Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban

Budapest luxusszállodája a karácsonyi időszakot idén is különleges gasztronómiai ajánlatokkal teszi felejthetetlenné, hiszen a már hagyománnyá vált elviteles pulykalakoma, valamint ünnepi brunchok és karácsonyi vacsorák sora várja a Spago Budapestbe érkezőket.

 

A luxusszálloda földszintjén található Spago by Wolfgang Puck Budapest csapata december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a legkiválóbb szezonális alapanyagokat és az ünnepi időszak valódi esszenciáját mutatja be.

A házi pácolású lazacot ír mangalicapofa ragu követ, mely juhtúrós sztrapacskával és maláta ropogóssal kerül a tányérokra. A cseresznye likőrrel, téli fűszerekkel és tejcsokoládéval megbolondított gesztenye mousse pedig ünnepi desszert a javából.

Természetesen december 24-én, Szenteste is nyitva áll az étterem ajtaja egy felejthetetlen vacsora erejéig, ahol Szántó István executive séf kalauzolja végig a vendégeket egy ünnepi 4 fogásos vacsorán, amely a karácsonyi hagyományok legjavát ötvözi az innovatív ízekkel.

Minden egyes fogás úgy lett megtervezve, hogy megragadja az évszak varázsát, így minden falat egy valóban élvezetes pillanattá válik, megadva az ünnep valódi emelkedettségét. Az üdvözlőfalatkák után előételként választhatunk kacsamáj terrine-t aszalt szilvával, tradicionális korhely halászlevet házi pisztráng raviolival, vagy vegetáriánus sült töltött káposztát füstölt sajttal és kaporral. Az utána következő sáfrányos rizotto Milánói stílusban kellemesen megágyaz majd a főfogásnak, mely lehet szarvas filé téli gyökérzöldségekkel vagy serpenyőben sült lazacfilé mángolddal, fregolával és rózsabors mártással. A desszertek között karácsonyi gesztenyés fatörzs bújik meg kandírozott magvakkal, de kenyérpudingot is kérhetünk rumos mazsola fagylalttal és tojáslikőrrel, illetve vegán kókuszos panna cottát is választhatunk mandarinnal és citromnáddal.


Fotó: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

Elviteles pulykalakoma – Ünnepi Spago menü otthonra       

A Spago Budapest karácsonyi lakomája sült sütőtök levessel indul, ahol a sütőtök,  a ropogós kenyér és a tökmag egy szívmelengető kombinációt alkotnak.

A menü fénypontja az egészben sült norfolk bronzpulyka, egy igazi mestermű a világhírű séf, Wolfgang Puck helyi csapatának keze alól.

A szaftos szárnyast krémes ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, és természetesen a hagyományos, fűszeres töltelék kíséri. Mindehhez áfonyaszósz és sült pulykamártás társul, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A menü koronája pedig a különleges desszertekben, a házi pitékben rejlik, melyből sütőtökös, almás, vagy pekándiós változatot is lehet kérni. A menü borpárosítással együtt is kérhető, amihez vagy a krémes, testes Chardonnay stílusú Wolfgang Puck Master Lot Reserve Chardonnay-t ajánlják, vagy a vörös Wolfgang Puck, Pinot Noir Master Lot-ot, mely karakterében teltebb, koncentrált cseresznye, lédús szilva, kakaó jegyekkel rendelkezik. 


Fotó: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

Ünnepi brunchok 

Az adventi időszakban ünnepi villásreggelikkel készülnek, ahol a gondosan válogatott szezonális finomságaiktól kezdve a hagyományos kedvencekig minden falat az ünnepek melegségét és varázsát idézi fel.  A különleges puncs – és forraltbor sarok megragadja az évszak esszenciáját, míg a gyerekeket izgalmas programokkal, saját gyermekmenüvel, valamint forró csokoládéval és gofrisütéssel várják. 


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.