Eladó egy osztrák síterep, teljes felszereléssel

Eladó egy osztrák síterep, teljes felszereléssel 

Az ajánlat különlegességét az adja, hogy a jelenlegi tulajdonos nem akarja darabonként értékesíteni a vagyontárgyait, pl. a sílifteket, a hóágyúkat, ratrakokat, a hüttét vagy a szállodát, hanem a teljes síterep egyben, szőröstül-bőröstül eladó.
Október 7-e után 8 ezer Izraelben dolgozó idegenvezető vált munkanélkülivé

Október 7-e után 8 ezer Izraelben dolgozó idegenvezető vált munkanélkülivé 

Köztük van Bodrogi Zsuzsa, aki 25 éve rendelkezik hivatalos engedéllyel idegenvezetői munkára Izrael területén. 
A németországi beutazó turizmus idei adatai

A németországi beutazó turizmus idei adatai 

Dinamikus fejlődést mutatnak a számok, az idei első félévben minden hónapban csökkent a különbség a 2019-es év eredményeihez képest.Június végéig a 34,9 millió vendégéjszakával elérte a krízis előtti szint 87,9 százalékát.
Bécsben a parkolóőr életet ment

Bécsben a parkolóőr életet ment 

Hirtelen szívmegállás esetén minden másodperc számít. Mostantól a bécsi parkolóőröket is riaszthatják a bajba jutottakhoz. Az elsősegély feltétele egy 16 órás tanfolyam elvégzése, és a riasztás egy okostelefonos alkalmazáson keresztül történik.
Borfesztivál Pozsonyban

Borfesztivál Pozsonyban 

 A pozsonyi Prímás tér két napig tele zenével, finom ételekkel és a pozsonyi borászok idei szüretéből származó fiatal borok kínálatával. A november 10-én és 11-én megrendezésre kerülő Fiatal Borfesztivál idén a tér közelében lévő udvarokra is kiterjed.
A ChatGPT szerint ide utazzunk az őszi szünetben

A ChatGPT szerint ide utazzunk az őszi szünetben 

A ChatGPT sok mindenre képes, de vajon használhatjuk-e idegenvezetőként? Kiderült, nagyon is.
Bemutatkoztak Berlin új arcai

Bemutatkoztak Berlin új arcai 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) és a Berlini Turisztikai Hivatal - Visit Berlin közös tájékoztatón mutatta be Berlin újdonságait, sokszínű vendégmágnes programjait október 26-án, a budai Haris Parkban, egy laza sajtóreggeli keretében.
A "skót Pompeji" régebbi, mint a gízai piramisok

A "skót Pompeji" régebbi, mint a gízai piramisok 

Az Orkney-szigetek legnagyobbján, a Mainland-szigeten elterülő neolitikus települést, Skara Brae kőházait időszámításunk előtt 3180-2500 között húzták fel.
Melyek az új kommunikációs csatornák a közösségi platformok helyett?

Melyek az új kommunikációs csatornák a közösségi platformok helyett? 

2018 óta a híroldalak Facebook-forgalmának mennyisége drámaian visszaszorult: a csökkenő adatok 40 és 55 százalék között mozognak. Az X-től érkező forgalom is csökken.
Törökország ősi települése az UNESCO világörökségi listáján

Törökország ősi települése az UNESCO világörökségi listáján 

Az UNESCO Világörökség Bizottság felvette a Törökország fővárosában, Ankarában található Gordion régészeti lelőhelyet az UNESCO világörökségi listára.

Szintet lépett Horvátország, és ebben mi is segítettünk 

2022-ben a turizmus hozzájárulása a GDP-hez az Európai Unió minden tagállamában a világjárvány alatti szinten maradt. Egyetlen kivétel ez alól Horvátország.

Szeretné a skandináv sarkvidéket meghódítani? 

A jövő áprilisi ötnapos expedíció a skandináv tundra lenyűgöző, érintetlen tájain át vezet, ami az unikális élmények mellett kihívásokban is bővelkedik: a szabad ég alatt, sátrakban töltött éjszakák, az itthon ismeretlen hideg, a szánhúzó kutyák gondozása és a sarkvidéki túlélési praktikák mind szerepet kapnak a túrán.

A TUI szerint ilyen lesz az idei tél 

A reptéri Aeroparkba, egy különleges túrára invitálta utazási irodás partnereit a TUI magyarországi képviselete október 25-én, majd a reptéri ibis Styles hotelben az utazásszervező cég aktuális ajánlatait Taskár Tamás mutatta be meghívott vendégeiknek.

Mesélő történelem és slow living az idei ÖRV kongresszus fókuszában 

Az ÖRV őszi kihelyezett ülésének fókuszában a mítoszokon nyugvó történetmesélés és a turisztikai termékfejlesztés kapcsolata állt, számolt be a fontos turisztikai eseményről a GD Consulting szakmai hírportál.

Fényösvénnyel várják a karácsonyt Máltán 

Visszatér Máltára az ünnepi szezon legvarázslatosabb és legvártabb eseménye, a Magical Illuminated Trail 4. kiadása Az Verdala palota elvarázsolt kertjét teljesen új, elbűvölő lámpakreációk borítják fényárba.

Szlovákiai kisváros Európa egyik legszebbje 

Egy sokak számára ismeretlen szlovák kisváros rangos elismerésben részesült. A Forbes magazin Stará Ľubovňát (Ólublo) Európa tíz legvonzóbb kisvárosa közé sorolta. 

Egy évig ingyenes klímabérlet a nagykorúság jutalma 

Ausztriában minden 18 éves fiatal egy egész évre ingyenes tömegközlekedésre feljogosító, klímabérletet kap jövő januártól.

Wroclaw, Szilézia sokarcú fővárosa 

Ha már sokszor jártunk Krakkóban, Varsó nagyvárosi hangulatára pedig nem vágyunk, akkor érdekes, értékes és szórakoztató célpont lehet Szilézia történelmi fővárosa. Wroclawot egy útikönyv, talán kissé elfogultan, a legizgalmasabb lengyel városként jellemzi.

Skót múzeum bejelentése: eltűnt egy 2 méter magas Rodin-szobruk 

A glasgow-i múzeum illetékesei jelentették be, hogy Auguste Rodin francia szobrász egyik szobra – mely a híres Les Bourgeois de Calais (A calais-i polgárok) csoportjának része – jelenleg „nem található meg” a glasgow-i műgyűjteményekben.

Namíbia bemutatkozott Budapesten 

Namíbia egyelőre még ismeretlen a magyar utazók körében, de Namíbia Turisztikai Hivatala potenciált lát a közép- és kelet-európai régióban, így a hazánk felől hozzájuk érkezőket is tárt karokkal várják.

Izland új turisztikai adó bevezetését tervezi 

Még nem született döntés arról, hogy a látogatóknak mekkora összeget kell majd fizetniük, de Katrín Jakobsdóttir miniszterelnök szerint ez kezdetben nem lesz magas.

Részben magyar találmány a fűtő-hűtő üvegablak 

A brit Water-Filled Glass startup olyan, vízzel töltött üvegtáblákat fejlesztett ki, amelyek a napfényt használják fel egy energiatakarékos fűtési és hűtési rendszer működtetésére.

Újra kiürítették a versailles-i kastélyt 

Biztonsági riasztás miatt kellett evakuálni a látogatókat kedden - négy napon belül már a második alkalommal.

Kultúrturizmusra és a fenntarthatóságra épít a DZT 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) célzott tematikus marketingjével tovább folytatja és erősíti aktivitását, hogy Németországot 2024-ben is fenntartható kulturális úticélként pozícionálja.

12 jó ok, amiért érdemes télen Karintiába utazni! 

Az adottságok ehhez nem is lehetnének jobbak: változatos hegyvidéki táj csodálatos kilátással, idilli tavakkal, enyhe klímával és különösen sok napsütéssel.

Írországban található Európa vezető turisztikai attrakciója 

A World Travel Awards gála 1993 óta minden évben az utazás, a turizmus és a vendéglátás legjobbjait díjazza, az európai turisztikai vezető attrakció kategóriában a győztes idén a dublini Guinness Sörfőzde lett.

Pompeii újabb látnivalókkal várja a turistákat 

További helyszíneket nyitnak meg Pompeii Régészeti Park területén - ezen felül létrehoznak egy minden parkra érvényes jegyet és bevezetik a Pompeii Artebust, ami a helyszínek között ingyenes transzfert biztosít.

Elárverezték a Mont Blanc titokzatos kincsét 

Az értékes drágaköveket – smaragdokat, zafírokat és rubintokat – tartalmazó fémdobozra a Bossons gleccseren bukkant rá egy túrázó 2013-ban.

Egy ír városban betiltják az egyszer használatos kávéspoharakat 

Hetente 23 ezer kávéspohár fogyott el Killarney-ban, emiatt betiltják az egyszer használatos, vagyis az eldobható kávéspoharakat.

Szezonnyitó maratonok Máltán 

2024 tavaszán két nemzetközi maratonnal várják a futás szerelmeseit Málta szigetén. Mindkét versenyen lehetőség van teljes távot vagy 21 kilométert futni, vagy a walkathlonon legyalogolni a félmaratont.

Nagyon fognak hiányozni az izraeli turisták 

Leállt a szervezett turisztikai célú kiutaztatás Izraelbe, és azonnal leállt a beutaztatás is, vagyis a háború kitörésével a magyar turizmus is az egyik legfontosabb küldőpiacát veszítette el egy időre.

Magyar filmmel nyit a bécsi Viennale filmfesztivál 

Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjével veszi kezdetét 2023. október 19-én a Viennale filmfesztivál Bécsben. 

Közel-keleti események: Amerika átsorolta Izraelt 

Az amerikai kormány engedélyt adott, hogy az izraeli diplomáciai képviseletein dolgozók egy része és családtagjaik elhagyják a közel-keleti államot. A hivatalos besorolás szerint Izrael és Ciszjordánia esetében a kormány arra kéri az amerikaiakat, hogy fontolják meg az odautazást.

A zöld ötven árnyalata 

Bár itthon még tombolt az indiánnyár, Wales igazi brit idővel, zuhogó esővel és egyre zordabb szélviharral várt minket. Nem csoda tehát, hogy örültünk, amikor a pilóta letette a durván ingatag repülőt. Pedig ez még csak az Ágnesre keresztelt orkán kezdete volt, és Ryan Reynoldssal sem találkoztunk.  

Megvan Európa új vezető kulturális városa 

A görög főváros nyerte el a World Travel Awards-on az Európa vezető kulturális városának járó címet.

Megnyílt a világ egyik legizgalmasabb kortárs kiállítása Londonban 

Az egyik legjelentősebb művészeti vásár vasárnapig, azaz október 15-ig látogatható a brit fővárosban - ez a híres Frieze Art Fair. 

Omán-Salalah-ba vitte partnereit a Kartago Tours 

A „Kelet Karibjára” vitte 38 értékesítőjét és viszonteladó partnerét tanulmányútra a Kartago Tours. Az utazásszervező idén decemberben indítja el közvetlen charter járatát Omán-Salalah-ra.

Utazás, mint vezető téma a prágai Designblok fesztiválon 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és a prágai Liszt Intézet együttműködésében megvalósuló Budapest Select kiállítás keretében 15 hazai művész tárgyát tekinthették meg a látogatók 2023. október 4-8. között. Az utazás témájára reflektáló kiállítás rendkívül népszerű volt a közönség, különösen a fiatal látogatók körében.

Rangos díj Ras Al Khaimah-nak 

Az Egyesült Arab Emírségek legészakibb tartománya, Ras Al Khaimah elnyerte a EarthCheck ezüst fokozatú minősítését, amely a világ vezető tanúsítási programja a turisztikai desztinációk számára. Ezzel nemcsak a Közel-Kelet első EarthCheck tanúsítványát szerezte meg, de a világ azon elit helyeinek listájához is csatlakozott, amelyek kimagasló erőfeszítéseket tesznek a fenntarthatóság és turizmus területén. 

Emlékszik még a Titan tragédiájára? 

Az amerikai parti őrség felszínre hozta a júniusban a Titanic roncsai közelében szerencsétlenül járt mélytengeri búvárhajó még tenger fenekén fekvő roncsait, valamint az öt áldozat maradványait is sikerült kiemelni.

Horvátországban még tart a strandszezon 

Megdőlt az októberi hőmérsékleti rekord Horvátországban, az elmúlt hétvégén emberek özönlötték el a tengerpartokat, amely az évnek ebben a szakában meglehetősen szokatlan - írja a Croatia Week.

Milyen lehetőségeik vannak az Izraelben rekedt turistáknak? 

Továbbra is dúlnak a harcok az izraeli erők és a Hamász terroristái között, miután az iszlamista terroristák szombaton halálos kimenetelű, meglepetésszerű támadást intéztek Izrael ellen. A CNN összegyűjtötte, ki mit tehet, aki ott rekedt a háborúban álló országban, vagy oda szeretne hazatérni? A CNN nyomán az atv.hu közreadta az összeállítást.

Felső-Ausztria: jöhet 2024 - a kulturális szuperév! 

2024. január 20-án Bad Ischl-ben nagyszabású megnyitóval veszi majd kezdetét az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, amelyet az egykori császárváros Salzkammergut-régió önkéntesen csatlakozott településeivel közösen rendez majd meg.

Izrael most a gyász, az ellencsapás országa, nem a turizmusé 

Több száz halott, több ezer sebesült és legalább száz túsz – ez a pillanatnyi mérlege annak a példátlan méretű terrortámadásnak, amelyet a Hamasz indított izraeli területek ellen, szombat hajnalban. A legfrissebb információk szerint hamarosan érkezik izraeli oldal felől a Gázai övezet felé a szárazföldi megtorló ellentámadás.

Egyiptomban egy rendőr lelőtt két izraeli turistát és idegenvezetőjüket 

A rendőr azt mondta, hogy elvesztette az önuralmát és véletlenszerűen tüzelt a turistacsoportra, miután azok provokálták.

Izraeli helyzetjelentés - FRISSÍTVE 

Mint lapunk is beszámolt róla a hétvége folyamán, a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista szervezet hét végén Izrael ellen indított támadása miatt a Külügyminisztérium nem javasolja a térségbe való beutazást és megkezdték az országban tartózkodó magyar állampolgárok kimenekítését.

Halassza el Izraelbe tervezett utazását! 

Magyarország arra kér minden Izraelben tartózkodó magyar állampolgárt, hogy regisztráljanak konzuli védelemre annak érdekében, hogy a magyar nagykövetség munkatársai fel tudják venni velük a kapcsolatot, és szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani - írta Szijjártó Péter Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy szombat hajnalban a Hamász iszlamista szervezet átfogó légi, szárazföldi és tengeri támadást indított Izrael ellen a Gázai övezetből. A harcok, támadások és ellentámadások azóta fokozódtak.

Turisztikai Világnap Szaúd-Arábiában 

"Fedezzen fel érintetlen uticélokat" - ez volt az egyik legfontosabb üzenete a 2023-as Turisztikai Világnapnak, amelyet a szaúd-arábiai Rijádban tartottak
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!
Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket!

Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket! 

Lezárult a zsűrizés, a közönségszavazás és egy fordulatokban gazdag, szakmai programmal is egybekötött díjátadó alkalmával, november 30-án, a napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.