hirdetés
hirdetés

Rekordszámú turistára számít Ciprus az idén

Ragyogó szezonra számít az idén Ciprus - ez derült ki az Aegean Airlines a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal május 9-14. közötti tanulmányútján.

hirdetés

Az Aegean Airlines a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatallal közösen ciprusi tanulmányutat szervezett magyarországi utazási irodai partnere részére május 9-14. között. Budapestről Larnakába és vissza Athén érintésével utazott a csoport. Az út során a résztvevők megtapasztalhatták, hogy a görög légitársaság kényelmes utazási és átszállási lehetőséget biztosít Buda­pest és Larnaca között, ahogy természetesen számos görög szigetre is.

Az Aegean Airlines minden utasa a repülőjegy árától függetlenül komplett fedélzeti ellátásban részesül, meleg ételeket és görög alkoholos italokat (bor, sör) is felszolgálnak a járatokon.

A gazdag programot ciprusi legismertebb nevezetességeinek bemutatása mellett ( Kurioni színház, Pafosi Mozaikok, Szent Lázár templom ) tovább szinesítette az Akamas félszigeten szervezett jeep szafari valamint a Limassol városában is elindult városi / tengerparti bérelhető kerékpár program. A túra alatt a résztvevők megismerkedhettek ciprus gazdag gasztronómiai kínálatával, melyből nem maradhatott ki a híres ciprusi hal meze sem.

Csoportkép
Csoportkép

Az ötnapos túrából két éjszakát a résztvevők a néhai fővárosban Pafos városában töltöttek, melyet 2017-re Európa Kultúrális fővárosnak választottak. A városban igen komoly felkészülés zajlik a rangos rendezvénysorozat infrastruktúrális hátterének megteremtésére.

A programok részletes leírása az alábbi weboldalon már elérhető : http://www.pafos2017.eu/

Ciprus az idén az előrejelzések szerint rekord számú turistára számít, mely meghaladhatja akár a 3 millió főt is. ( tavaly 2,6 milliót turista látogatott el Afrodité szigetére) A magyar piac hasonlóan bizakodó a ciprusi kiutazást illetően így Magyarországról is látogatószám-bővülés várható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk