A Boeing elismeri bűnösségét, de megússza az áldozatok családja által kért büntetést

A Boeing most beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát megtévesztésére irányuló összeesküvés vádjában, és akár 487 millió dolláros pénzbírságot is fizet, hogy elkerülje a vádemelést, közölte az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma egy bírósági jelentésben.

Mint annak idején mi is megírtuk, a 737 MAX volt a Boeing legfontosabbnak tartott repülőgépe, amelynek eladásából a vállalatnak évente több tízmilliárd dolláros bevétele volt. A válság akkor kezdődött, amikor 2019 februárjában az etióp légitársaság 737 MAX gépe a felszállás után lezuhant, és a fedélzeten lévő utasok és személyzet életét vesztette. Öt hónappal korábban, 2018 októberében az indonéz Lion Air 737 MAX típusú gépe zuhant le, az a katasztrófa 189 halálos áldozattal járt. A két balesetben összesen 346-an vesztették életüket.

A 737 MAX típusú gépeket az etiópiai katasztrófa után világszerte kivonták a forgalomból.

Az azóta folyó vizsgálatok során kiderült, hogy részben a repülőgépbe beépített szoftver hibája, részben a karbantartás hiányosságainak sora, részben pedig a pilóták nem megfelelő kiképzése vezetett a katasztrófákhoz. Ráadásul mindezen hiányosságokkal és hibákkal a Boeing vezetői is tisztában voltak.

A Boeing most beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát megtévesztésére irányuló összeesküvés vádjában, és akár 487 millió dolláros pénzbírságot is fizet, hogy elkerülje a vádemelést – közölte az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma egy vasárnap esti bírósági jelentésben, olvasható a CNN oldalán.

2018 októberében az indonéz Lion Air 737 MAX típusú gépe zuhant le
2018 októberében az indonéz Lion Air 737 MAX típusú gépe zuhant le
Fotó: depostiphotos

Mint írják, ez a pénzbírság azonban töredéke a 24,8 milliárd dollárnak, amennyit a baleset áldozatainak családjai szerettek volna, hogy a repülőgépgyártó fizessen. A minisztérium közölte, hogy a 737 Max két halálos balesetében érintett áldozatok családjai ellenzik a megállapodás megkötését, melynek értelmében egyébként a Boeingnek három évig a kormány által választott független ellenőrök felügyelete alatt kell működnie. Ám a mulasztás és a pénzbírság nem elégítette ki az áldozatok családjait. Paul Cassell, a Utahi Egyetem jogászprofesszora, aki a 2018-as Lion Air katasztrófa és a 2019-es Ethiopian Air katasztrófa áldozatainak családtagjait képviseli úgy fogalmazott, hogy a Boeing figyelmen kívül hagyja, hogy 346 embernek kellett meghalnia, és a „nagylelkű” ajánlat nyilvánvalóan nem szolgálja a közérdeket.

A családok nyilvános tárgyalást akarnak.

A Boeing egy rövid közleményt adott ki, amelyben csak annyi állt, hogy „elvi megállapodásra jutottunk az igazságügyi minisztériummal a határozatról, a konkrét feltételek jóváhagyásától függően”.

A bűnösség kijelentése súlyos csapást mér a Boeing hírnevére, hiszen a vállalat egykor kereskedelmi repülőgépeinek minőségéről és biztonságáról volt ismert. De most a 737 Max sugárhajtású repülőgépek végzetes lezuhanásain túl a vállalatnak számos kérdéssel kellett szembenéznie repülőgépei biztonságával és minőségével kapcsolatban. Tovább rontotta a hírnevét az is, amikor januárban az Alaska Air által fenntartott 737 Max egyik ajtódugója a repülés korai szakaszában kirobbant, lyukat hagyva a sugárhajtómű oldalán.

Az eltitkolt tervezési hiba

A vádak szerint a társaság megtévesztette a Szövetségi Légiközlekedési Hivatalt a 737 Max első utasainak szállítására vonatkozó tanúsítási folyamata során. A gép 2017-ben kezdte meg a szolgálatot, de a két végzetes lezuhanás miatt 20 hónapra leálltak a repülőgépek. A vizsgálatok feltártak a robotpilóta rendszerében lévő tervezési hibát. A Boeing elismerte a felelősséget a halálos balesetekért, és alkalmazottai a tanúkihallgatás során elhallgatták az FAA-tól a tervezési hibáról szóló információkat.

Boeing 737 Max
Boeing 737 Max
Fotó: depositphotos.com

2021 januárjában az igazságügyi minisztérium és a Boeing megállapodott a büntetőjogi vádak rendezéséről, és az üggyel kapcsolatos büntetőeljárás elhalasztásáról. Az ezt követő hároméves próbaidő alatt a Boeing beleegyezett abba, hogy javítja minőségi kérdéseit és átláthatóságát. De napokkal a próbaidő lejárta előtt történt az Alaska Air incidens újra megnyitotta a kaput az igazságügyi minisztérium további lépései előtt, és új büntetőeljárást helyezett kilátásba.

A Boeing beadványaiban azzal érvelt, hogy nem szegte meg a megállapodást, ezért szükségtelen a vádemelés. A jelenlegi bűnösség beismerés, amely közvetlenül az igazságügyi minisztérium által kitűzött éjféli határidő előtt érkezett, megoldotta ezt a kérdést.

A költségek

Ahogy a CNN is írja, az eredeti, 2021-es megállapodás értelmében a Boeing 2,5 milliárd dollár kifizetését vállalta. Ennek az összegnek azonban körülbelül 70 százaléka olyan kifizetés volt, amely arra volt hivatott, hogy kompenzálja légitársasági ügyfeleit a gépek 20 hónapos leállásáért. További 500 millió dollár volt a baleset áldozatainak kártalanítására szolgáló alap, és csupán 243,6 millió dollár jelentett büntetőjogi bírságot a kormánynak, amelyet most az új bűnösséget kimondó nyilatkozat után megdupláznak. A Boeing beleegyezett abba is, hogy a következő három évben 455 millió dollárt költ a biztonsági programjaira, ami a kormány szerint 75  százalékos növekedés ahhoz képest, amit a vállalat évente költött ezekre a programokra.

Vezetők ellen nem kell vádat emelni

A megállapodás nem ír elő büntetőeljárást a Boeing jelenlegi vagy korábbi vezetői vagy más alkalmazottai ellen a tanúsítási folyamatban betöltött szerepük miatt. A cég egy másik súlyos büntetést is elkerült – a kormánnyal való üzleti tevékenység jogának elvesztését. Egy ilyen büntetés majdnem halálos ítéletet jelentett volna a repülőgépgyártó számára. 

Az elmúlt öt év gondjai ellenére a Boeing még mindig kulcsfontosságú eleme az amerikai gazdaságnak. Továbbra is az ország legnagyobb exportőre, és közel 150 000 amerikai alkalmazottat foglalkoztat. Egyetlen jelentős riválisa a kereskedelmi repülőgépek terén, az európai gyártó, az Airbus, amely, több mint 8000 sugárhajtású megrendeléssel rendelkezik...

 


A Wizz Air járatait is érinti a nemzetközi szintű technikai leállás

A Wizz Air járatait is érinti a nemzetközi szintű technikai leállás 

Ezzel kapcsolatban a következő közleményt juttatták el szerkesztőségünkbe.
Egyszerre áldás és átok a sok reptérfejlesztés szerte a világban

Egyszerre áldás és átok a sok reptérfejlesztés szerte a világban 

A következő két évtizedben 2 trillió (magyarul 2 billió, vagyis kétezerszer egymilliárd) dollár értékű fejlesztések várhatók világszerte a légiközlekedésben.
Tömeges technológiai zavarok a világban - az európai légi közlekedésben is súlyos gondokat okozva

Tömeges technológiai zavarok a világban - az európai légi közlekedésben is súlyos gondokat okozva 

Az Egyesült Államok teljes légi forgalmát érintette és több repülőterén is ideiglenes zárlatot okozott az egész világra kiterjedő technológiai üzemzavar, ami egy amerikai kiberbiztonsági világcégtől, a Crowdstrike-tól indult pénteken.
Az utazók zöme ügyet sem vet a MÁV meglehetősen furcsa kérésére

Az utazók zöme ügyet sem vet a MÁV meglehetősen furcsa kérésére 

Ugyanis hiába óvta őket a MÁV - ennek ellenére jegyet váltottak különböző vonalakon járó szerelvényeikre.
Új magyar jármű született

Új magyar jármű született 

Bemutatták az új magyar elektromos midibuszt - a Városligetben tette meg első köreit a bajai gyár fejlesztése.
Ismét indít és fogad járatokat a debreceni reptér

Ismét indít és fogad járatokat a debreceni reptér 

Örömteli hírről kaptunk tájékoztatást szerda délelőtt.
Késés és járattörlés esetén cseveghet Ameliával

Késés és járattörlés esetén cseveghet Ameliával 

Mesterséges inteligenciával teszi hatékonyabbá ügyfélszolgálatát a légitársaság.
Összehangolja európai hálózatát az Air France-KLM és a SAS 

Összehangolja európai hálózatát az Air France-KLM és a SAS  

Szorosabbra fűzi kereskedelmi együttműködését a három légitársaság: codeshare és interline megállapodást kötöttek.
Mit kell tudnia egy légiutas-kísérőnek?

Mit kell tudnia egy légiutas-kísérőnek? 

Az Emirates hét pontban összefoglalta azon tananyaga legfontosabb témáit , amelyet mindenkinek el kell sajátítani, aki jelentkezik hozzájuk légiutas-kísérőnek.
2043-ra duplájára nőhet a világ légiflottája

2043-ra duplájára nőhet a világ légiflottája 

A Közel-Keleten és Ázsiában, ezen belül is Indiában és Kínában látják a legerősebb növekedést és bővülést.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.