Az indiai piacot nem lehet figyelmen kívül hagyni

Az indiai piacot nem lehet figyelmen kívül hagyni 

Közel 40 ország, köztük a Magyar Turizmus Zrt. részvételével zajlott a 18. SATTE idegenforgalmi szakkiállítás Új-Delhiben január 27-29 között.

Fény az alagút végén 

Október elején 17. alkalommal hívták meg Bangkokba a világ üzleti utaztatóit és konferenciaszervezőit, hogy az IT & CMA (Incentive Travel & Conventions, Meetings Asia) utazási fórumon ismerjék meg Délkelet-Ázsia incentive kínálatát. A rendezvény, amelyen több mint kétezer MICE-utazásszervező és turisztikai szakember vett részt 40 országból, optimizmust csepegtetett a meghívottakba, akik nehéz időszakot éltek át az utóbbi hónapokban.

Karibi ritmusok 

Mexikó keleti partvidékét évente több millió turista keresi fel. A partvidék „fővárosa” Cancún, amelynek legmodernebb és legfelkapottabb része a 23 kilométer hosszú Kukulkan út és annak fehér homokú strandja, az El Mirador. A sugárút mentén a hatalmas szállodák 27 ezer szobája állja az elsősorban amerikai turisták egész éves rohamát. A csillogó homlokzatok mögött a türkizkék tenger következik.

Egységben az erő 

A közelmúltban Vietnam adott otthont Ázsia legnagyobb turisztikai seregszemléjének, az Asean Tourism Forumnak. A Hanoiban megrendezett vásáron több mint 2000 szakember ismerkedhetett az ASEAN-tagállamok: Brunei, Kambodzsa, Indonézia, Laosz, Malajzia, Mianmar, a Fülöp-szigetek, Szingapúr, Thaiföld és Vietnam kínálatával.

A fe­ke­te he­gyek bi­ro­dal­mában 

Ju­go­szlá­vi­án kell ke­resz­tül­vág­nia an­nak, aki vo­nat­tal uta­zik mon­te­neg­rói úti cél­ja fe­lé. Az Ad­ria Kon Ti­ki Tours meg­hí­vá­sa jó­vol­tá­ból az uta­zá­si iro­dák és a saj­tó kép­vi­se­lő­i­ből ös­­sze­gyúrt kis csa­pat is így tett. A Ju­go­szlá­via és Mon­te­neg­ró kö­zött hú­zó­dó jel­ké­pes or­szág­ha­tárt át­lép­ve, fen­sé­ges és fé­lel­me­te­sen ma­gas he­gyek kö­zött, vi­a­duk­to­kon át és meg­an­­nyi alag­úton ke­resz­tül visz az út Bar­ba, a ki­kö­tő­vá­ros­ba. A sza­bad­kai át­szál­lás és a ren­ge­teg ál­lo­más hát­rál­tat­ja a gyors meg­ér­ke­zést, ami így be­le­te­lik 16 órá­ba. A ju­go­szláv kor­mány az Eu­ró­pai Uni­ó­nál ki­lin­csel, hogy tá­mo­ga­tást sze­rez­ze­n a Szabadka–Belgrád–Bar au­tó­pá­lya meg­épí­té­sé­hez.

Liguria partjainál 

Az olasz Camera di Commercio meghívására és szervezésében számos országból érkeztek Loano városába újságírók és tour-operátorok, hogy részt vehessenek az itt rendezett Nemzetközi Turisztikai Konferencián, és közelebbről is megismerhessék a páratlan szépségű ligur vidéket. Odaadó házigazdánk, Mally Mamberto, az 1950 óta működő Mamberto Nemzetközi Utazási Ügynökség tulajdonosának kalauzolásával kirándulásunk az olasz Riviérán Alassio elegáns városával kezdődött.

Rövid út a télbe 

Az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal a Magyarországhoz legközelebb fekvő és ezért a magyarok által leginkább látogatott osztrák tartomány bőséges téli kínálatát mutatta be január elején az újságíróknak.

Nagyobb hangsúly a környező országokon 

A szep­tem­be­ri ame­ri­kai ter­ror­ak­ció utó­ha­tá­sai meg­ráz­ták a vi­lág szál­lo­da­ipa­rát. Ös­­sze­ál­lí­tá­sunk­ban ar­ról kér­dez­tük a te­rü­let meg­ha­tá­ro­zó ha­zai sze­rep­lő­i­t, ho­gyan érin­tet­ték őket az ese­mé­nyek, mit tesz­nek, ter­vez­nek a ne­ga­tív ha­tá­sok ki­küsz­öbö­lé­se ér­de­ké­ben. El­ső­ként Betegh Sán­dort, a Da­nu­bi­us Hotels Rt. ve­zér­igaz­ga­tó­ját fag­gat­tuk er­ről.

Többfunkciós központ Debrecenben 

A ter­vek sze­rint 2003 szep­tem­be­ré­ben nyit­ja meg ka­pu­it a deb­re­ce­ni kon­fe­ren­ciaköz­pont. Var­ga Lász­ló, a Deb­re­ce­ni Ön­kor­mány­zat vá­ros­fej­lesz­té­si fő­osz­tály­ve­ze­tő­je el­mond­ta: 2000 Őszén, a Szé­che­nyi terv ke­re­té­ben nyúj­tot­ták be a mi­nisz­té­ri­um­hoz azt a 3 mil­li­árd fo­rin­tot igény­lő pro­jek­tet, ami­hez 2001 ja­nu­ár­já­ban a tel­jes ös­­szeg egy­har­ma­dát, 998 mil­lió fo­rint tá­mo­ga­tást nyer­tek el.

Egy ókori civilizáció nyomában 

„Két­fé­le em­ber él a Föl­dön – mond­ja Zám Ti­bor, a Best Reisen uta­zá­si vál­lal­ko­zás iro­da­ve­ze­tő­je –: aki járt már Egyip­tom­ban, és aki sze­ret­ne el­men­ni.” En­nek a mon­dat­nak az igaz­sá­gá­ról győ­ződ­het­tem meg ma­gam is, ami­kor az iro­da ál­tal szer­ve­zett szak­mai ta­nul­mány­út­ról vis­­sza­tér­tem."

Ba­ran­go­lás az őszi természetben 

A He­ves Me­gyei Ke­res­ke­del­mi és Ipar­ka­ma­ra, az Észak-ma­gyar­or­szá­gi Re­gi­o­ná­lis Mar­ke­ting Igaz­ga­tó­ság és a Ti­sza-ta­vi Re­gi­o­ná­lis Tu­risz­ti­kai Pro­jekt Iro­da szep­tem­ber ele­jén há­rom­na­pos or­szág­já­ró prog­ra­mot szer­ve­zett a szak­ma kép­vi­se­lő­i­nek és az új­ság­írók­nak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!