Pozsonyi karácsony: jégpálya, mézbor és advent a várban

Pozsonyi kiflit, puncsot, forralt bort, karácsonyi mézbort, palacsintát, forró grogot és sült kolbászt is kínálnak Pozsonyban a karácsonyi vásári forgatagban.

Sikeresek a hagyományos nemzeti ételek, többek között a káposztaleves, az édességek sorát pedig a mézeskalács nyitja, majd a legkedveltebb az ostya és a laska.

Az eddigi statisztikák alapján Pozsonyban idén soha nem látott tömegben szórakoznak a Fő téren és a Ferencesek terén kialakított, száz standból álló vásárvárosban. Két karácsonyfát díszítettek fel, a Fő téren egy 17 méter magas lucfenyő, az óvárosi önkormányzat vásárán pedig egy 16 méteres ezüstfenyő magasodik, és mutatja az utat a vásározóknak.



Korcsolyapálya és a pozsonyi vár

A vidéki kézművesiparosok fűzfavesszőből, fából, bőrből, üvegből és méhviaszból készült termékeiket kínálják a pulton. A nagyszínpadnál a rendezvény idején több száz előadó lép fel.

A vásár központi helyszínének tőszomszédságában, a Prímási téren jégpályán is róják a köröket a korcsolyázók.

Idén először a pozsonyi karácsonyi vásárt új helyszínre, a pozsonyi várra is kiterjesztették, ahol a történelmi épület udvarán hagyományteremtő céllal tartanak karácsonyi vásárt november 27. és december 18. között.

A vásár, amely idén a szokásosnál csaknem egy héttel korábban kezdődött, december 23-ig tart, hazánkból vonattal két és fél óra alatt oda érhetünk.


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.