-a helyi és a hazai piac védelme, kis- és középvállalatok helyben gyártott termékek készítőinek megerősítése, piacra juttatásának segítése
-a multinacionális édesipari kínálat alternatívájának elősegítése
-egy olyan érdekvédelmi szervezet létrehozása, amely nem csak a hazai gyártók, hanem a hazai kereskedők képviseletét is ellátja
-a csokoládé és az édesipar kommunikációjának szakmai összefogása
-oktató - nevelő munka, amely nem csak a szakmai képzést, hanem a lakosság egészének tájékoztatását segíti
-a lakosság egészségi állapotának javítása, a helytelenül rögzült édességfogyasztási szokások megváltoztatása, a mennyiség helyett a minőségi fogyasztás elősegítése
Füleky György a szövetség alelnöke bemutatta a CSÉSZE szakmai igazgatóságát.
-Pataki Ádám szakigazgató: cukrász szekció
-Mészáros Gábor szakigazgató: csokoládé szekció
-Szoboszlai Zoltán szakigazgató: nemzeti értékek – lekvár,méz,hungarikum - szekció
-Miháldy Kinga szakigazgató: élelmezési, egészségügyi szekció
Pataki Ádám a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az utóbbi években újból trend lett a minőségi sütemények gyártása és vásárlása, ebben a nemzetközi trendben a magyar cukrászatok kiemelkedő eredményeket érnek el. A szövetség a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületével közösen olyan együttműködésben gondolkodik, amely segíti az egész ágazat felemelkedését.
Szoboszlai Zoltán, a nemzeti értékekért felelős igazgató a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kiemelt nemzeti gasztronómiai érdekeink megvédése egyre fontosabb, hiszen a magyar édesipar büszkeségeit és azt a szakmai örökséget és tudást, amely az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, az egész Kárpát-medence területén meg kell védenünk.
Forrás: Élelmiszer Online