Magánerős szálloda-beruházás Nyíregyházán

Százmillió forint összegű magánerős beruházással négycsillagos szállodává alakították át Nyíregyházán a Centrál Hotelt.

A keddi átadáson Bánszkiné Mészáros Irén tulajdonos-igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a húsz éve működő vállalkozás a nyereségéből fejlesztette a szállodát, amelyhez nem pályáztak semmilyen beruházási támogatás elnyerésére. Hozzátette: támogatást a szálloda húsz dolgozójától kértek és kaptak, akik szabadidejükben közreműködtek a felújítás előkészületi munkálataiban is. A beruházással - folytatta Bánszkiné Mészáros Irén - a piaci igényekhez igazodtak, hogy az üzleti szférából adódó törzsvendégkörüket az elvárásaiknak megfelelően kiszolgálhassák a Nyíregyháza belvárosában lévő hotelben.

Az igazgató tájékoztatása szerint a magánvállalkozás múlt évi árbevétele mintegy 85 millió forint volt, amit az idén várhatóan 30 százalékkal növelnek, s jövőre - a beruházás eredményeként - további forgalomnövekedésre számítanak. A Centrál Hotelben 33 szoba és hét lakosztály van, illetve például welness részleg és kétszáz személyes konferenciaterem. Az avatáson Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza polgármestere kiemelte: a városban korábban a négycsillagos szállodák kínálata meglehetősen szűkös volt, az idén viszont már a másodikat adják át.

A Centrál Hotel most elkészült beruházása mellett márciusban négycsillagossá fejlesztették az Aventinus Hotelt is, részben szintén magánerős, 180 millió forint összegű befektetéssel. Hozzáfűzte, hogy a gyógyhellyé nyilvánított, a városhoz tartozó Sóstógyógyfürdő egészségturizmusa jelentős idegenforgalmat vonz a szabolcsi megyeszékhelyre.

Forrás: MTI


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.