Fényművészeti alkotások tárlatává változik a Biodóm

Fényművészeti alkotások tárlatává változik a Biodóm 

Először nyílik rá lehetőség, hogy a nagyközönség szinte teljes egészében bejárhassa a különleges építmény belső tereit.
A bécsi állatkert szintet lépett a faji egyenlőség jegyében

A bécsi állatkert szintet lépett a faji egyenlőség jegyében 

Többé nem kapnak nevet az állatok a Schönbrunni Állatkertben.
A pisztácia lesz a 3. Kürtőskalács Vigalom főszereplője

A pisztácia lesz a 3. Kürtőskalács Vigalom főszereplője 

Az idén 20 éves születésnapját ünneplő Vitéz Kürtős igazi jubileumi évre készül, aminek első állomása a méltán népszerű Kürtőskalács Vigalom. Május 12-14. között ugyanis újra megnyílik a kürtőskalács rajongói előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, hogy kicsik és nagyok ünnepelhessék együtt ezt a mennyei hungarikumot.
A kijevi állatkert továbbra is nyitva tart

A kijevi állatkert továbbra is nyitva tart 

Az ott dolgozók szerint az első három nap volt számukra a legnehezebb, de a háborús fenyegetés ellenére is igyekeznek elvégezni a munkájukat.
Rossz hír: meglátta az árnyékát Hugi, a pesti állatkert barna medvéje

Rossz hír: meglátta az árnyékát Hugi, a pesti állatkert barna medvéje 

Ez a népi hiedelem szerint azt jelenti, hogy hosszú lesz még a tél.
Ötmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a veszprémi állatkertben

Ötmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a veszprémi állatkertben 

Ötmilliárd forintos fejlesztésbe kezdenek a veszprémi állatkertben, ahol új nagymacskakifutó és háziállatbemutató épül 2023 közepére.
Akciózik az Állatkert karácsony közeledtével

Akciózik az Állatkert karácsony közeledtével 

Több akciót is hirdetett a Fővárosi Állat- és Növénykert és az Állatkerti Alapítvány az adventhez és a közelgő karácsonyhoz kapcsolódóan: idén először fenyőfát is örökbe lehet fogadni, de karácsonyi képeslapküldő szolgálat és adventi nyereményjáték is várja az érdeklődőket. 
Újra nyit a pécsi állatkert

Újra nyit a pécsi állatkert 

Szombattól ismét nyitva a csaknem két hónappal ezelőtt bezárt pécsi állatkert.
Nyíregyházi nyitás

Nyíregyházi nyitás 

Hétvégére újranyitják a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalut és a közkedvelt állatparkot.
Bezártak az állatkertek, szomorkodnak a szurikáták

Bezártak az állatkertek, szomorkodnak a szurikáták 

Az emberek közötti távolságtartás kötelezettsége nem hagyja érintetlenül az európai állatkerteket sem.

Mobillal is válthatunk jegyet az Állatkertbe 

Közel két hónapos tesztidőszak után, július elseje óta lehet az állatkerti belépőt mobilfizetéssel is megvásárolni a Nemzeti Mobilfizetési (NM) Zrt. applikációjával.

Rekordbevételt ért el tavaly a pécsi állatkert 

Tavaly - rekordot jelentő - csaknem 200 millió forintos nettó árbevételt ért el a pécsi állatkert, amelyet 2018-ban 147 ezer fizető vendég látogatott meg - derült ki az intézmény MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményéből.

Csíkos-pöttyös, közel hat kilogrammnyi turistalátványosság. Mi az? 

Tapír született vasárnap a debreceni állatkertben, az állatot szerdától láthatja a közönség - közölte Nagy Gergely Sándor, a nagyerdei kultúrpark igazgatója szerdán, az állatkert tapírházában tartott sajtótájékoztatón.

New Orleans: egy róka a kilencedik áldozata a kiszabadult jaguárnak 

Egy róka a kilencedik áldozata a karámjából kiszabadult jaguárnak, amelyik a hétvégén megölt egy emut, öt alpakát és két rókát - jelentette be a New Orleans-i állatkert hétfőn.

Egyedi stílusú hotel épül Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 

Elkezdődött a Pangea Ökocentrum és Szálloda építése Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. 

A kormány célja, hogy az állatkert és a Városliget a főváros legvonzóbb szabadidős helyszínei legyenek 

A kormány legutóbbi ülésén áttekintette a Fővárosi Állatkert és a Városliget fejlesztését – erről Lázár János beszélt a Kormányinfón. A kabinet célja az, hogy az állatkert és a Városliget a főváros legvonzóbb, legszebb szabadidős helyszínei legyenek, amelyeket a magyar emberek, a családok és a turisták is élvezhetnek.

Májustól újra láthatók zsiráfok a Schönbrunni Állatkertben 

A rotterdami állatkertből érkező Fleur és Sofie lesznek a Schönbrunni Állatkert felújított zsiráfkifutójának első lakói. Az épületet májusban járhatja be először a nagyközönség: Napelemes télikert, tágasabb belső és külső kifutó valamint speciális egészségügyi állomás áll majd a hosszúnyakúak rendelkezésére.

Fél áron mehetnek be a fővárosi állatkertbe a szerelmespárok 

A közelgő Bálint-nap jegyében szombattól keddig a szerelmespárok ketten egy jeggyel látogathatják meg a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

Az állatkert és a vidámpark is megújul Debrecenben 

Folytatódik a debreceni Nagyredő fejlesztése: a stadion, a Békás-tó és a szabadtéri színpad után megújul az állatkert és a vidámpark is - jelentette be a cívisváros polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

Több száz millióból bővül tovább a Nyíregyházi Állatpark 

Mintegy 400 millió forint értékű újabb fejlesztést készíthet elő a Nyíregyházi Állatpark, ahol látogatócentrum, hópárduc-kifutó és látvány-fókamedence épül majd.

Ilyen lett az új pécsi állatkert 

Átadták a látogatóknak pénteken az 1,8 milliárd forintos beruházással kialakított új pécsi állatkertet.

Cselló, a 180 centis debreceni újszülött 

Zsiráfcsikó született a debreceni Nagyerdei Kultúrparkban. A hétfőn világra jött kislány a 6 éves Emma és a 11 éves Szilveszter utódja. 

Kínai lampionok lepik el a Budapesti Állatkertet 

Sárkányok éjszakái címmel csütörtök este kezdetét vette a kínai lampionfesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol esténként több száz, állatokat és növényeket formázó világító kínai lampion várja a látogatókat május 22-ig.

Az ország legnagyobb dínóparkja nyílik Veszprémben 

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Szolgáltató Nonprofit Kft. közbeszerzési pályázatát egy helyi cég nyerte el 46 millió forintért.

Nyíregyházi sikerek 

Az idei év során új játszótérrel, csónakházzal és sétányokkal bővült Nyíregyháza turisztikai központja: Sóstógyógyfürdő. Az önkormányzat az elmúlt években 2,1 milliárd forintot költött itt fejlesztésekre: új gyógyászati szárny épült az élményfürdőben, és folyik a Nyíregyházi Állatparkban az Andok világának építése.

Tilos pingvinekkel szelfizni Bécsben 

Betiltották a szelfibot használatát a schönbrunni állatkert néhány ketrece előtt, mert a látogatók zavarták vele az állatokat - közölte az intézmény szóvivője kedden.

Európai versenyen tarolt a Nyíregyházi Állatpark 

A Nyíregyházi Állatpark - két dániai állatkerttel holtversenyben - az első helyen végzett az 500 ezer látogató alatti kategóriában egy független állatkerti elemző szervezet felmérése szerint.

Vérfertőző testvérek Schönbrunnban 

Váratlanul, testvérek nászából született kis oroszlánfóka a Schönbrunni Állatkertben. Nézze meg, ha arra jár!

Éjszakai horror az állatkertben 

Esti állatzajok és zörejek kísértek a zárás utáni állatkerti sétán, és miközben a zöld színű, ékes ősdarazsat szemléltük, azt mesélték nekünk, hogy hogyan használja gazdatestnek a rovar lárvája a csótányt. Az ijesztő élmények mellett aranyos kisállatokkal is várt az esti séta.

Huszonöt milliárd forintos állami támogatással bővül a budapesti állatkert 

Huszonöt milliárd forinttal támogatja a kormány a Fővárosi Állat- és Növénykert új területe, a Pannon Park létrehozását - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Így halad a veszprémi állatkert fejlesztése 

Jó ütemben halad a veszprémi állatkert eddigi legnagyobb arányú fejlesztése, amely 1,2 milliárd forintból valósul meg – mondta el az intézmény vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján a megyeszékhelyen.

Készítsen saját sajtot a Budapesti Állatkertben! 

Helyi piaccal egybekötött kézműves vásár nyílik vasárnap a Holnemvolt Parkban, a Budapesti Állatkert területén, a Közösségi Termelői Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében - közölte a kamara kedden az MTI-vel.

Állatkerti barangolás hazánkban 

Az utóbbi évek egyik legnagyobb állatkerti eseménye volt, hogy a Vidámpark területével bővült a Fővárosi Állat- és Növénykert. A sajtóban megjelent hírek szerint az Állatkert megkapta a területet – nos, ez nem igaz. Visszakapta.

Óriási fejlesztés: így újul meg a veszprémi állatkert 

Történetének eddigi legnagyobb szabású fejlesztéssorozata indulhatott meg a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban. Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló beruházás hivatalos projektnyitóját csütörtökön tartották az állatkertben.

Megnyitott a Holnemvolt Park 

Megnyitott és kedden délutántól már látogatókat is fogad a Holnemvolt Park az egykori budapesti vidámpark területén. Az új családi élményparkban állatok, műemléki játékok és szórakoztató programok várják a látogatókat.

Feloldják a zárlatot a debreceni állatkertben 

Csaknem három hét után kedden ismét fogadhat látogatókat a debreceni állatkert - jelezték az intézmény vezetői hétfőn közleményben az MTI-vel.

Kezdődik a pécsi állatkert fejlesztése 

Megkezdődik a napokban a pécsi állatkert ökoturisztikai élményparkká alakítása, a több mint ötven éve működő intézmény május 1. és 4. között szórakoztató programsorozattal egy évre elbúcsúzik a nagyközönségtől - mondta el a baranyai megyeszékhely fideszes alpolgármestere hétfőn.

Országos természetvédelmi státuszt kapott a fővárosi állatkert 

Országos jelentőségű védett természeti terület minősítést kapott a Fővárosi Állat- és Növénykert - jelentette be Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója az intézményben keddtől vasárnapig zajló Föld Fesztivál nyitónapján.

Megkezdődhet a pécsi állatkert felújítása 

Minden engedély megérkezett. A tervek szerint a munkálatok március végén indulhatnak, s ez év végére be is fejeződhetnek. Az elnyert támogatásnak köszönhetően az állatkert nem csak megújul, de ökoturisztikai látogatóközpontként működhet tovább.

2013 baby boomja az Állatkertben 

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az idei évben napvilágot látott állatkölykök és fiókák nagy száma miatt nyugodtan beszélhetünk tömeges állatszaporulatról.

Magyar mesepark nyílik a Vidámpark helyén 

A magyar népmesék által ihletett meseparkot és egy a szubtrópusi növény- és állatvilágot bemutató családi élményparkot tervez a Fővárosi Állat- és Növénykert a Vidám Park jelenlegi területére, amelyet október elsejével vesz át.

Tovább fejlődik a veszprémi állatkert 

Több mint egymilliárd forintos fejlesztés kezdődhet el a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkban európai uniós és hazai forrásokból - jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a vadasparkban csütörtökön.

Etiópia Szegeden 

A héten először közelíthették meg a szegedi vadaspark legújabb fejlesztését a látogatók, a régi teknőskifutó helyén épült Etióp-magasföld bemutatót, amely igazi különlegességeknek ad otthont: dzseláda páviánoknak, afrikai füles és fehérhátú keselyűknek, valamint szirtiborzoknak. A komplex bemutatót a Vadaspark nagy részben önerőből, de a Szegedi Vízmű Zrt. jelentős támogatásával készítette el.

Zöld utat kapott a Liget Budapest koncepció 

A Városligetbe tervezett Múzeum Negyed mellett 2020-ig megújul többek között az állatkert, a Közlekedési Múzeum és a Petőfi Csarnok, új épületet kap a Fővárosi Nagycirkusz, míg a Szépművészeti Múzeum gipszmásolat-gyűjteménye a létrehozandó komáromi Csillag Erőd Művészeti, Történeti és Hadkultúra Központba kerül.

Kolibrierdő, krokodilfolyó és akváriumlabirintus 

Kolibrierdő, krokodilfolyó és édesvízi akváriumlabirintus is helyet kap a Nyíregyházi Állatpark jövő májusra felépülő, Dél-Amerika állat- és növényvilágát bemutató Viktória-házában.

A bécsi lett Európa legjobb állatkertje 

Ismét a Schönbrunni Állatkert büszkélkedhet az „Európa legjobb Zoo”-ja címmel, amelyet harmadszor nyert el egymás után.A kutatással és a fajok gazdagságával előzte meg Lipcsét és Zürichet. 

Backstage jegy az Elefántházba 

A Schönbrunni Állatkert új szolgáltatásaként már backstage jegyet is lehet váltani az Elefántházba. A másfél órás exkluzív látogatás során elefántot simogatni ugyan nem lehet, de a résztvevők közvetlen közelről nézhetik végig a hatalmas állatok napi tréningjét.

Ünnepi kölyökkavalkád Miskolcon 

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark háziállatai közül többen is kölykeikkel fogadják a karácsonyi és újévi ünnepek alatt érkező látogatókat. A Tanyaházban kecskegidák és kisbárányok születtek az elmúlt hetekben, de a lámacsapat is újszülöttel gyarapodott, valamint egy kisborjú is a világra jött a közelmúltban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!