hirdetés

Mesés szecessziós épület volt, hamarosan modern szálloda lesz

Korszerű városi hotelt alakítanak ki az egykori Pannónia Szálló épületéből Szatmárnémetiben. Hosszú hányattatás után megújul a századfordulós magyar építészet egyik szecessziós gyöngyszeme.

hirdetés

Rövidesen megkezdődik Szatmárnémetiben az egykori Pannónia Szálló felújítása azzal a céllal, hogy a századfordulós magyar szecessziós építészet egyik legszebb példáját képviselő épület régi fényében nyithassa meg kapuit a nagyközönség előtt.

 

A házban, teljes körű felújítását és korszerűsítését követően, 2025-től az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt szálloda fog működni, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében.

A romániai Partiumban található ingatlanban egykor Pannónia Szálló, majd Dacia Szálloda néven működött hotel, azonban a Bálint Zoltán és Jámbor Ferenc neves építészek tervei alapján 1902-ben épült műemléképület állapota az elmúlt évtizedekben jelentősen leromlott.

 

A városi szállóként ismert Hotel Indigók a világ számos pontján nagy népszerűség mellett működnek, többek között Balin, Hong Kongban, New Yorkban és Varsóban is található egy-egy, a márkát képviselő szállodaegység. A Szatmárnémetiben létesülő Hotel Indigo üzemeltetését ellátó Hotel & More Groupot 2008-ban alapították azzal a céllal, hogy professzionális szállodaüzemeltetési stratégiát nyújtsanak hoteltulajdonosoknak. A társaság ma már Magyarországon és a szomszédos országokban közel három tucat szálloda üzemeltetéséért felel, és aktív szerepet vállal hotel célú ingatlanfejlesztésekben is.

 

„Az aláírás egy új partnerség kezdetét jelenti Romániában, amelynek kapcsán nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legikonikusabb szállodája újul meg. A Hotel Indigo Szatmárnémeti egy új egyedi életstílust fog képviselni a városban", hangsúlyozta Willemijn Geels, az IHG Hotels & Resorts európai fejlesztési alelnöke.

„Megtiszteltetés, hogy a világszinten elismert IHG Hotels & Resorts partnerségével valósíthatjuk meg a szatmárnémeti Hotel Indigót, amely a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő, az épület jellegéből adódóan igazán impozáns szálloda lesz", tette hozzá Klemm Balázs, a Hotel & More Group tulajdonosa.

 

(forrás: gwc.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk