hirdetés
hirdetés

Rekordbevételeket várnak az USA légitársaságai

A második negyedévben a nagy amerikai légitársaságok még úgy is túlszárnyalhatják a 2019-es azonos időszak bevételeit, hogy a felkínált kapacitás elmarad az akkorihoz képest - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az American Airlines, a United, a Delta és az Alaska Airlines erről a napokban adott hírt a Reuters szerint.

Ennek megfelelően mind a négy cég arra számít, hogy nyereséget ér el a június végéig tartó időszakban, mivel a légiközlekedés iránt rendkívül felfokozott érdeklődés mutatkozik.

Ugyanakkor a teljes kép még nem mindenben pozitív, a fokozott igény elsősorban a nyaralóktól érkezik, az üzleti célú repüléseknél még van mit behozni. Ezzel együtt az irodákba visszatérés, illetve az utazási szabályok enyhítése ebben a szegmensben is javulást hozott.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay


Az American Airlines közlése szerint március eleje óta 27 százalékkal nőtt a céges és kormányzati utazásokból származó bevétel az előző negyedévhez képest, és a járvány kitörése óta a legmagasabb szinten van.

A United Airlines a transzatlanti járatokon a nyári időszakra 25 százalékkal tovább bővülő bevételre számít, sőt egyes ázsiai piacokról is növekedést vár.

A folyamatosan emelkedő kerozinköltség miatt azonban a jegyárak jóval magasabban vannak, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 50 százalékkal drágábban lehet repülni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk