Gesztenyés-sárgabarackos csokoládés sütemény lett Budapest desszertje

Gesztenyés-sárgabarackos csokoládés sütemény lett Budapest desszertje 

A süteményt először az október 11-én kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt.
Így viselik a cukrászdák az elszálló rezsiköltségeket

Így viselik a cukrászdák az elszálló rezsiköltségeket 

Nap, mint nap szörnyülködünk a cukrászsütemények árán. Aki évek óta nem járt Magyarországon, az elképed, hogy 800-900 forint egy tortaszelet – elvitelre. Leülve, valamelyik elegáns cukrászdában, szállodai kávézóban ennek a duplája, hasonlóképpen négyjegyűek az éttermi desszertek forintjai is.
400 éve működő családi pékség ment csődbe Ausztriában

400 éve működő családi pékség ment csődbe Ausztriában 

Likviditási nehézségek miatt csődeljárás indult a felső-ausztriai  Weinhäupl nevű pékség és cukrászda pénzügyi nehézségeinek rendezése érdekében - írja a GD Consulting.
Újabb kedvelt cukrászdától búcsúzhat Budapest

Újabb kedvelt cukrászdától búcsúzhat Budapest 

Szeptemberben végleg bezár az Édesem.  A covidot túlélte, a mostani alapanyag drágulást már nem.
Új magyar desszerttel lépnénk ki a világ elé

Új magyar desszerttel lépnénk ki a világ elé 

A kategóriagyőztes desszert a Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozzájárulásával és támogatásával használhatja a Széchenyi nevet.
Már kóstolható az Ország Tortája

Már kóstolható az Ország Tortája 

A verseny idei győztesét már korábban kihirdették, szerdától az ország több száz cukrászdájában lehetőség van megízlelni a különlegességet. Most eláruljuk Füredi Krisztián cukrászmester alkotását: itt a Curiositas torta sikerének titka.  

Hungarikummá választották a dobostortát 

A dobostorta bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár négy tétellel bővült– mondta el Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság ülését követően, Budapesten.
Öt méter magas óriástortát sütne az életműdíjas debreceni cukrász

Öt méter magas óriástortát sütne az életműdíjas debreceni cukrász 

Ötvenhét éve kezdte a cukrász szakmát az áprilisban életműdíjjal elismert Gara Gyula. Hetvenkét éves, de még ma is beáll az asztal mögé hétvégéken, esküvőkre besegíteni munkatársainak. Szakmájáról és a debreceni cukrászat 200 éves évfordulójának megünneplésére tervezett programjáról beszélt.

A magyar édesipar támogatására jött létre a CSÉSZE 

Rebrus Csaba a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) elnöke bejelentette a szövetség megalakítását, és ismertette a legfontosabb célkitűzéseit. Ezek a következők:
A cukrász szakma nemcsak izgalmas, de jövedelmező is lehet

A cukrász szakma nemcsak izgalmas, de jövedelmező is lehet 

Ellenállhatatlan illatok, a legfinomabb sütemények, kreatív játék az ízekkel - a cukrászat ma a legdivatosabb és a legnépszerűbb szakmák közé tartozik. A Focus Oktatóközpont vezetője nyilatkozik.

A cirkusz tematikája köré épül az idei Sütemény és Tortafesztivál 

A magyar cukrászműhelyek seregszemléjét tartják a hétvégén a Millenáris parkban; a Sütemény és Tortafesztiválon a látogatók megtekinthetik a cirkusz tematikában kiírt tortaverseny nyertes alkotásait is.

A cirkusz tematikája köré épül az idei Sütemény és Tortafesztivál 

A magyar cukrászműhelyek seregszemléjét tartják a hétvégén a Millenáris parkban; a Sütemény és Tortafesztiválon a látogatók megtekinthetik a cirkusz tematikában kiírt tortaverseny nyertes alkotásait is.

Profiktól tanulhatnak a jövő cukrászai 

Az Auchan Magyarország Kft. a cukrász szakma és az áruházláncnál eltölthető szakmai gyakorlat népszerűsítésére nagy hangsúlyt helyez. Az áruházlánc célja, hogy a legkiválóbb szakemberek készítsék a vásárlók számára a cukrászati termékeket, ezért támogatóként csatlakozott a VIII. Szakma Sztár Fesztiválhoz. 2011 óta az Auchan áruházakban országszerte már több mint 500 diákot fogadtak nyári és év közbeni szakmai gyakorlatra. 2015-ben pedig már 500 fiatalnak lesz lehetősége, hogy cukrász, pék, hentes, eladó, kereskedő és logisztikai ügyintéző szakmákban szerezzen gyakorlatot tanulószerződéssel az áruházláncnál.

Desszertkönyvet mutattak be a Szamos Gourmet Házban 

Borbély Béla a Szamos Marcipán egykori fejlesztő technológusa.

Süti trend: itt a csokiskekszes feles 

Dominique Ansel New York Michelin csillagos cukrásza a tavalyi cronut őrület után újabb forradalmi süteményt alkotott, melynek neve: chocolate chip cookie shot azaz csokiszkekszes feles.

Levendulás ganache-sal nyert az ARAZ cukrásza 

A VinCE Magazin 5. alkalommal rendezte meg Közép-Európa legszebb és legnagyobb boreseményét a VinCE Budapest Wine Show-t. 2014. március 2-án a rendezvényen cukrász versenyt szerveztek.

Édes élet 

Az Édes élet című új kiadvány október 17-én debütál a magazinpiacon torták, sütemények, valamint kekszek receptjeivel, desszertkülönlegességekkel és tematikus összeállításokkal.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Group travel: next stop the Grand Est!

Group travel: next stop the Grand Est! 

The Grand Est is a must-see destination for group travel lovers. With its historic cities and unspoilt natural landscapes, this rich, diverse region offers an unrivalled range of experiences.
Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár

Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár 

A Champagne For You tulajdonosa, Kiszely Katalin mesélt nekünk, aki a pezsgők szeretetét üzleti vállalkozássá és életérzéssé formálta.
Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.