Mit kifogásol az UNESCO a Fertő tavi beruházás kapcsán?

Mit kifogásol az UNESCO a Fertő tavi beruházás kapcsán? 

Nemrég jelent meg a hír, hogy ősszel UNESCO-küldöttség jön Magyarországra, hogy vizsgálja, mennyire tartja be Magyarország és Ausztria a Fertő tavi világörökségi területre vonatkozó szabályokat.
Mégis megépülhet a szálloda a Fertő-tó partján

Mégis megépülhet a szálloda a Fertő-tó partján 

Ismét kiadták a Fertő-parti turisztikai beruházás engedélyét, változtak a tervek is.
A barnamezős szállodaberuházásoké a közeli jövő

A barnamezős szállodaberuházásoké a közeli jövő 

Közel 300-an vettek részt 2023. márciusában a HOTCO-n, Közép-Kelet-Európa vezetőszállodabefektetési konferenciáján, melyet idén először, öt sikeres budapesti alkalomután, Bécsben szerveztek meg. Az esemény résztvevői közt jelen voltak a régiómeghatározó befektetői, fejlesztői, szálloda üzemeltetői, valamint pénzintézetei - tájékoztatta lapunkat a HOTCO-t szervező Horwath HTL.
Visszavonatta a bíróság a Fertő-tavi beruházás engedélyét

Visszavonatta a bíróság a Fertő-tavi beruházás engedélyét 

A Fertő-tónál történő beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a bíróság - írja az euronews.com.
Óriáshotel épül ebben a népszerű síparadicsomban

Óriáshotel épül ebben a népszerű síparadicsomban 

A síterep második legnagyobb szállodájának az építése kezdődött meg a közelmúltban - írja a Síelők.hu.
Leállították a Fertő-tavi turisztikai beruházást

Leállították a Fertő-tavi turisztikai beruházást 

Egyelőre nem épül semmi a Fertő tónál, mert a július 7-én délután közzétett tájékoztató szerint a közbeszerzés eredménytelen lett pénzhiány miatt.
Szekszárd felmondta az uszodaszerződést

Szekszárd felmondta az uszodaszerződést 

A kivitelezést végző vállalkozó a sokadik módosított határidőt sem tartotta. Remélik, hogy az állam befejezi a beruházást.
Pályázati pénzből születik újjá a Mátyás király sétány Hajdúszoboszlón

Pályázati pénzből születik újjá a Mátyás király sétány Hajdúszoboszlón 

Sétálóutcává alakítják és élménypontokkal dobják fel a hajdúszoboszlói szállodasornak otthont adó Mátyás király sétányt.
Újabb jó hely célkeresztben: a kisoroszi Szigetcsúcs

Újabb jó hely célkeresztben: a kisoroszi Szigetcsúcs 

A Fertő-tó után újabb természetvédelmi területen indulhat heteken belül nagyobb beruházás turizmusfejlesztési címszóval: az éppen érintetlensége és romantikája miatt kedvelt kisoroszi Szigetcsúcson 370 milliós projekt keretében aszfaltoznak, csatornáznak, és húznak fel hamarosan mobil kabinokat a védett ártéri ligeterdőben, adja hírül a telex.hu portál.
Új attrakciók Gánt-Kőhányáspusztán

Új attrakciók Gánt-Kőhányáspusztán 

Átadták Gánt-Kőhányáspusztán a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaházat, amit tanösvények, vizes élőhely bemutató, valamint  vadmegfigyelő állomás egészít ki. A beruházás értéke 800 millió forint.

Termálvizes wellness hotelt építenek Zalakaros mellett 

A Zalakarossal szomszédos Garabonc községben lévő ingatlan, illetve az ott található termálvízbázis kitermelési joga került egy tőzsdén jegyzett társaság érdekeltségébe.

Mindenképp lesz szálloda Tatán, csak kisebb, mint tervezték 

5 ezer négyzetméterrel kisebb lesz a hotel, és ígérik: egyetlen fát sem vágnak ki, megegyeznek a civilekkel, mélygarázs viszont lesz.

Így vészelték át a Kolpingban a járványt 

Egyre több belföldi hotel nyithat ki a következő hónapokban, újraéledni látszik a hazai turizmus. A szállodák nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt, de voltak olyanok is, akik felújításra és átépítésre szánták a vendégektől mentes időszakot. Az alsópáhoki Kolping Hotelben majdnem minden dolgozót megtartottak, a pincérek kerítést festettek, a kozmetikusok kertészkedtek, a szakácsok takarítottak, az úszómesterek éjjeliőrnek álltak a válságos hónapokban. Az eredmény egy pincétől a padlásig kitakarított és megújult szálloda, ahol százmilliós beruházásokat fejeztek be, óriáscsúszdát, játszóteret és szökőkutat építettek a pünkösdi nyitásra. A járványhelyzet miatt a félház az új teltház sok szálloda

Tovább épül ez a vidéki szálloda 

Koronavírus ide, koronavírus oda, folytatódik a tiszaújvárosi hotelberuházás.

Januárban 30 százalékkal megugrott a szállodaépítés Európában 

Januárban 30 százalékkal nőtt a szállodaberuházások száma Európában az egy évvel korábbihoz képest, a legtöbb új szoba Németországban létesül.

Új tulajdonos fejleszti tovább a visegrádi luxusszállodát 

Új tulajdonos, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Minerva Befektetési Zrt. fejleszti tovább a visegrádi luxusszállodát - írja az Index az Mfor cikke nyomán.

Magánklinika, szálloda és egy meleg vizes fürdő is csalogatná a turistákat 

Magánklinika, szálloda, idősek otthona, kemping és több száz apartman is épül a következő években Balatonszemesen. A milliárdos beruházásoktól a település még több idegenforgalmi adóbevételre számít.

Turisztikai fejlesztések Szolnok közelében 

Turizmusfejlesztési beruházás indult három Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen: Zagyvarékason, Újszászon és Szászbereken - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-t.

Megújul a sümegi vár 

Fejlesztik a sümegi várat, felújítják a keleti szárnyat és a Csabi-tornyot is.

Díjmentesre tervezik a British Museum új komplexumát Readingben 

Új komplexum épül London közelében a British Museum raktárban elhelyezett kincseinek bemutatására. A 2023-ra elkészülő létesítményben világhírű antik szobrok is megtekinthetők lesznek.

Érvénytelen népszavazás után épülhet a révfülöpi kikötő 

Érvénytelen lett a révfülöpi, 133 férőhelyes kikötő építéséről szóló hétvégi népszavazás, mert bár a szavazók jelentős többsége az építés ellen voksolt, nem mentek el elegen szavazni.

l,6 milliárd forintos fejlesztést indított el a Bock Borászat 

A villányi Bock Borászat Kft. 1,6 milliárd forintot ruház be 2020 végéig, egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Új hajóállomás Esztergomban 

A MAHART PassNave Kft. vízre telepített, nemzetközi hajóállomást alakít ki Esztergomban.

Sümegen felújítás kezdődik 

A 2017 és 2020 között zajló Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében valósul meg a fejlesztés. A jövő nyáron befejeződő beruházás keretében kiállító- és külső tereket újítanak fel, valamint rendezvények befogadására is alkalmassá teszik a kastélyt.

838 milliós fejlesztés a Varga Pincészetnél 

A Varga Pincészet Kft. sikeresen pályázott a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” megnevezésű felhívásra.

Turisztikai beruházás a Mátra nyugati részén 

Szurdokpüspöki, Tar és Szuha önkormányzatai közös fejlesztésbe kezdenek, hogy bekapcsolják a Mátra nyugati oldalát a hazai turizmus vérkeringésébe; a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán félmilliárd forintot nyertek el a Nógrád megyei települések a beruházásra, amelynek keretében túrabázist, barlangot, vagy rendezvényteret is kialakítanak - erről Szurdokpüspöki önkormányzata tájékoztatta az MTI-t pénteken..

Óriási beruházás indul Nagykanizsán 

Együttesen 15 milliárd forintos beruházással, a Modern városok program keretében kezdődhet meg egy multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas új uszoda építése Nagykanizsán - jelentette be Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón a zalai városban.

Három új kerékpárút épül Zalában 

Zalaszentgróton és Sármelléken, valamint Kisrécse és Zalasárszeg között összesen közel 14 kilométernyi új kerékpárút épül közel 390 millió forint beruházással - tájékoztatta a Zala Megyei Önkormányzat (ZMÖ) kedden az MTI-t.

Milliárdos fejlesztések a margitszigeti Danubius-szállodáknál 

Két ütemben valósulnak meg az átalakítások.

2020-ban nyílik az állami konferenciaközpont  

A Müpa melletti állami konferenciaközpont a korábban tervezett 2018 helyett 2020-ban nyílhat meg.

Megújuló forrásból fedezi energiaszükségletét a Katica Tanya 

Teljes egészében megújuló forrásból biztosítja energiaszükségletét a somogyi Patcán található Katica Tanya Élményközpont egy napelempark kialakítását is magába foglaló, a napokban átadott beruházás eredményeként.

102 millió dolláros turisztikai fejlesztések Új-Zélandon 

A turizmus nagyméretű növekedése teszi szükségessé a beruházások mielőbbi megvalósítását.  A fejlesztések keretén belül új autó parkírozó helyek, illemhelyiségek és campingek fejlesztése és kialakítása a fő cél.  

Negyedmilliárd forintból épült új szálloda Kalocsán 

Nem egészen egy év alatt, mintegy 240 millió forintból alakították ki Kalocsa új szállodáját, a Pilvax Hotelt a történelmi belvárosban - tájékoztatta az MTI-t a szálloda igazgatója.

Szállodaipari befektetések: mindenkin túltesz Németország 

Az európai szállodaipari befektetések 6,8 milliárd euróra rúgtak 2016 első félévében, ez 41 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől, és megfelel a 2016 második felében tapasztalt lassulásnak.

Itt épülnek új kerékpárutak a következő években 

Országszerte több száz kilométer kerékpárút épülhet a következő években, emellett a megyei önkormányzatok a meglévő kerékpárút-hálózatok fejlesztésére is több milliárd forintot szánnak.

Százmilliós fejlesztéssel növeli látogatói számát a Katica Tanya 

Több mint 100 millió forintos fejlesztést hajtott végre a patcai Katica Tanya Élményközpont. A Dél-Dunántúli Régió meghatározó, többszörösen díjnyertes turisztikai létesítményében ma átadott, az egész családnak szóló új attrakciókkal jelentős látogatószám növekedést várnak már ebben az évben a beruházók.

Egészségturisztikai beruházás Esztergomban 

Az Esztergomban épülő, magas színvonalú egészségturisztikai szolgáltatásokat nyújtó MEDIHOTEL Esztergom**** a belső tereiben elkészültek és befejeződtek a szakipari munkák. Teljes egészében elkészült az intézmény III. és IV. emeletét elfoglaló hotel traktus is. Jelenleg a belsőépítészet illetve bútorzat végleges elhelyezése történik az egy és kétágyas szobákban, apartmanokban, valamint a közösségi terekben.

Gyorsan megtérül a saját napelemes rendszer 

Teljes tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés, de akár pályázati források felkutatása és garanciális javítás – mindezt kínálja az MVM Partner Zrt. napelemes rendszerek telepítésekor. Az energiaköltségek lefaragásával a beruházás pedig gyors megtérülést garantál.

Megnyílt a Velencei-tavi rehabilitációs központ 

Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálásával 2,3 milliárd forintból valósult meg az a beruházás a Velencei-tó partján, amelynek keretében egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központot adtak át ünnepélyes keretek között a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén.

A Kölnmesse üzleti eredménye rekordot döntött 2014-ben 

A Kölnmesse üzleti eredménye 2014-es évben sokkal jobban alakult a tervezettnél. Árbevétele 231.200.000 €, nettó vesztesége mindössze 3.300.000 €. 2014-ben 81 eseménynek adott otthont, több mint 34.000 kiállítót és 2,1 millió látogatót fogadott. Az év kulcsfontosságú stratégiai lépése pedig a Kölnmesse 3,0 beruházási program elindítása volt.

Futurisztikus csodaváros épül a szomszédban arab pénzből 

Aláírták vasárnap a szerb fővárosban a Belgrád a vízen elnevezésű projektről szóló szerződést, a több milliárd dolláros beruházás az utóbbi évtizedek legnagyobb projektje lesz Szerbiában.

Jelentős beruházásokkal támogatják a kerékpározás térnyerését 

Újabb jelentős beruházások segítik a kerékpározás térnyerését a 2020-ig tartó fejlesztési időszakban; az EuroVelo 6 Rajka–Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, valamint regionális és térségi kerékpáros létesítmények telepítése, bővítése mellett lehetőség nyílik települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is.

3,3 milliárdból épül négycsillagos hotel Lentiben 

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezésére szóló közbeszerzési felhívás már megjelent - közölte a szlovén határ menti város polgármestere az MTI érdeklődésére.

Magánerős szálloda-beruházás Nyíregyházán 

Százmillió forint összegű magánerős beruházással négycsillagos szállodává alakították át Nyíregyházán a Centrál Hotelt.

Új gasztró és szórakoztató komplexum épül Budán 

Arie Yom-Tov ingatlanfejlesztő, a Gozsdu udvar megálmodója és alapítója kb. 1 milliárd Ft értékű beruházással egy különleges gasztró és szórakoztató központot hoz létre a II. és III. kerület határán, a Kolosy tér szomszédságában. Az Új Udvar épülete némi átalakítással szellősebbé, tágasabbá, átjárhatóbbá válik, és egy mediterrán falu hangulatát hozza el.

Május végére elkészül az FTC új stadionja 

Május végére elkészül az FTC új stadionja - jelentette be Kubatov Gábor, az egyesület elnöke, valamint Fürjes Balázs, a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kedden sajtótájékoztatón.

Hárommilliárd forintból épül négycsillagos hotel Székesfehérváron 

Négycsillagos egészségturisztikai hotel épül Székesfehérváron, a csónakázó tó partján – közölte az önkormányzat kommunikációs központja kedden. Az MTI értesülései szerint a beruházás összköltsége hárommilliárd forint.

Napenergiával csökkentették a költségeket 

Számos a nagyközönségnek szóló beruházás után a Gránit Gyógyfürdő Zrt. ezúttal olyan fejlesztést valósított meg, amelynek köszönhetően megújuló energia hasznosításával csökkenthetők a fürdő működési költségei.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!