hirdetés
hirdetés

Újabb kínai trambulin a Star Alliance utasainak

Stratégiai megállapodást kötött a legnagyobb légi szövetség, a Star Alliance hétfőn a sanghaji Juneyao Airlines-szal. A megállapodás értelmében a kínai légitársaság taggá válás nélkül kapcsolódik a szövetség járathálózatához két sanghaji bázisán keresztül — derült ki hétfőn Sanghajban.

hirdetés

Jelenleg 17 Star Alliance-tag légitársaság heti 1 600 járatot üzemeltet Sanghaj két — Putung, Hongqiao — nemzetközi repülőterére. A 2005-ben alapított, működését 2006 szeptember végén megkezdett Juneyao Airlines 56 gépével 8 ország 69 repülőterére heti több mint 1 700 járatot indít. A cég, 53, jellemzően kínai belföldi útvonallal egészíti ki a szövetség hálózatát. A Juneyao Airlines a Shanghai Juneyao Group vállalat leánya.Az együttműködésre a Star Alliance „Connecting Partner Model” keretében kerül sor. Ennek értelmében nem szükséges egy légitársaságnak teljes jogú taggá válni. Ugyanakkor az utasok az így társult légitársaságok fedélzetén illetve a földön ugyanazokat a prémium szolgáltatásokat kapják meg, mint a tag-légitársaságok esetében. Star Alliance Gold-utasok számára a Juneyao biztosítja a hozzáférést az üzleti várókhoz, gyorsított biztonsági ellenőrzéshez, további csomag felvételének lehetőségét, az elsőbbségi utasfelvételt és beszállást, valamint a csomag elsőbbségi kiadását. Az e model szerint kapcsolódó partnerek kétoldalú, a törzsutas programokra is kiterjedő kereskedelmi megállapodásokat köthetnek kiválasztott Star Alliance-tagokkal.

A szövetség és a légitársaság még dolgoznak az együttműködés, a kereskedelmi kapcsolatok technológiai hátterének megvalósításán. Ha minden jól megy, a Juneyao Airlines 2017 második negyedévében kezdheti kiszolgálni két sanghaji bázisán a szövetség átszálló utasait.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk