Így vészelték át a Kolpingban a járványt

Egyre több belföldi hotel nyithat ki a következő hónapokban, újraéledni látszik a hazai turizmus. A szállodák nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt, de voltak olyanok is, akik felújításra és átépítésre szánták a vendégektől mentes időszakot. Az alsópáhoki Kolping Hotelben majdnem minden dolgozót megtartottak, a pincérek kerítést festettek, a kozmetikusok kertészkedtek, a szakácsok takarítottak, az úszómesterek éjjeliőrnek álltak a válságos hónapokban. Az eredmény egy pincétől a padlásig kitakarított és megújult szálloda, ahol százmilliós beruházásokat fejeztek be, óriáscsúszdát, játszóteret és szökőkutat építettek a pünkösdi nyitásra. A járványhelyzet miatt a félház az új teltház sok szálloda

A járványhelyzet miatt a félház az új teltház sok szálloda számára, de az már most látszik, hogy nem maradnak vendég nélkül az újranyitó hotelek júniusban. Bár sok foglalást lemondtak vagy átettek a vendégek a vírus miatt, a családok tervezik a belföldi utazásokat.

„A járványhelyzet felért egy csapatépítő tréninggel, mivel olyan munkatársaknak kellett együtt dolgozniuk, akik az átlag hétköznapokban csak ritkán találkoznak. Sokan új szakmákban próbálták ki magukat az elmúlt hónapokban. Ennek köszönhetően szinte mindenkinek tudtunk munkát adni, és egyben tudtuk tartani a csapatot a vírus miatti üzemszünetben” – mondta Baldauf Csaba, a szálloda igazgatója. Hogy a szálloda szinte összes dolgozója zavartalanul végezhesse a munkáját, a hotel gondoskodott az alkalmazottak óvodás korú gyerekeiről. A Kolpingban működő óvoda kinyitott, ahogy ezt a jogszabály megengedte, mivel saját, szakképzett óvónőket tudtak biztosítani a gyerekek mellé. Így a 10 hektáron működő élményközpont játszótereit a dolgozók gyerekei vehették birtokba.

A szálloda a nyitásra több látványos fejlesztéssel készült el, a járvány alatt közel 880 millió forint értékű beruházást fejeztek be. Ezek egy részét ugyan még a válság előtt elkezdték, de néhányat kifejezetten a zárvatartás miatt tudtak elvégezni. Újraburkolták a medencéket, felújították a recepció épületét és két apartmanház szobáit, átadtak egy szökőkutat és egy kültéri játszóteret, valamint új kertvilágítással és pihenőbútorokkal bővítették a parkot. A leglátványosabb változás pedig a park közepén felépített óriáscsúszda lett.

 

A nyitásra a szállodát teljesen kifertőtlenítették és a vendégek érdekében szigorúbb biztonsági protokollt vezettek be. A jövő svédasztalánál a választás szabadsága most szakértő tálalással párosul. Az ételeket biztonságosan mutatják meg egy plexifal mögött, és szakácsok tálalnak a vendég kérése szerint, így a tálalóeszközök közös használatát is elkerülik. A naponta többszöri takarítás, és folyamatos fertőtlenítést is része lett a belső protokollnak.

„A legbiztonságosabb higiéniai feltételek megteremtése nem újdonság nálunk, hiszen a néhány hónapos csecsemők számára is hasonló körülményeket kell teremteni egy családbarát szállodában. Most olyan szolgáltatások kerültek a csomagba, amik nélkül a vendég nem érzi biztonságban magát. Vállaltuk az óvintézkedésekkel járó plusz beruházást, hiszen tudjuk, hogy ez most egy olyan extra, amit a vendég nem megfizet, hanem elvár.” – tette hozzá a szállodaigazgató.

Forrás: Turizmus Online


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.