Erről tudjon, ha hétvégén a Börzsönybe készül!

Erről tudjon, ha hétvégén a Börzsönybe készül! 

Hiúz mászkál mostanában arrafelé. A friss hóban a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai bukkantak a nyomára.
Megújul a kismarosi kisvasút

Megújul a kismarosi kisvasút 

Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút.

Szép volt, miniszter úr! 

A WWF Magyarország nyílt levélben köszönte meg Nagy István agrárminiszter múlt hét végén kiadott állásfoglalását, melyben nyíltan kiállt amellett, hogy a Csarna-völgy háborítatlansága mindannyiunk érdeke, ezért a területre tervezett beruházást ellenzi, és az Ipoly-Erdő Zrt.-t az engedélykérelem visszavonására szólította fel - tájékoztatott kedden a WWF.

Beavatkozás kizárólag természetvédelmi céllal történhet 

Semmilyen kisvasút építési beruházást nem támogat az Agrárminisztérium a fokozott védelmet élvező, különleges természeti értékekkel rendelkező börzsönyi Csarna-völgyben - közölte honlapján a minisztérium.
Elindították a síliftet a Nagy Hideg-hegyen

Elindították a síliftet a Nagy Hideg-hegyen 

Elindították a síliftet a Börzsönyben található 864 méter magas Nagy Hideg-hegyen, ahol jelenleg 45 centiméteres a hó vastagsága - jelezte az időkép.hu.
Egyedülálló új pálya nyílt meg a kisvasutazás szerelmesei előtt

Egyedülálló új pálya nyílt meg a kisvasutazás szerelmesei előtt 

Magyarország vadregényes hegyvidéki erdei vasútját építette újjá a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A korábbi két szakaszt összekötő Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti pálya kiépítésével teljes kisvasúti vonalon, összehangolt menetrenddel jár a kisvasút immár Szobtól Nagybörzsönyig.

Nincs még programja a hétvégére, de van bicaja? 

Újabb kerékpáros útszakasz létesült a Börzsönyben, Királyrét és Nógrád között.
Lekváros tea a Börzsönyben, borjurta Vácott

Lekváros tea a Börzsönyben, borjurta Vácott 

A Dunakanyarban és a Börzsönyben is készülnek már a karácsonyra, a téli programokon és gasztrokalandokon túl azonban kisvasutazásban, műemlék-látogatásban és egy hajótörténeti gyűjtemény megtekintésében is részünk lehet, ha ide látogatunk.

Napelemes kisvasúttal a vadregényes Börzsönyben 

Magyarország egyik legvadregényesebb vonalvezetésű, magashegyi hangulatú erdei vasútját építi újjá és teszi turisztikai célra alkalmassá - uniós támogatás segítségével - a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A jövő nyárra várható üzemkezdet után napelemes kisvonatok is járni fognak a börzsönyi erdőkben.
Megjelent a Börzsöny turistakalauz

Megjelent a Börzsöny turistakalauz 

Megjelent a Börzsöny turistakalauzának 2015. évi aktualizált, tipográfiailag és tartalmilag is jelentősen átdolgozott, mintegy 110 új fotóval illusztrált kiadása.

Sportcentrumot avatnak a Börzsönyben hétvégén 

Szombaton adják át a Börzsöny Sportcentrumot Diósjenőn - közölte a Börzsöny Invest Kft.

Jövő tavaszra fejeződhet be a börzsönyi kisvasút fejlesztése 

Várhatóan jövő tavaszra készül el a Nagybörzsönyi erdei vasút meghosszabbítása, a fejlesztéssel húsz kilométer hosszú vonal jön létre - mondta a területet kezelő Ipoly Erdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában.

Újraépül a kisvasút a Börzsönyben 

Megkezdődött a Szob–Nagybörzsöny kisvasút még hiányzó Márianosztra–Nagyirtás szakaszának újjáépítése.

Jégtörések után újraindul az élet a Börzsönyben 

A tavaly decemberi ónos eső következtében Észak-Magyarországon mintegy 50 ezer hektárnyi területen keletkeztek erdőkárok, jégtörések. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai alapszintű származási kísérlet ültetésével segítették a helyreállítást a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. Diósjenő Erdészeténél.

Lóval és láncfűrésszel a Börzsöny turistaútjaiért 

Folyamatosan dolgoznak a Börzsönyben a decemberi ónos eső okozta károk elhárításán és az utak felszabadításán, de továbbra is korlátozzák az erdőlátogatást; ugyanakkor vannak már járható utak - mondta az Ipoly Erdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője pénteken az MTI-nek.

Fejlesztések és új weboldal az Ipoly Erdő Zrt.-nél 

Elindult az Ipoly Erdő legújabb weboldala, amelynek célja a Börzsöny népszerűsítése és turisztikai fejlesztése. Az Ipoly Erdő Zrt. három helyszínen, több mint 358 millió forint uniós támogatás segítségével már meglévő és új látványosságokat korszerűsített a regionális turizmus fellendítése érdekében.

Átadták a Csóványosi Kilátót 

Az Ipoly Erdő Zrt. három helyszínen, több mint 358 millió forint uniós támogatás segítségével már meglévő és új látványosságokat korszerűsített a regionális turizmus fellendítése érdekében. A beruházás-sorozat részeként Kiss László vezérigazgató adta át a Csóványosi Kilátót. A rendezvényen bemutatták a „Vadregényes erdőtáj – a Börzsöny” című könyvet is, amely tájegységenként mutatja be hazánk egyetlen, települések által megszakítatlan erdőrengetegével borított, vadregényes hegyvidékét.

Megújult turistaszállásokból nézhetjük a csodás panorámát a Dunakanyarban 

A Dunakanyar hazánk és Közép-Európa egyik kiemelkedő turisztikai célpontja: itt került sor pénteken két, teljes felújításon, korszerűsítésen és bővítésen átesett turistaszálláshely átadására. A Kesztölc és Pilisszentlélek között található Fekete-hegyi Kulcsosház felújítása a Pilisi Parkerdő Zrt., a Börzsönyben található Kisirtáspusztai hegyi menedékházé pedig az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai beruházási programjának keretében valósult meg. 

Mit tegyen, hogy ne tévedjen el kirándulás közben? 

Csinálja ésszel; tanácsolja az Ipoly Erdő Zrt. annak apropójából, hogy Egy apa két tíz év körüli gyermekével a szabad ég alatt töltötte a hétfőre virradó éjszakát a Börzsönyben.

Napelemes vonat jár Királyréten 

Napelemmel is működik a királyréti erdei vasút új motorvonata.

Dunakanyari Advent 

Van élet a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron is túl. Két napos, ünnepi hangulatú tanulmányúton ismerkedtünk meg a Dunakanyar legújabb és legizgalmasabb turisztikai attrakcióival.

300 tiszta vízű forrás 

Civil társaságok és 22 környékbeli település közösen alakította meg a Börzsöny-Ipoly völgye Ökoturisztikai Régiót. Az új szervezet kiemelt státuszért fordul a kormányhoz, hogy e címen a természet értékeinek megóvását elsődlegesen szem előtt tartó egységes fejlesztési koncepciót készíthessen a gazdaságilag elmaradott térség fellendítésére - közölte a tömörülés szervezője pénteken.

Közel félmilliárdos turisztikai beruházás 

Az Európai Unió mintegy 484 millió forinttal támogatja az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai fejlesztéseit.

Szob városközpont: mint a régi szép időkben 

Régi idők hangulatát idézve újult meg Szob városközpontja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!