Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban

Budapest luxusszállodája a karácsonyi időszakot idén is különleges gasztronómiai ajánlatokkal teszi felejthetetlenné, hiszen a már hagyománnyá vált elviteles pulykalakoma, valamint ünnepi brunchok és karácsonyi vacsorák sora várja a Spago Budapestbe érkezőket.

 

A luxusszálloda földszintjén található Spago by Wolfgang Puck Budapest csapata december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a legkiválóbb szezonális alapanyagokat és az ünnepi időszak valódi esszenciáját mutatja be.

A házi pácolású lazacot ír mangalicapofa ragu követ, mely juhtúrós sztrapacskával és maláta ropogóssal kerül a tányérokra. A cseresznye likőrrel, téli fűszerekkel és tejcsokoládéval megbolondított gesztenye mousse pedig ünnepi desszert a javából.

Természetesen december 24-én, Szenteste is nyitva áll az étterem ajtaja egy felejthetetlen vacsora erejéig, ahol Szántó István executive séf kalauzolja végig a vendégeket egy ünnepi 4 fogásos vacsorán, amely a karácsonyi hagyományok legjavát ötvözi az innovatív ízekkel.

Minden egyes fogás úgy lett megtervezve, hogy megragadja az évszak varázsát, így minden falat egy valóban élvezetes pillanattá válik, megadva az ünnep valódi emelkedettségét. Az üdvözlőfalatkák után előételként választhatunk kacsamáj terrine-t aszalt szilvával, tradicionális korhely halászlevet házi pisztráng raviolival, vagy vegetáriánus sült töltött káposztát füstölt sajttal és kaporral. Az utána következő sáfrányos rizotto Milánói stílusban kellemesen megágyaz majd a főfogásnak, mely lehet szarvas filé téli gyökérzöldségekkel vagy serpenyőben sült lazacfilé mángolddal, fregolával és rózsabors mártással. A desszertek között karácsonyi gesztenyés fatörzs bújik meg kandírozott magvakkal, de kenyérpudingot is kérhetünk rumos mazsola fagylalttal és tojáslikőrrel, illetve vegán kókuszos panna cottát is választhatunk mandarinnal és citromnáddal.


Fotó: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

Elviteles pulykalakoma – Ünnepi Spago menü otthonra       

A Spago Budapest karácsonyi lakomája sült sütőtök levessel indul, ahol a sütőtök,  a ropogós kenyér és a tökmag egy szívmelengető kombinációt alkotnak.

A menü fénypontja az egészben sült norfolk bronzpulyka, egy igazi mestermű a világhírű séf, Wolfgang Puck helyi csapatának keze alól.

A szaftos szárnyast krémes ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, és természetesen a hagyományos, fűszeres töltelék kíséri. Mindehhez áfonyaszósz és sült pulykamártás társul, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A menü koronája pedig a különleges desszertekben, a házi pitékben rejlik, melyből sütőtökös, almás, vagy pekándiós változatot is lehet kérni. A menü borpárosítással együtt is kérhető, amihez vagy a krémes, testes Chardonnay stílusú Wolfgang Puck Master Lot Reserve Chardonnay-t ajánlják, vagy a vörös Wolfgang Puck, Pinot Noir Master Lot-ot, mely karakterében teltebb, koncentrált cseresznye, lédús szilva, kakaó jegyekkel rendelkezik. 


Fotó: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

Ünnepi brunchok 

Az adventi időszakban ünnepi villásreggelikkel készülnek, ahol a gondosan válogatott szezonális finomságaiktól kezdve a hagyományos kedvencekig minden falat az ünnepek melegségét és varázsát idézi fel.  A különleges puncs – és forraltbor sarok megragadja az évszak esszenciáját, míg a gyerekeket izgalmas programokkal, saját gyermekmenüvel, valamint forró csokoládéval és gofrisütéssel várják. 


Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.