Van olyan, amikor az adventi csokinaptárból hiányzik a csoki

Nem, nem a gyártó trehánysága miatt, nem is azért, mert valaki kilopkodta belőle - egész más történt a Tony's Chocolonely elnevésű gyártó esetében.

A Ladbible portál bejegyzése szerint  a Tony's Chocolonely nevezetű gyártónak december 8-án azzal kellett szembesülnie, hogy ellepték email-fiókjait a panaszlevelek. Az ok az volt, hogy a cég adventi kalendáriumaiban a december 8-i  ablak mögött nem volt csoki. Kiderült, hogy nem csak úgy kimaradt egy-egy termékből, szó sem volt emberi mulasztásról, írja a 24.hu portál.

Oktató szándék vezette őket

A gyártónál szinte már várhatták a felháborodott reakciókat, mert szinte azonnal reagáltak, elmagyarázva saját edukatív szándékukat. Ugyani az egyenlőtlenül elosztott csokoládékkal a világban uralkodó egyenlőtlenségekre és igazságtalanságokra akarták felhívni a figyelmet.

Boldog nyolcadikát!, írták az üresen hagyott ablakba, majd így folytatták: Észrevettétek, hogy valami ma nem stimmel a naptárral? Igen, üres.. És miért? Mert meg akarjuk mutatni, hogyan működik a csokoládéipar – ami egy megosztott és egyenlőtlenséggel teli iparág, olvasható a cég Twitterén.

 

Gyalázatos gyerekmunka

Később azt is kifejtették, hogy Ghánában és Elefántcsonparton legkevesebb 1,5 millió gyerek dolgozik illegális keretek között, mert túl kevés pénzt fizetnek az importőrök a kakaóért, és ez szerintük nagyon nincs rendben. Ezt akarták szimbolizálni azzal, hogy a szokásostól eltérően egyenlőtlenül osztják el a csokoládékat a kalendáriumban. Így maradt üresen a nyolcadika, miközben a kilences ablak alatt például két csokoládé is található, hasonlóan a huszonnégyessel.

Hiába azonban a jó szándék, nem mindenki tetszését nyerte el a tanmese. Több szülő is írta, hogy ez mind szép és jó, de ez még nem teszi meg nem történtté a gyerekek kiakadását, egy nő például azt írta, a gyereke sírva fakadt, amikor nem talált csokit a naptárban. A cég itt is reagált, elnézést kértek a családtól, kifejtve, hogy talán tényleg nem a legkörültekintőbben jártak el, nem gondoltak például arra, miként reagálhatnak a speciális nevelési igényű gyerekek.

Mindenesetre a cég őszinte, emberközpontú hozzáállása sokak rokonszenvét elnyerte, így többen a kezdeti harag után könnyen túlléptek azon, hogy nem volt csoki a naptárban december 8-án.

 

Forrás: Ladbible / 24.hu


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.