenttel foglalkozó Kwikchex cég olyan rendszert indított, ahol a szállodákat értékelő oldalakat lehet pontozni.

Együttműködik az easyJet és a Booking.com 

Exkluzív megállapodást kötött az easyJet és a Booking.com, amelynek köszönhetően 2012 áprilisától a légitársaság honlapjáról több mint 200.000 hotel vált elérhetővé.

Mumus vagy jó barát? 

Az utóbbi időben a szállodásoknak a legnagyobb fejtörést a szállodai értékelő oldalakon megjelenő kritikák jelentik. Ezekről az online felületekről tartottak konferenciát az ITB-n.

Budapesti irodát nyit a Booking.com 

Budapesti iroda nyitását tervezi a nemzetközi szállásfoglalási weboldalt működtető Booking.com. A társaság három hónapja alapította meg magyar leányvállalatát, jelenleg álláshirdetés útján keresik az új munkavállalókat.

Vidéki szállodák: az internet segít a talpon maradásban 

A válság hatására megtépázott és a jelentős versenyhelyzettel szembenéző vidéki szálláshelyek számára a fennmaradás és a további fejlődési lehetőségének legfontosabb záloga a megfelelő számú vendégéjszaka folyamatos biztosítása. Ebben egyre inkább kulcsszerep jut az internetes foglalásoknak, hiszen az online vendégéjszakák száma ebben a körben is töretlenül, évi 20 százalékkal nő. Melyek ennek legfontosabb okai? Mire figyeljen oda egy vidéki szálloda az online stratégiája kialakításakor? Többek közt e kérdésekre kereste a választ egy most publikált átfogó felmérés.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!