A Boeingekre tényleg rájár a rúd

A Boeingekre tényleg rájár a rúd 

Most a dél-szudáni Malakal repülőtéren egy Boeing 727-200F repülőgép egyszerűen kettétört.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Két üzletág értékesítésére kényszerül a Boeing

Két üzletág értékesítésére kényszerül a Boeing 

Pénzügyi tanácsadók keresték meg a lehetséges vásárlókat, hogy felmérjék az érdeklődést.
LOT: gépbeszerzések - a Boeingtől nem kértek ajánlatot

LOT: gépbeszerzések - a Boeingtől nem kértek ajánlatot 

A társaság akár 110 gépet is vásárolhat 2028-ig.
Felvásárolná legnagyobb beszállítóját a Boeing

Felvásárolná legnagyobb beszállítóját a Boeing 

 A lépés valójában reintegráció lenne, hiszen a Spirit Aerosystems a Boeing alkatrészgyártó részlegének 2005-ös kiszervezésével jött létre.
Most egy orrkerék zuhant le egy Boeingről

Most egy orrkerék zuhant le egy Boeingről 

Úgy tűnik, nincs nap Boeing hiba nélkül: most a Delta Air Lines 757-ese maradt a felszállópályán Atlantában.
Kizuhant egy utas a Boeing ajtajából felszállás előtt

Kizuhant egy utas a Boeing ajtajából felszállás előtt 

Az Air Canada Torontóból Dubajba tartó járatának egyik utasa úgy döntött, kinyitja a repülőgép ajtaját.
Zuhan a Boeing a kiesett ajtó után

Zuhan a Boeing a kiesett ajtó után 

Betett a kieső ajtó a Boeingnek.

Az Emirates Airbus gépeket is bevásárolt új Boeing-jei mellé 

A napokban számos nagyszabású beruházásról számolt be az Emirates a Dubai Airshow-n. Többek közt bejelentették, hogy további 15 darab Airbus A350-900-asra ad megrendelést, 6 milliárd dollár értékben az Airbus Internationalnek. 

Az Emirates 52 milliárd dolláros megrendelést jelentett be 

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága tovább bővíti flottáját. A Dubai Airshow-n bejelentette, hogy 90 darab újgenerációs Boeing 777-8 és 777-9 típusú repülőgépre és 202 darab GE9X sugárhajtóműre adott megrendelést az amerikai gyártónak. A bejelentéssel az Emirates teljes rendelésállománya 295 repülőgépre nőtt, az utolsó gép legkésőbb 2035-ig fog csatlakozni a légitársaság flottájához.

Jelentősen lemaradt a Boeing az Airbushoz képest 

Mindkét nagy gyártó nyilvánosságra hozta negyedéves értékesítési és átadási számait, ez alapján az idei első kilenc hónapban az Airbus 488, a Boeing 371 repülőgépet adott át, megrendelésállományát pedig előbbi 1241, utóbbi 724 példánnyal növelte.

A Ryanair újratervezte a téli menetrendet 

Alig feleannyi repülőt tud a Boeing határidőre küldeni a Ryanairnek, mint amennyit ígért. A cél most az, hogy a 2024-es nyári főszezonra már ne legyen gond - írja a hvg.hu.

Leépít és átszervez a Boeing 

Jelentős létszámleépítést tervez a Boeing repülőgépgyártó vállalat 2023-ra.

Búcsúzik a Boeing a Jumbo Jettől 

Kigördült a gyárból kedden a Boeing utolsó 747-ese, ismert nevén Jumbo Jet, a cég 54 év után állította le a repülőgépmodell gyártását.

Rengeteg dolgozót vesz fel a két nagy repülőgépgyártó 

Mindkét nagy repülőgépgyártó jelentős létszámbővítést tervez 2023-ban, az új példányok iránt növekvő kereslet miatt a gyártási területekre keresik a legtöbb munkavállalót, de a mérnöki és az új technológiák fejlesztésével foglalkozó pozíciókra is folyik a toborzás - írja az AIRportal.hu.

Élénk volt a március a repülégépgyártóknál 

A járványból való kilábalás jeleként a szokásosnál mozgalmasabb hónapot zárt értékesítés és gépátadás szempontjából az Airbus és a Boeing is, bár negatívum mindkét gyártónál megfigyelhető - írja az AIRportal.hu.

A Boeing újratervezte eladási számait 

Csökkentette 20 éves kereskedelmi kilátásait a Boeing. Az amerikai repülőgépgyártó szerint 200 milliárd dollárral szűkül majd a piac, de a hosszútávú növekedési lehetőségek változatlanok.

Megahiány a Boeingnél 

Már hatodik hónapja mondtak le több megrendelést a Boeingnél a cég ügyfelei, mint amennyi új megrendelés beérkezett hozzájuk – írja a CNBC.

Boeing: négymilliárdos veszteség az első félévben 

Több mint 4 milliárd dollár üzemi veszteséget jelentett a június 30-án zárult első pénzügyi fél évre a Boeing, az amerikai gyártó emellett bejelentette: egy évvel elhalasztja új típusa, a 777X premierjét.

A Boeing mélyrepülése 

Több száz Boeing repülőgép rendelését mondták vissza az első negyedévben a társaság megrendelői.

Túlfutott és kettértört egy repülő Isztambulban 

Túlfutott a leszállópályán és egy zajvédő falnak ütközve három darabra tört egy utasszállító szerdán az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren. A közlekedési hatóságok legfrissebb tájékoztatása szerint a balesetben több mint százan megsérültek, halálos áldozatok azonban nincsenek.

Milliárdos veszteségbe lökte a Boeinget a 737 MAX-krízis 

Milliárdos veszteségbe lökte a Boeinget a 737 MAX két légikatasztrófája, illetve az annak nyomán bevezetett repülési tilalom tavaly.

Több Boeing repülőgépet mondtak vissza, mint ahány újat rendeltek 2019-ben 

Több repülőgép gyártását mondták vissza a Boeing ügyfelei, mint ahány új megrendelést gyűjtött a cég, így a 2019-as évet mínusz 87 eladott géppel zárta a chicagói székhelyű társaság.

Lemondott a Boeing vezérigazgatója 

Azonnali hatállyal lemondott Dennis Muilenburg, a világ egy legfontosabb ipari vállalata, a Boeing vezérigazgatója - közölte karácsony előtt a chicagói székhelyű repülőgépgyártó óriáscég.

Felfüggesztette a Boeing a 737 MAX gyártását 

Januártól felfüggesztik a 737 MAX típusú repülőgépek gyártását - jelentette be hétfőn késő délután kiadott közleményében a Boeing amerikai repülőgépgyártó.

Kirobbant a csomagtér ajtaja 

Az új, még tesztfázisban lévő 777X típus összes tesztjét felfüggesztette a Boeing lapértesülések szerint.

Boeing: segély a katasztrófák áldozatai hozzátartozóinak 

A Boeing amerikai repülőgépgyár 100 millió dolláros segélyt ajánlott fel az általa gyártott, 737 MAX 8 típusú gépekkel tavaly októberben és idén márciusban lezuhant áldozatok családjainak.

A Boeing már egy éve tudott a típushibáról 

A Boeing vezetése már a tavaly őszi indonéz repülőgép-katasztrófa előtt egy évvel tudott a 737 MAX repülőgépek típushibáiról, de hallgatott róluk - írta a The Wall Street Journal című lap vasárnap esti internetes kiadásában.

Zuhanórepülésben a Boeing 

Mintegy húsz százalékkal csökkent a Boeing repülőgépgyártó üzemi eredménye a március 31-ével végződött első pénzügyi negyedévben az előző év azonos időszakához képest - derül ki a chicagói székhelyű gyártó szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Bukott a Boeing egy 49 gépes rendelést 

Lemondta rendelését az indonéz Garuda légitársaság a Boeingnél. Az üzlet 49 darab 737 Max 8 típusú gépről szólt volna, több mint négymilliárd euró értékben.

A Boeing lett 2018-ban a világ legnagyobb repülőgépgyártója 

Rekordmennyiségű repülőgépet szállított le tavaly az Airbus és a Boeing, de a saját terveiktől így is elmaradtak az alkatrészek hiánya és a beszállítói problémák miatt. A világ legnagyobb utasszállító repülőgép gyártója címet 2018-ban a Boeing nyerte, de csak 6 darabbal adott át több gépet megrendelőinek, mint régi európai riválisa, az Airbus.

Javította pénzügyi eredményét a Boeing 

Jelentősen, 31 százalékkal nőtt az amerikai Boeing repülőgépgyártó adózott eredménye a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Kínában tarol a Boeing 

Az amerikai repülőgépgyártó előrejelzése szerint Kínába 2700 milliárd dollár értékben adhatnak el repülőgépeket, illetve szolgáltatásokat 2037-ig.

A jósolt repülőgép-megrendelések értéke 6300 milliárd dollár 

A Boeing keddi előrejelzése szerint a világ légitársaságainak a következő húsz évben 42 730 új repülőgépre lesz szükségük. A legnagyobb amerikai repülőgépgyártó konglomerátum a dél-angliai Farnborough-ban zajló globális légiközlekedési vásáron tette közzé 39 oldalas friss prognózisát. 

Örül a Boeing 

Nem szüntette be teljesen az Európai Unió az Airbus repülőgépgyártó cégnek nyújtott tiltott állami támogatásokat az ügyben született korábbi határozatok ellenére sem - mondta ki kedden a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) vitarendezési testülete.

Budapest Seattle-ben 

Csütörtökön szállítja le a lengyel LOT Polish Airlines első Boeing 787-9 Dreamlinerét a Boeing Seattle-i gyárából. Az alkalomból a Washington állambeli városban rendezett vacsorán Budapest szó szerint jó színben tűnt fel egy molinón.

Megnyerte az eladási versenyt az Airbus 

Évvégi hajrával sikerült az Airbusnak a Boeingnél több, 1109 repülőgépet eladnia 2017-ben, de az átadott gépek számában továbbra is az amerikai cég teljesít jobban.

Rekordmennyiségű repülőgépet adott át tavaly a Boeing 

Rekordmennyiségű, 763 repülőgépet adott át az ügyfeleinek a seattle-i székhelyű Boeing repülőgépgyártó.

Jönnek az elektromos-hibrid utasszállítók 

Az Airbus, a Siemens és a Rolls-Royce három éven belül elektromos-hibrid utasszállító tesztrepülőgépet indítana útjára, ezzel verseny indulhat az Airbus és a Boeing között a kisebb elektromos utasszállító gépek előnyeinek kihasználására

Ezermilliárd dollárt költhet Kína repülőgépekre 2036-ig 

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó frissített adatai szerint Kína a következő húsz évben ezermilliárd dollárt költhet kereskedelmi repülőgépek vásárlására.

41 ezer új repülőgépre lesz szükség 2037-ig 

A Boeing szerint a következő 20 évben a vártnál gyorsabban, évi 4,7 százalékkal emelkedik a légi utasok száma, így repülőgépgyártó azzal számol, hogy az eddig előrejelzettnél 3,6 százalékkal több, 41 ezer új repülőgépre lesz szükség ebben az időszakban világszerte.

Bevásárol a Boeingnél az iráni légitársaság 

A Boeing amerikai repülőgépgyártó vállalat 3,4 milliárd dolláros szerződést írt alá az iráni Aseman Airlines légitársasággal utasszállító repülőgépek szállításáról - közölték helyi idő szerint kedden Washingtonban.

Illegális a Boeingnek nyújtott amerikai állami támogatás 

Tiltott állami támogatást nyújtott az Egyesült Államok a Boeing amerikai repülőgépgyártó vállalatnak, az érintett szubvenciók ellentétesek a nemzetközi kereskedelmi szabályokkal - mondta ki a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) egyik bizottsága.

Az Airbushoz hasonlóan a Boeing pénzügyi eredménye is romlott 

Romlott az amerikai Boeing repülőgépgyártó cég pénzügyi eredménye a január-szeptemberi időszakban az előző évihez képest, a rentoni vállalat minimálisan csökkentette idei éves árbevételére vonatkozó előrejelzését.

Megérkezett Ferihegyre az első járat Algériából 

24 év után csütörtöktől újra van közvetlen légi kapcsolat Magyarország és Algéria között. Az Air Algerie járata hetente kétszer közlekedik. 

Így alakult az Airbus és a Boeing első fél éve 

Az Airbus-csoport adózott eredménye 16 százalékkal jobb lett az első fél évben az egy évvel korábbihoz képest, eközben árbevétele nem változott, a Boeing üzemi eredménye pedig mintegy 60 százalékkal esett az első fél évben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!