A luxusszálloda földszintjén található Spago by Wolfgang Puck Budapest csapata december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a legkiválóbb szezonális alapanyagokat és az ünnepi időszak valódi esszenciáját mutatja be.
A házi pácolású lazacot ír mangalicapofa ragu követ, mely juhtúrós sztrapacskával és maláta ropogóssal kerül a tányérokra. A cseresznye likőrrel, téli fűszerekkel és tejcsokoládéval megbolondított gesztenye mousse pedig ünnepi desszert a javából.
Természetesen december 24-én, Szenteste is nyitva áll az étterem ajtaja egy felejthetetlen vacsora erejéig, ahol Szántó István executive séf kalauzolja végig a vendégeket egy ünnepi 4 fogásos vacsorán, amely a karácsonyi hagyományok legjavát ötvözi az innovatív ízekkel.
Minden egyes fogás úgy lett megtervezve, hogy megragadja az évszak varázsát, így minden falat egy valóban élvezetes pillanattá válik, megadva az ünnep valódi emelkedettségét. Az üdvözlőfalatkák után előételként választhatunk kacsamáj terrine-t aszalt szilvával, tradicionális korhely halászlevet házi pisztráng raviolival, vagy vegetáriánus sült töltött káposztát füstölt sajttal és kaporral. Az utána következő sáfrányos rizotto Milánói stílusban kellemesen megágyaz majd a főfogásnak, mely lehet szarvas filé téli gyökérzöldségekkel vagy serpenyőben sült lazacfilé mángolddal, fregolával és rózsabors mártással. A desszertek között karácsonyi gesztenyés fatörzs bújik meg kandírozott magvakkal, de kenyérpudingot is kérhetünk rumos mazsola fagylalttal és tojáslikőrrel, illetve vegán kókuszos panna cottát is választhatunk mandarinnal és citromnáddal.
Elviteles pulykalakoma – Ünnepi Spago menü otthonra
A Spago Budapest karácsonyi lakomája sült sütőtök levessel indul, ahol a sütőtök, a ropogós kenyér és a tökmag egy szívmelengető kombinációt alkotnak.
A menü fénypontja az egészben sült norfolk bronzpulyka, egy igazi mestermű a világhírű séf, Wolfgang Puck helyi csapatának keze alól.
A szaftos szárnyast krémes ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, és természetesen a hagyományos, fűszeres töltelék kíséri. Mindehhez áfonyaszósz és sült pulykamártás társul, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A menü koronája pedig a különleges desszertekben, a házi pitékben rejlik, melyből sütőtökös, almás, vagy pekándiós változatot is lehet kérni. A menü borpárosítással együtt is kérhető, amihez vagy a krémes, testes Chardonnay stílusú Wolfgang Puck Master Lot Reserve Chardonnay-t ajánlják, vagy a vörös Wolfgang Puck, Pinot Noir Master Lot-ot, mely karakterében teltebb, koncentrált cseresznye, lédús szilva, kakaó jegyekkel rendelkezik.
Ünnepi brunchok
Az adventi időszakban ünnepi villásreggelikkel készülnek, ahol a gondosan válogatott szezonális finomságaiktól kezdve a hagyományos kedvencekig minden falat az ünnepek melegségét és varázsát idézi fel. A különleges puncs – és forraltbor sarok megragadja az évszak esszenciáját, míg a gyerekeket izgalmas programokkal, saját gyermekmenüvel, valamint forró csokoládéval és gofrisütéssel várják.