hirdetés
hirdetés

Új riói Krisztus épül, lift is lesz benne

Hatalmas Krisztus-szobrot építenek Brazília déli részén, Encantado városában. A szobor a Rio de Janeiróban található Krisztus-szoborhoz hasonlóan néz majd ki, de annál magasabb lesz.

hirdetés

A szobor alapját még 2019-ben kezdték el építeni, a fejét és kinyújtott karjait ezen a héten helyezték el az állványzaton. A tervek szerint az év végére készül el a szobor, amit az Association of the Friends of Christ (Krisztus Barátai Egyesület) építtet.

A szobor a Védelmező Krisztus nevet kapja majd, és ha befejezik, talapzattal együtt 43 méter magas lesz, vagyis öt méterrel magasabb, mint a riói Megváltó Krisztus szobra. A szobor széttárt karjai közti távolság 36 méter lesz, ami 8 méterrel nagyobb a riói szobornál. Lesz benne lift is, a tetején pedig kilátó. A szobor építése 350 ezer dollárba, vagyis több mint 105 millió forintba kerül, ezt teljes egészében adományokból finanszírozzák.

(forrás: 444)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk