Pozsonyi karácsony: jégpálya, mézbor és advent a várban

Pozsonyi kiflit, puncsot, forralt bort, karácsonyi mézbort, palacsintát, forró grogot és sült kolbászt is kínálnak Pozsonyban a karácsonyi vásári forgatagban.

Sikeresek a hagyományos nemzeti ételek, többek között a káposztaleves, az édességek sorát pedig a mézeskalács nyitja, majd a legkedveltebb az ostya és a laska.

Az eddigi statisztikák alapján Pozsonyban idén soha nem látott tömegben szórakoznak a Fő téren és a Ferencesek terén kialakított, száz standból álló vásárvárosban. Két karácsonyfát díszítettek fel, a Fő téren egy 17 méter magas lucfenyő, az óvárosi önkormányzat vásárán pedig egy 16 méteres ezüstfenyő magasodik, és mutatja az utat a vásározóknak.



Korcsolyapálya és a pozsonyi vár

A vidéki kézművesiparosok fűzfavesszőből, fából, bőrből, üvegből és méhviaszból készült termékeiket kínálják a pulton. A nagyszínpadnál a rendezvény idején több száz előadó lép fel.

A vásár központi helyszínének tőszomszédságában, a Prímási téren jégpályán is róják a köröket a korcsolyázók.

Idén először a pozsonyi karácsonyi vásárt új helyszínre, a pozsonyi várra is kiterjesztették, ahol a történelmi épület udvarán hagyományteremtő céllal tartanak karácsonyi vásárt november 27. és december 18. között.

A vásár, amely idén a szokásosnál csaknem egy héttel korábban kezdődött, december 23-ig tart, hazánkból vonattal két és fél óra alatt oda érhetünk.


Group travel: next stop the Grand Est!

Group travel: next stop the Grand Est! 

The Grand Est is a must-see destination for group travel lovers. With its historic cities and unspoilt natural landscapes, this rich, diverse region offers an unrivalled range of experiences.
Torinót választották az intelligens turizmus európai fővárosának

Torinót választották az intelligens turizmus európai fővárosának 

Az olaszországi Torino viselheti a Turizmus Intelligens Európai Fővárosa címet 2025-ben, és a spanyolországi Benidorm lesz az intelligens európai turizmus zöld úttörője jövőre – közölte az Európai Bizottság illetékes irodája pénteken.
Az Amadeus bemutatta jövő évi  utazási trendjeit

Az Amadeus bemutatta jövő évi utazási trendjeit 

Nosztalgia, személyre szabás, az ázsiai turizmus fellendülése és spontán kapcsolatok, amelyek újradefiniálják a globális utazást.
A világ legjobb turisztikai rövidfilmjeit díjazták a World Tourism Film Awards-on

A világ legjobb turisztikai rövidfilmjeit díjazták a World Tourism Film Awards-on 

Valenciáról tragikus hírek érkeztek a Dana nevű vihar villámárvíze miatt. Most viszont örömteli eseményről számolhatunk be a nehéz időket átélt spanyol város kapcsán. Helyszíni beszámolónk.
Mélykék mágia – Európa legvarázslatosabb szigetén

Mélykék mágia – Európa legvarázslatosabb szigetén 

Egy gyönyörű sziget, amely már a római császárokat is rabul ejtette.
Ismét a Maldív-szigetek a világ vezető úti célja

Ismét a Maldív-szigetek a világ vezető úti célja  

Immár egymás után az ötödik alkalommal.
Reflektorfényben Szlovákia turisztikai lehetőségei Magyarországon és Romániában

Reflektorfényben Szlovákia turisztikai lehetőségei Magyarországon és Romániában 

A rendezvénysorozat első állomása Budapesten került megrendezésre, a Marriott Courtyard Hotel elegáns termeiben.
Felmérés: az európai utazók jövőbeni költési szokásairól

Felmérés: az európai utazók jövőbeni költési szokásairól 

Egy új kutatás rávilágít az utazások folyamatos növekedéséből adódó lehtőségekre és kihívásokra.
Ünnepi hangulat Máltán

Ünnepi hangulat Máltán 

A karácsonyi üdvözlőkártyák közkeletű témái a hófehér tájak, lobogó tüzű kandallók, répaorrú hóemberek. Máltán mindebből semmi sem tapasztalható!
Szlovák turisztikai workshop volt Budapesten

Szlovák turisztikai workshop volt Budapesten 

Először került megrendezésre Budapesten a Szlovák Turisztikai Képviselet workshopja. A 2024. november 25-én, a Courtyard Marriott Hotelben tartott esemény célja Szlovákia turisztikai ajánlatainak bemutatása volt a magyar utazásszervezők és a sajtó képviselői számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.