Cukrászat cikkek

Gesztenyés-sárgabarackos csokoládés sütemény lett Budapest desszertje
A süteményt először az október 11-én kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt.

Így viselik a cukrászdák az elszálló rezsiköltségeket
Nap, mint nap szörnyülködünk a cukrászsütemények árán. Aki évek óta nem járt Magyarországon, az elképed, hogy 800-900 forint egy tortaszelet – elvitelre. Leülve, valamelyik elegáns cukrászdában, szállodai kávézóban ennek a duplája, hasonlóképpen négyjegyűek az éttermi desszertek forintjai is.

400 éve működő családi pékség ment csődbe Ausztriában
Likviditási nehézségek miatt csődeljárás indult a felső-ausztriai Weinhäupl nevű pékség és cukrászda pénzügyi nehézségeinek rendezése érdekében - írja a GD Consulting.

Újabb kedvelt cukrászdától búcsúzhat Budapest
Szeptemberben végleg bezár az Édesem. A covidot túlélte, a mostani alapanyag drágulást már nem.

Új magyar desszerttel lépnénk ki a világ elé
A kategóriagyőztes desszert a Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozzájárulásával és támogatásával használhatja a Széchenyi nevet.

Már kóstolható az Ország Tortája
A verseny idei győztesét már korábban kihirdették, szerdától az ország több száz cukrászdájában lehetőség van megízlelni a különlegességet. Most eláruljuk Füredi Krisztián cukrászmester alkotását: itt a Curiositas torta sikerének titka.
Hungarikummá választották a dobostortát
A dobostorta bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár négy tétellel bővült– mondta el Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság ülését követően, Budapesten.

Öt méter magas óriástortát sütne az életműdíjas debreceni cukrász
Ötvenhét éve kezdte a cukrász szakmát az áprilisban életműdíjjal elismert Gara Gyula. Hetvenkét éves, de még ma is beáll az asztal mögé hétvégéken, esküvőkre besegíteni munkatársainak. Szakmájáról és a debreceni cukrászat 200 éves évfordulójának megünneplésére tervezett programjáról beszélt.
A magyar édesipar támogatására jött létre a CSÉSZE
Rebrus Csaba a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) elnöke bejelentette a szövetség megalakítását, és ismertette a legfontosabb célkitűzéseit. Ezek a következők:

A cukrász szakma nemcsak izgalmas, de jövedelmező is lehet
Ellenállhatatlan illatok, a legfinomabb sütemények, kreatív játék az ízekkel - a cukrászat ma a legdivatosabb és a legnépszerűbb szakmák közé tartozik. A Focus Oktatóközpont vezetője nyilatkozik.
A cirkusz tematikája köré épül az idei Sütemény és Tortafesztivál
A magyar cukrászműhelyek seregszemléjét tartják a hétvégén a Millenáris parkban; a Sütemény és Tortafesztiválon a látogatók megtekinthetik a cirkusz tematikában kiírt tortaverseny nyertes alkotásait is.
A cirkusz tematikája köré épül az idei Sütemény és Tortafesztivál
A magyar cukrászműhelyek seregszemléjét tartják a hétvégén a Millenáris parkban; a Sütemény és Tortafesztiválon a látogatók megtekinthetik a cirkusz tematikában kiírt tortaverseny nyertes alkotásait is.
Profiktól tanulhatnak a jövő cukrászai
Az Auchan Magyarország Kft. a cukrász szakma és az áruházláncnál eltölthető szakmai gyakorlat népszerűsítésére nagy hangsúlyt helyez. Az áruházlánc célja, hogy a legkiválóbb szakemberek készítsék a vásárlók számára a cukrászati termékeket, ezért támogatóként csatlakozott a VIII. Szakma Sztár Fesztiválhoz. 2011 óta az Auchan áruházakban országszerte már több mint 500 diákot fogadtak nyári és év közbeni szakmai gyakorlatra. 2015-ben pedig már 500 fiatalnak lesz lehetősége, hogy cukrász, pék, hentes, eladó, kereskedő és logisztikai ügyintéző szakmákban szerezzen gyakorlatot tanulószerződéssel az áruházláncnál.
Desszertkönyvet mutattak be a Szamos Gourmet Házban
Borbély Béla a Szamos Marcipán egykori fejlesztő technológusa.
Süti trend: itt a csokiskekszes feles
Dominique Ansel New York Michelin csillagos cukrásza a tavalyi cronut őrület után újabb forradalmi süteményt alkotott, melynek neve: chocolate chip cookie shot azaz csokiszkekszes feles.
Levendulás ganache-sal nyert az ARAZ cukrásza
A VinCE Magazin 5. alkalommal rendezte meg Közép-Európa legszebb és legnagyobb boreseményét a VinCE Budapest Wine Show-t. 2014. március 2-án a rendezvényen cukrász versenyt szerveztek.
Édes élet
Az Édes élet című új kiadvány október 17-én debütál a magazinpiacon torták, sütemények, valamint kekszek receptjeivel, desszertkülönlegességekkel és tematikus összeállításokkal.