Megújult konferenciatermek a Continentalban – egy nyugodt oázis a nyüzsgő Belvárosban

A pesti Belváros közepén, a legendás Hungária Fürdő és a történelmi emlékű Continental szálloda helyén nyílt meg 2010-ben, a 272 szobás Continental Hotel Budapest****Superior, és rögtön az egyik legkedveltebb fővárosi szállodává vált. Az pedig ritka szakmai erény, hogy azóta őrzi rangos pozícióját, pedig a budapesti szállodai fejlesztések miatt az utóbbi években egyre erősödött a verseny.

A szálloda turisztikai szempontból ideális helyen található, mindössze néhány perc sétára Európa legnagyobb zsinagógájától, a budapesti Broadway-től, éttermek és szórakozóhelyek sokaságától, ugyanakkor mégis egy viszonylag nyugodt utcában helyezkedik el.

Az építészek és belsőépítészek egy csodát alkottak: művészi színvonalú restaurálással megőrizve a szecessziós és art deco-s részleteket, amelyeket az akkori legmodernebb technikával ötvöztek, és amelyek a közelmúltban felújításon mentek keresztül.

 Képgaléria

A hotel art deco stílusú szobái öt kategóriában (Standard, Deluxe, Executive, Junior Suite Suite) várják a turistákat.  Minden szobában laminált parketta, ingyenes, vezeték nélküli az internet, extra méretűek az ágyak, egyénileg szabályozható a légkondicionáló készülék és az LCD TV műholdas csatornákkal programozott. Telefon, minibár, vízforraló, kávé- és teabekészítés, hajszárító, higiéniai és ápoló készlet biztosítja a maximális kényelmet.

A kikapcsolódni vágyóknak különleges élményt nyújt a szálloda füvesített panoráma tetőkertjében található wellness részleg, amely külső- és belső medencét, finn- és infraszaunát valamint fitnesztermet kínál. A 2. emeleten található szalonban különleges masszázsok várják a vendégeket, a szolgáltatást párok is igénybe vehetik.

 Képgaléria

A szálloda sikerének egyik titka, hogy népszerű a belföldi vendégek körében is: sokan jönnek ide ebédelni, kávézni, családi vagy üzleti megbeszélésre. Különösen népszerű találkozóhely az üzletemberek és hivatalos ügyben utazók körében: számukra öt rendezvény és tárgyalóterem áll rendelkezésre, állófogadások esetén összesen több mint 400 fős befogadó képességgel.

Tizennégy év nem kis idő: egy szállodának folyamatosan meg kell felelnie az idő kihívásának. A közelmúltban teljesen új designt kaptak az emeleti folyosók, megújultak a vendégszobák és a fürdőszobák, ízléses burkolatok és a legmodernebb felszerelések várják a vendégeket.

A konferenciatermek nemcsak megszépültek, hanem ma már a legfrissebb technikával vannak felszerelve, természetes fénnyel rendelkeznek, sötétíthetők és légkondicionáltak. Projektor, vászon, hangrendszer, LED-fal, LSK Meeting display, és professzionális terem kijelző foglalási rendszer testesíti meg a legkorszerűbb műszaki hátteret.

 Képgaléria

Mind az öt rendezvényterem világos burkolatot kapott, a korábbi sötétbarna tónusú helyett. A LED világítás lehetőséget kínál a tetszőleges színű és erősségű fények beállítására. A rendezvénytermek színvilágukat tekintve és formailag egyaránt modernebb arculatra váltottak. A légkondicionáló rendszereknek köszönhetően a termek fűthetők, hűthetők. A vendégeket a különtermek mellett központilag irányítható elektronikus jelzőtáblák segítik a tájékozódásban.

A nagyterembe beépítettek egy 640 x 190 cm-es, három részre is osztható LED-falat, amely 4k minőségben jeleníti meg a képeket, filmeket, prezentációkat. A Continental és a Pest teremben pedig felszereltek egy-egy belső kamerával is rendelkező LSK Meeting Display-t, amely a mai kor igényei szerint szinte korlátlan lehetőségeket nyújt - akár a helyszínen, akár a világ másik végén lévő résztvevőknek -, hogy bekapcsolódhassanak a konferenciákba, és valós időben tarthatják meg előadásaikat.

 Képgaléria

A kávészünet kínálata szintén bővült, és új tálalóeszközökkel terítenek. Ami igen kedvelt a résztvevők körében, hogy a konferenciák vendégeinek közvetlen kijárat nyílik a belső kertbe.

 Képgaléria

Az ARAZ Étterem a nyitás óta nagyon népszerű a belföldi és külföldi vendégek körében egyaránt. Egyik titka, hogy őrzi a magyar konyha tradicionális ízeit, természetesen újra gondolva, miközben a legújabb gasztronómiai világtrendeket is felvonultatja. A Chaine des Rotisseurs lovagrenddel kitüntetett Chef de Cuisin-je, a nyitás óta a ház konyháját vezető Barka Áron újabb és újabb különleges fogásokkal igyekszik minél szélesebb körű gasztronómiai élményt nyújtani. A 120 fős étterem ajánlatai között kedveltek a különböző színházi és kulturális programok időpontjához illeszthető vacsorák, illetve a Magyarország borvidékeit, kiváló pincészeteit bemutató borvacsorák.

A lobby karzattal beépített részében kapott helyett a Galéria Kávézó & Bár, amely igazi hangulatos és sokoldalú helyszín. A kávézó elkülönített sarkában található a számítógéppel felszerelt Corporate Lounge. A kávézó különleges tea válogatást, házi készítésű - külön, kérésre laktóz, -glutén- és cukormentes - süteményeket, izgalmas koktélokat kínál. Nem utolsósorban pedig - a pesti kávéházak világát idézve - prémium minőségű kávékülönlegességeket.

 Képgaléria

A belvárosban nem könnyű parkolni, erre nyújthat megoldást a szálloda 50 fős mélygarázsa. A tömegközlekedéssel érkezők számára az M2-es metróvonal Blaha Lujza téri megállója, valamint a busz és villamos megállóhelyek pár perc sétára találhatók.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.