Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban

Budapest luxusszállodája a karácsonyi időszakot idén is különleges gasztronómiai ajánlatokkal teszi felejthetetlenné, hiszen a már hagyománnyá vált elviteles pulykalakoma, valamint ünnepi brunchok és karácsonyi vacsorák sora várja a Spago Budapestbe érkezőket.

 

A luxusszálloda földszintjén található Spago by Wolfgang Puck Budapest csapata december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a legkiválóbb szezonális alapanyagokat és az ünnepi időszak valódi esszenciáját mutatja be.

A házi pácolású lazacot ír mangalicapofa ragu követ, mely juhtúrós sztrapacskával és maláta ropogóssal kerül a tányérokra. A cseresznye likőrrel, téli fűszerekkel és tejcsokoládéval megbolondított gesztenye mousse pedig ünnepi desszert a javából.

Természetesen december 24-én, Szenteste is nyitva áll az étterem ajtaja egy felejthetetlen vacsora erejéig, ahol Szántó István executive séf kalauzolja végig a vendégeket egy ünnepi 4 fogásos vacsorán, amely a karácsonyi hagyományok legjavát ötvözi az innovatív ízekkel.

Minden egyes fogás úgy lett megtervezve, hogy megragadja az évszak varázsát, így minden falat egy valóban élvezetes pillanattá válik, megadva az ünnep valódi emelkedettségét. Az üdvözlőfalatkák után előételként választhatunk kacsamáj terrine-t aszalt szilvával, tradicionális korhely halászlevet házi pisztráng raviolival, vagy vegetáriánus sült töltött káposztát füstölt sajttal és kaporral. Az utána következő sáfrányos rizotto Milánói stílusban kellemesen megágyaz majd a főfogásnak, mely lehet szarvas filé téli gyökérzöldségekkel vagy serpenyőben sült lazacfilé mángolddal, fregolával és rózsabors mártással. A desszertek között karácsonyi gesztenyés fatörzs bújik meg kandírozott magvakkal, de kenyérpudingot is kérhetünk rumos mazsola fagylalttal és tojáslikőrrel, illetve vegán kókuszos panna cottát is választhatunk mandarinnal és citromnáddal.


Fotó: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

Elviteles pulykalakoma – Ünnepi Spago menü otthonra       

A Spago Budapest karácsonyi lakomája sült sütőtök levessel indul, ahol a sütőtök,  a ropogós kenyér és a tökmag egy szívmelengető kombinációt alkotnak.

A menü fénypontja az egészben sült norfolk bronzpulyka, egy igazi mestermű a világhírű séf, Wolfgang Puck helyi csapatának keze alól.

A szaftos szárnyast krémes ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, és természetesen a hagyományos, fűszeres töltelék kíséri. Mindehhez áfonyaszósz és sült pulykamártás társul, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A menü koronája pedig a különleges desszertekben, a házi pitékben rejlik, melyből sütőtökös, almás, vagy pekándiós változatot is lehet kérni. A menü borpárosítással együtt is kérhető, amihez vagy a krémes, testes Chardonnay stílusú Wolfgang Puck Master Lot Reserve Chardonnay-t ajánlják, vagy a vörös Wolfgang Puck, Pinot Noir Master Lot-ot, mely karakterében teltebb, koncentrált cseresznye, lédús szilva, kakaó jegyekkel rendelkezik. 


Fotó: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

Ünnepi brunchok 

Az adventi időszakban ünnepi villásreggelikkel készülnek, ahol a gondosan válogatott szezonális finomságaiktól kezdve a hagyományos kedvencekig minden falat az ünnepek melegségét és varázsát idézi fel.  A különleges puncs – és forraltbor sarok megragadja az évszak esszenciáját, míg a gyerekeket izgalmas programokkal, saját gyermekmenüvel, valamint forró csokoládéval és gofrisütéssel várják. 


Igazgatói kinevezések az Accent házainál

Igazgatói kinevezések az Accent házainál 

Koós Melinda vezeti a májusban újranyitott Kenese Bay Garden Resort & Conference szállodát, őt Maul Kitti váltja a Gotthard Therme Hotel & Conference élén.
Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.