A Kölnmesse üzleti eredménye rekordot döntött 2014-ben

A Kölnmesse üzleti eredménye 2014-es évben sokkal jobban alakult a tervezettnél. Árbevétele 231.200.000 €, nettó vesztesége mindössze 3.300.000 €. 2014-ben 81 eseménynek adott otthont, több mint 34.000 kiállítót és 2,1 millió látogatót fogadott. Az év kulcsfontosságú stratégiai lépése pedig a Kölnmesse 3,0 beruházási program elindítása volt.

Kiváló üzleti év volt a 2014-es

A cég éves sajtótájékoztatóján, az Igazgatóság bejelentette, hogy a forgalom elérte a 231.200.000 eurót, ez mintegy 8.000.000 euróval meghaladja az év eleji előrejelzéseket. A cég éves nettó vesztesége mindössze 3.300.000 € volt, mely 16.000.000 euróval jobb a vártnál. "Annak ellenére, hogy nettó veszteséget könyveltünk el, a 2014-es egy kiváló üzleti év volt," értékelte az évet Gerald Böse, a Kölnmesse elnök-vezérigazgatója. "Növekedést értünk el Németországban és külföldön is, valamint világos célokat és perspektívákat fogalmaztunk meg a jövőre nézve."

2014-ben a Kölnmesse összesen 81 kereskedelmi vására és kiállítása több mint 96 ország 34.000 vállalatát, valamint 198 ország több mint 2,1 millió látogatóját vonzotta. A Kölnmesse 23 saját rendezvényt és 26 vendég rendezvényt tartott Kölnben, valamint további 32 kereskedelmi vásárt Németországon kívül. A nagy javulás nagyrészt annak köszönhető, hogy Kölnmesse programjában elsősorban a vezető kereskedelmi vásárokat érintő eredményes fejlesztéseket hajtott végre.

A standterületek méretét növelték

Az AUMA, az iparág ernyőszervezete szerint Németországban 2014-ben az összes vásár látogatói és kiállítói száma 1 %-kal emelkedett, míg a teljes standterületek mérete változatlan maradt. Ezzel szemben a Kölni kereskedelmi vásárok területe mintegy 6%-kal növekdett és az elmúlt 4 év kumulált növekedése pedig meghaladta a 30%-ot. Ez éppúgy érvényes volt a jövőorientált digitális témájú kereskedelmi vásárokra, a DMEXCO és GAMESCOM-ra, mint az olyan hagyományos eseményekre,mint az IMM COLOGNE, ORGATEC, EISENWARENMESSE — International Hardware Fair Cologne, ISM, ART COLOGNE, valamint az olyan kereskedelmi vásárokra mint a H+H COLOGNE és a KIND+JUGEND.

Fejlesztések Németországon kívül

Szépen fejlődtek a különböző üzleti tevékenységek Németországon kívül is, Kínában, Indiábana és más ázsiai országokban, valamint az arab térségben szervezett események. Ehhez a csoporthoz a közelmúltban csatlakozott Törökország az ANUFOOD Eurázsia vásárral és a dél-amerikai piac is. 2014-ben Kölnmesse új leányvállalatot létrehozott Brazíliában, mely az ANUTEC - INTERNATIONAL FOODTEC kiállítást és UrbanTec Brasil-t szervezi. Kolumbia is egy nagyon érdekes jövőbeni piac, figyelembe véve a lehetséges gazdasági potenciált és a jó földrajzi elhelyezkedését Közép-Amerikában.

Kölnmesse 3.0 befektetési program

A Kölnmesse néhány fontos lépést tett 2014-ben. A részvényesek egyetértésével a cég elindította a Kölnmesse 3.0 befektetési programját, ezzel megalapozta, hogy a jövő top kereskedelmi vásárai között legyen a helye, közölte Jürgen Roters polgármester. A Kölnmesse 3.0 egy 3 fázisú projekt, melynek célja a déli csarnok modernizálása, a forgalmi és parkolási helyzet javítása, a csarnokok korszerűsítése, a közlekedési utak fejlesztése. A 2030-ig tartó projekt magába foglalja az új 1-es kiegészítő csarnok (Halle 1 Plus) kialakítását, mely további 10 ezer négyzetméter kiállítási területet jelent, részben a jelenlegi felújítások átmeneti ellensúlyozásaként. További fejlesztések a CONFEX csarnok építése, melynek új formátuma lehetővé teszi a konferenciák és a kiállítások egyedülálló kombinálását, ezen kívül egy új belépő terminált is terveznek a déli csarnoknál egy kelet-nyugati körúttal.

Fejlesztések külső támogatás nélkül

A Felügyelőbizottság már el is fogadta a 200 millió eurós befektetési volument a projekt első fázisára, mely 2020-ig fut. Böse rámutatott, hogy Kölnmesse "a német kereskedelmi vásárok kis exkluzív csoportjának a tagjaként hosszú távon profitot tud termelni, mind a működését, mind a beruházásokat illetően mindenféle pénzügyi támogatás nélkül”

A Kölnmesse 3.0 projekt megvalósítása már elkezdődött. Kiírták az építészeti pályázatot a tervezett új épületekre és a cég elkezdte az új parkoló tervezését. A parkoló, mely mintegy 1700 új parkolóhelyet jelent, a cég első építészeti projektje, mely 2017-re készül el. Az 1-es kiegészítő csarnok (Halle 1 Plus) 2018-ra, a CONFEX csarnok 2021-re, az új terminál pedig 2024-re lesz készen.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Máltán rendezik a világ elsőszámú akadályversenyét

Máltán rendezik a világ elsőszámú akadályversenyét 

A Spartan Trifecta Weekend profi sportolók és lelkes amatőrök számára egyaránt nyitva áll.
Újabb mérföldkő az utazási és turisztikai szektorban

Újabb mérföldkő az utazási és turisztikai szektorban 

Közösen dolgozik a fenntarthatóságért a világ nyolc legnagyobb fenntartható turisztikai minősítő testülete.
Kolbászos standok az UNESCO listáján?

Kolbászos standok az UNESCO listáján? 

A bécsi kávéházi kultúra után most a lacikonyhák is felkerülhetnek a világörökség listára.
Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést

Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést 

A spanyol város Európa egyik legnépszerűbb úti célja, de népszerűsége miatt a lakhatás megfizethetetlenné kezd válni a lakosok számára.
Szingapúr, te drága!

Szingapúr, te drága! 

Tény, hogy Szingapúrba kevesen mennek kifejezetten Szingapúr miatt.
Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!

Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!  

Az Österreich Werbung bemutatja: Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!
Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra

Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra 

Az Österreich Werbung most lehetőséget kínál nekik egy közösségi média nélküli pihenésre.
Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete

Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete 

A népszerű olasz desztináció, Capri jelenleg nem elérhető a turisták számára szállodai foglalás nélkül.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Tűzvész tombol Görögországban

Tűzvész tombol Görögországban 

A hatóságok úgy vélik, hogy a tüzet gyújtogatás, valamint meleg, száraz időjárási körülmények okozták.