Ezen a napon került sor a Mellow Mood Group és a Buddha-Bar cégcsoport közötti szerződés aláírására, előkészítve ezzel az exkluzív étterem és szolgáltató brand Budapestre történő „importálását”. A Buddha-Bar Hotel Klotild Palace - amelynek nyitása 2009 elejére várható - ad majd otthont ennek a Magyarországon egyedülálló szolgáltatásformának Budapest turisztikai központjában, a Váci utcában. A híres és sikkesen elegáns Buddha Bar éttermek után (Párizs, Dubai, New York, Liszabon, Amman és Stockholm, hogy csak néhányat említsünk), ez lesz a második Buddha Bar „hotel” a világon, az első 2008 szeptemberében Prágában nyílik majd. A Buddha-Bar Hotel Klotild Palace nemcsak a világszínvonalú Buddha-Bar éttermet foglalja magában, hanem a szálloda egész kialakítása az ázsiai ihletésű luxus stílusát követi majd. Az elmúlt néhány év során a dinamikusan fejlődő Mellow Mood Group folyamatosan bővítette ki működését a háromcsillagos szállodaüzemeltetéstől a négycsillagos hoteleken át (idén nyitott meg a „Fashion Hotels” brandhez tartozó négycsillagos Atrium Hotel) a legújabb, 2009-ben nyitó ötcsillagos szállodáig. Az exkluzív hotel 102 szobával (32 lakosztályt is beleértve) áll majd vendégei rendelkezésére. A Klotild Palota nagy odafigyeléssel megőrzött építészeti stílusa, és a modern, osztályon felüli eleganciát képviselő Buddha-Bar brand ötvözése mindenképpen figyelemre méltó a budapesti ötcsillagos szállodaiparban. Képünkön (balról jobbra): Jo Gowie-Szállodafejlesztési igazgató (Mellow Mood Group), Ian Rudich - Partner (Buddha-Bar), Zuhair Awad - Társtulajdonos és ügyvezető igazgató (Mellow Mood Group), Raymond Visan - A Buddha Bar alapítója és tulajdonosa, Sameer Hamdan - Társtulajdonos és ügyvezető igazgató (Mellow Mood Group), Franck Fortet - A Buddha-Bar alelnöke, Marius Gomola - Horwath HTL Hungary & Russia
2009 elején nyit a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace
Történelmi pillanatnak mondható 2007. december 12-e a budapesti ötcsillagos szállodaiparban.

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden
Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.

Átadták az idei Aranynap-díjakat
Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról
A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában
Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny
Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.