A pisztácia lesz a 3. Kürtőskalács Vigalom főszereplője

Az idén 20 éves születésnapját ünneplő Vitéz Kürtős igazi jubileumi évre készül, aminek első állomása a méltán népszerű Kürtőskalács Vigalom. Május 12-14. között ugyanis újra megnyílik a kürtőskalács rajongói előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, hogy kicsik és nagyok ünnepelhessék együtt ezt a mennyei hungarikumot.

"2019-ben a Kürtőskalács Fesztivál kistestvéreként indítottuk útjára a Kürtőskalács Vigalom névre keresztelt eseményünket, hogy a tavaszi szezonban se maradjunk finomságok nélkül. Az idei év több szempontból is különleges, ugyanis 20 éves a Vitéz Kürtős, 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál és 5 éves az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda. Tehát 2023-ban igazi ünnepi kavalkádot, rendhagyó eseménysorozatot tervezünk, aminek első állomása a májusi, háromnapos Kürtőskalács Vigalom, főszerepben a pisztáciával és természetesen az Édes Mackó termékeivel" - mondja András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

"Ahogy azt már az évek során megszokhattuk, most is a gyermekes családok lesznek a fókuszban: bábszínházzal, mesemondókkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, zenével várjuk őket, de természetesen a nagyobbakra is gondolunk, színes zenei programokkal készülünk. Az esemény sztárja persze idén is a kürtőskalács lesz az abból készült desszertekkel, a glutén-, tej-, és tojásmentes változatokkal, valamint különlegességként a pisztáciát is ötvözzük a kürtőskaláccsal" - árulja el Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

A Kürtőskalács Vigalom az állatkerti környezetben egy igazi családi program, amelyen a család apraja-nagyja számos érdekes állatos és ismeretterjesztő programot is találhat. A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható.

Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Holnemvolt vári kapuján ajánlják a szervezők.


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.