A pisztácia lesz a 3. Kürtőskalács Vigalom főszereplője

Az idén 20 éves születésnapját ünneplő Vitéz Kürtős igazi jubileumi évre készül, aminek első állomása a méltán népszerű Kürtőskalács Vigalom. Május 12-14. között ugyanis újra megnyílik a kürtőskalács rajongói előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, hogy kicsik és nagyok ünnepelhessék együtt ezt a mennyei hungarikumot.

"2019-ben a Kürtőskalács Fesztivál kistestvéreként indítottuk útjára a Kürtőskalács Vigalom névre keresztelt eseményünket, hogy a tavaszi szezonban se maradjunk finomságok nélkül. Az idei év több szempontból is különleges, ugyanis 20 éves a Vitéz Kürtős, 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál és 5 éves az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda. Tehát 2023-ban igazi ünnepi kavalkádot, rendhagyó eseménysorozatot tervezünk, aminek első állomása a májusi, háromnapos Kürtőskalács Vigalom, főszerepben a pisztáciával és természetesen az Édes Mackó termékeivel" - mondja András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

"Ahogy azt már az évek során megszokhattuk, most is a gyermekes családok lesznek a fókuszban: bábszínházzal, mesemondókkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, zenével várjuk őket, de természetesen a nagyobbakra is gondolunk, színes zenei programokkal készülünk. Az esemény sztárja persze idén is a kürtőskalács lesz az abból készült desszertekkel, a glutén-, tej-, és tojásmentes változatokkal, valamint különlegességként a pisztáciát is ötvözzük a kürtőskaláccsal" - árulja el Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

A Kürtőskalács Vigalom az állatkerti környezetben egy igazi családi program, amelyen a család apraja-nagyja számos érdekes állatos és ismeretterjesztő programot is találhat. A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható.

Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Holnemvolt vári kapuján ajánlják a szervezők.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.