hirdetés
hirdetés

Szaúd-Arábia futurisztikus síközpontot épít a sivatag közepén

A Trojena nevű szaúdi síközpont a tervek szerint évente három hónapig áll a síelők rendelkezésére, míg az év további szakaszában vízi sportokkal várja a turistákat, valamint lehetőséget biztosít a hegyi kerékpározásra is.

hirdetés

Szaúd-Arábia nem ismer lehetetlen, csak pénz kérdése a projekt. A szaúdiak legújabb merész ötlete, hogy most épp egy téli csodaországot álmodtak meg Neom hegyei közé. A sajátos sivatagi síparadicsomot közel 461 milliárd eurós költségvetésből építik fel - tudosít az Economx.hu.

A fotó illusztráció / depositphotos.com
A fotó illusztráció / depositphotos.com

Szaúd-Arábia készülő alpesi városa egész pontosan az ország északnyugati részén, Tabuk tartományban épül Trojena néven, ahol a sípályák és a lenyűgöző épületek mellett többek között egy hegyi tó is helyet kap.

A terveknek megfelelően összesen 36 kilométer hosszúak lesznek a trojenai sípályák, a téli síszezonon kívül pedig a városba épített hegyi tónál hűsölhetnek a látogatók, akik számos vízi sportot űzhetnek, illetve a hegyi kerékpározásra is lesz lehetőségük.

Nyáron pedig azért lehet vonzó Trojena, mert az átlaghőmérséklet itt ekkor tíz fokkal alacsonyabb, mint más szaúdi városokban, ahogy a páratartalom is jóval olcsóbb.

Mi mindent találnak még ezen túl a turisták a sivatagi síközpontban?

  • egy egészen új tájat;
  • éttermeket;
  • egy luxus wellnessfürdőt;
  • több szállodát;
  • bárokat;

A szaúdi Trojena-síközpont megnyitását 2026 végére vagy 2027 elejére tervezik.

Tovább olvasok >>

(forrás: Economx.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk