Adventre programhegyeket kínálnak a Tourinform irodák

Adventre programhegyeket kínálnak a Tourinform irodák 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felhívására 41 Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket.
Íme, a magyarok kedvenc úti céljai az adventi időszakban

Íme, a magyarok kedvenc úti céljai az adventi időszakban 

A karácsony közeledtével egyre több tematikus városi rendezvény várja a kíváncsi kalandorokat, de a szállásadók is ünnepi ajánlatokkal, programokkal teszik emlékezetesebbé ezt az időszakot.
Luxusszállodák karácsonyi designer-csomagolásban

Luxusszállodák karácsonyi designer-csomagolásban 

A londoni szállodák a világ leghíresebb luxusmárkáival fognak össze, hogy aztán adventkor elvarázsoljanak.
Fehérvári Advent 2023

Fehérvári Advent 2023 

Lenyűgöző szépség, feltöltődés és meghitt hangulat az ország egyik legragyogóbb karácsonyi vásárán.
Siófok55 - a város születésnapján kezdődnek az adventi programok

Siófok55 - a város születésnapján kezdődnek az adventi programok 

Siófok55 Városnap keretében színes és tartalmas program kavalkáddal ünnepel Siófok november 30. és december 3. között.
A fák is dalra fakadnak az idei Esztergomi Adventi Vásáron

A fák is dalra fakadnak az idei Esztergomi Adventi Vásáron 

December 1-24. között idén, a korábbi évek megszokott helyszínéhez, a Széchenyi térhez a Simor János sétálóutca is csatlakozik, így igazi adventi városi körséta fogadja a karácsonyi közönséget a történelmi belvárosban.
Advent skandináv módra – így készül a svéd sáfrányos bukta

Advent skandináv módra – így készül a svéd sáfrányos bukta 

A téli időszámítás beköszönte, a korai sötétedés igazából egyetlen nagy előnnyel jár: itt a karácsonyimádók ideje, végre legálisan lehet készülődni az év legszebb ünnepére. Természetesen a karácsonyt megelőzi még egy igazán szép időszak, az advent, amikor is valóban meg lehet és meg is kell találni a pillanatokat egy kis lelassulásra.
A karácsony szigete

A karácsony szigete 

Európa legkülönlegesebb adventi vásárát csak hajóval lehet megközelíteni.
12 jó ok, amiért érdemes télen Karintiába utazni!

12 jó ok, amiért érdemes télen Karintiába utazni! 

Az adottságok ehhez nem is lehetnének jobbak: változatos hegyvidéki táj csodálatos kilátással, idilli tavakkal, enyhe klímával és különösen sok napsütéssel.
A város, ahol minden a közelgő karácsonyról szól

A város, ahol minden a közelgő karácsonyról szól 

Sokan a „soktornyú városként” emlegetik, mások az Alpok kapujaként vagy Észak Rómájaként ismerik, de persze mindenkinek legelőször a város híres szülöttje, Wolfgang Amadeus Mozart jut eszébe Salzburgról, Ausztria legrégebbi, egyben egyik legmódosabb városáról. Igaz, Mozartot élete során kétszer rútul kiebrudalták a városból polgár- (és egyházfi) pukkasztó viselkedése miatt, de erről mélyen hallgat a hálás utókor, és inkább a muzsikus zsenialitását hirdetik. A pozsonyi székhelyű kamkam.eu szervezésében látogathattunk advent nyitányának idején e csodálatos fekvésű városba, és milyen jól tettük, hogy elfogadtuk az invitálást.  

Hétvégétől karácsonyig adventi vásár és programkavalkád Vácott 

Adventtel kezdődően a váci Főtér népi játszótérrel, karácsonyi díszbe öltöztetett kisvonattal, óriás karácsonyfával és természetesen forralt borral, téli finomságokkal várja a város apraja-nagyját és az odalátogató turistákat.

Népművészeti vásár adventkor a Nemzeti Múzeumban 

Népművészeti vásárral, kézműves foglalkozásokkal és adventi programokkal várja a látogatókat november 26. és december 18. között minden hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum.

Van olyan, amikor az adventi csokinaptárból hiányzik a csoki 

Nem, nem a gyártó trehánysága miatt, nem is azért, mert valaki kilopkodta belőle - egész más történt a Tony's Chocolonely elnevésű gyártó esetében.

Advent az etyeki Gasztrosétányon 

December 4-én, 10 órától az etyeki Gasztrosétányon adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. Nem csak a testet, de a lelket is melegíti a sparhelteken, piros fazekakban gőzölgő forralt bor és tea illata és látványa, és lesz vezetett pincetúra és sajtkészítés-bemutató is.

Indul az adventi program Debrecenben 

A hajdúsági város díszbe öltözik november 26 - december 23. között. A városban ismét elindítják a "fényvillamost".

Adventi programok a Várkert Bazárban 

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. Tavaly csak online tudtak ünnepi hangulatot kínálni a közönségnek, most végre élőben várják vendégeiket.

Európa hangulatos karácsonyi vásárai 

Idei három karácsonyi túrajavaslat olyan helyekre, amelyek kevésbé felkapottak, azonban igazi adventi élményt nyújthatnak az utazónak. A roadster.hu cikke a Travel and Leisure összeállítása alapján.

Advent Debrecenben 

Bár a hagyományos ünnepi programok elmaradnak és karácsonyi vásár sincs idén, advent első vasárnapján, november 29-én Debrecen ünnepi fénybe borult.

A Bazilikánál való tülekedés helyett idén itt az online adventi gyertyaláng 

Idén a nagyközönség kizárásával, online közvetítéssel lobbant fel az advent első gyertyalángja a Bazilikánál.

Adventi vásár és újdonságok Nagyváradon 

A PR in Hungary partnerségével a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) kétnapos karácsonyi tanulmányútra invitálta szerkesztőségünket december 9-10-én.

Elindult az adventi fényvillamos Budapesten 

Elindult az adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű led izzókkal feldíszített járat a 2-es villamos vonalán csütörtökön délután Budapesten.

Advent Nagyváradon 

A PR in Hungary partnerségével a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) kétnapos karácsonyi tanulmányútra invitálta a magyar média néhány képviselőjét december 4-5-én Nagyváradra. A kis csapatot Mihai Jurca ügyvezetője tájékoztatta és kísérte útján.

Óriáskerék várja a debreceni adventi vásár látogatóit 

Idén először óriáskerék is várja a debreceni adventi vásár látogatóit - hangzott el a rendezvények helyet adó Kossuth téren tartott pénteki sajtótájékoztatón. 

Háromszázezren a Budapesti Karácsonyi Vásáron 

A Budapesti Karácsonyi Vásárt évek óta Európa legszebb karácsonyi vásárai közt jegyzik, nincs ez máshogy idén sem. Már a vásár november 11-i megnyitásakor több méltató cikk jelent meg róla számos európai napilapban is, a legjobbak között tartja számon például a The Sun és a Daily Telegraph is.

Szentpétervár, a téli rege 

Budapest és Szentpétervár eddigi kapcsolatát 2015-ben a turizmus és a kultúra területén is szorosabbra fűzték – vezette be a szentpétervári sajtótájékoztatót Pap Mária a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ turisztikai divízió vezetője. Artem Bilichenko (Turisztikai Információs Központ, Szentpétervár) a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár pavilonjában városa télen is álomszerű kínálatát idézte fel.

Pozsonyi karácsony: jégpálya, mézbor és advent a várban 

Pozsonyi kiflit, puncsot, forralt bort, karácsonyi mézbort, palacsintát, forró grogot és sült kolbászt is kínálnak Pozsonyban a karácsonyi vásári forgatagban.

25 ezer emberrel ünnepelheti együtt Siófok születésnapját 

Köszöntött már születésnapot 25 ezer emberrel együtt? Ha még nem, akkor a hétvégén irány Siófok, ahol alkalomhoz méltó rendezvénnyel ünnepli születésnapját a város, egyúttal megnyílik az Aranycsengő Adventi Vásár is.

Európa legnagyobb gyertyainstallációja a Várkert Bazárban 

Az adventi időszakban, vagyis november 27-től Európa legnagyobb gyertyainstallációjával, kulturális, családi és gyermekprogramokkal várja a Várkert Bazár a látogatókat: Omega-koncert, Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar estje, Csipkerózsika táncjáték, Régi korok karácsonyát idéző kiállítás, népművészeti karácsonyi vásár, street food ínyencségek, műjégpálya és interaktív gyermekjátszó december 24-ig.

Időben és térben is kibővítették a pozsonyi karácsonyi vásárt 

A pozsonyiak közös karácsonyfáján és az annak közelében kialakított "kívánságok utcájában" elhelyezett díszkivilágítás felkapcsolásával hivatalosan is megnyílt pénteken a karácsonyi vásár a szlovák fővárosban.

Hogy kerül a Balaton a budapesti Műjégpályára? 

A városligeti Műjégpályán mutatkoznak be a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói; a kedd esti Adventi Balaton Szalonon kóstolhatók lesznek máshol még nem elérhető borok, és a jégen Borkarácsonyfát is állítanak.

A 10 legszebb karácsonyi vásár Európában 

Európában hagyomány, hogy a karácsonyi időszakban a városok és falvak fénybe öltöznek. A legszebb európai karácsonyi vásárokat gyűjtötte egybe a Tourism Review.

Adventi készülődés Bükfürdőn 

Nem kell messzire utaznunk, ha szeretnénk testileg és lelkileg is ráhangolódni a karácsony áldott napjaira. Nyugat-Dunántúl szívében, festői környezetben igazi adventi hangulattal várja vendégeit Bükfürdő.

Ilyen lesz az advent a Balatonnál 

Advent időszakában egy-egy gyertyát gyújtanak meg négy Balaton-parti településen, emellett lesznek ünnepi koncertek, színházi előadások több tóparti községben a közös ünnepvárás jegyében - közölte a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója.

Sűrít a BKK az adventi hétvégéken 

Az adventi hétvégéken a szokásosnál sűrűbben közlekedő, illetve nagyobb befogadóképességű járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Hogy kerül a matyó és a csárda a svájci adventi vásárra? 

Magyarország egy tiszteletre méltó ország és a tisztelet kultúráját szeretné erősíteni Európában - jelentette ki Balog Zoltán szombaton a montreux-i karácsonyi vásár megnyitóján, ahol Magyarország a díszvendég.

E héttől négy vasárnap is vásárolhatunk 

Nyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án.

Rekordokat döntött az Adventi Ünnep a Bazilikánál 

34 napon át, közel 20 rendezvényen és 82 kiállítóval rekord számú, 600.000 látogatót fogadtak decemberben az Adventi Ünnepen a Bazilikánál. A külföldi vendégek arányának növekedése pozitív visszajelzés a vásár nemzetközi sztenderdjeire, Budapest legtöbbet fotózott nevezetességéről, a Bazilikáról még több kép készült. A vásár a Belváros és az MVM Csoport jótékonysági napja mellett helyszínt biztosított a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtésének, amely szintén rekord eredménnyel zárult.

Egerben is kigyúltak az adventi fények 

Adventköszöntő ünnepségre népesült be vasárnap délután Eger központi tere, a megújult Dobó tér. Nemcsak a helybeliek, hanem a városban tartózkodó hazai és külföldi turisták is szép számmal voltak jelen az eseményen.

Színes programok az utazásszervezők adventi kínálatában 

Az utóbbi évek során egyre népszerűbbek bel- és külföldön az adventi vásárok. Akad olyan utazási iroda, amely naponta több autóbuszt is útnak indít a bécsi mézeskalács-illatú kirakodóvásárra, mások új helyszínekkel - Trieszt, Nürnberg, Pozsony, Krakkó - bővítették a kínálatot. 

Karácsonyi falu óriáskoszorúval 

Az orosházi Jövő Építők TDM szervezésében, több helyi szervezet közreműködésével az idei évben ismét megrendezésre kerül Orosházi Advent elnevezésű rendezvény.

Dupla railjetek és Advent EuroCity vonatok Bécsbe 

Advent közeledtével egyre többen látogatnak el az osztrák fővárosba, hiszen a karácsonyi vásárok meghitt hangulata és a császárváros nevezetességei kicsiknek és nagyoknak is tartalmas kikapcsolódást ígérnek. A karácsony előtti időszakban a MÁV-START megnövelt kapacitással induló nemzetközi vonatai kényelmes és gyors összeköttetést kínálnak Budapest és Bécs között. November 29-én, szombaton, valamint decembertől szombaton és vasárnap egyes railjet vonatok nyolcszáz ülőhelyet biztosító dupla szerelvénnyel közlekednek, emellett Advent EuroCity néven további vonatokat indít a vasúttársaság.

Karácsonyi illatok a budapesti Vörösmarty téren 

A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK) –híven a már 15 évre visszatekintő, de folyamatosan gazdagodó hagyományokhoz –, november 28-tól ismét életre hívja a sokak szívét melengető karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren. Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán. 

Síprogramok, bányarobbantás és advent Ausztriában 

Október 2-án rendezte meg az Österreich Werbung budapesti képviselete a tizedik éve hagyománnyá vált, téli programokat ajánló workshop programját. A helyszín a Spoon Café & Lounge állóhajó volt.

Félmillió embert érdekelt a Bazilikánál a karácsony vásár 

Rekord látogatószámmal zárt idén az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat; az ötszázezer látogató között jelentős volt a külföldi vendégek száma is, a koripályát hetente több mint ezer gyermek használta. A 33 nap alatt számtalan programot és rendezvényt szerveztek, e mellett három jelentős, összesen közel 350 önkéntes részvételével zajló jótékonysági akció is figyelemre méltó eredménnyel zárult - közölte csütörtökön a szervező.

Haspókok és ínyencek, irány a Bazilika! 

Azt monjdák, újat mutat a karácsonyi vásár a Bazilikánál, ahol a gourmé vendégeket is több tucat kiállító várja az idei adventi ünnep eseménysorozatán.

Villanyvasúton a Gellértbe 

Modellvasúton érkezik idén a Mikulás a Gellért Szállóba. A patinás hotel egybenyíló rendezvénytermeiben mintegy 700 négyzetméternyi vasútmodell-hálózat és megannyi program várja a gyermekeket és játékos kedvű szüleiket december 7-én és 8-án.

Adventi kincskeresés Budapesten 

Karácsonyi fények a Belvárosban, fenyőillat és adventi naptár, különleges, karácsonyi hangulatú boltok, csillagszóró és gyertyafény, gőzölgő forralt bor és ínycsiklandó rétes: mindez Budapest az Advent jegyében.

Nyitnak a jégkunyhók a bécsi MuseumsQuartierban 

Indul a téli szezon a bécsi MuseumsQuartierban, ahol azok találhatnak kellemes menedékre, akik egy időre megcsömörlöttek a mesekönyvek ihlette, mézeskalács-illatú adventi vásároktól. Curling, autóverseny, DJ-k, jégkunyhók és persze puncs várja a kikapcsolódni vágyókat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!