A magyar édesipar támogatására jött létre a CSÉSZE

Rebrus Csaba a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) elnöke bejelentette a szövetség megalakítását, és ismertette a legfontosabb célkitűzéseit. Ezek a következők:

-a helyi és a hazai piac védelme, kis- és középvállalatok helyben gyártott termékek készítőinek megerősítése, piacra juttatásának segítése

-a multinacionális édesipari kínálat alternatívájának elősegítése

-egy olyan érdekvédelmi szervezet létrehozása, amely nem csak a hazai gyártók, hanem a hazai kereskedők képviseletét is ellátja

-a csokoládé és az édesipar kommunikációjának szakmai összefogása

-oktató - nevelő munka, amely nem csak a szakmai képzést, hanem a lakosság egészének tájékoztatását segíti

-a lakosság egészségi állapotának javítása, a helytelenül rögzült édességfogyasztási szokások megváltoztatása, a mennyiség helyett a minőségi fogyasztás elősegítése

Füleky György a szövetség alelnöke bemutatta a CSÉSZE szakmai igazgatóságát.

-Pataki Ádám szakigazgató: cukrász szekció

-Mészáros Gábor szakigazgató: csokoládé szekció

-Szoboszlai Zoltán szakigazgató: nemzeti értékek – lekvár,méz,hungarikum - szekció

-Miháldy Kinga szakigazgató: élelmezési, egészségügyi szekció

Pataki Ádám a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az utóbbi években újból trend lett a minőségi sütemények gyártása és vásárlása, ebben a nemzetközi trendben a magyar cukrászatok kiemelkedő eredményeket érnek el. A szövetség a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületével közösen olyan együttműködésben gondolkodik, amely segíti az egész ágazat felemelkedését.

Szoboszlai Zoltán, a nemzeti értékekért felelős igazgató a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kiemelt nemzeti gasztronómiai érdekeink megvédése egyre fontosabb, hiszen a magyar édesipar büszkeségeit és azt a szakmai örökséget és tudást, amely az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, az egész Kárpát-medence területén meg kell védenünk.


Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán

Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán 

Magyarország, Erdély és a Felvidék kínál minőségi zenét minden korosztálynak a következő hét fesztivál eseményein.
Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden

Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden 

Bár ellenérzések korábban is felmerültek a pirotechnikai bemutató kapcsán, ezúttal egészen más állt a háttérben.
Le kell bontani egy balatoni kilátót

Le kell bontani egy balatoni kilátót 

Életveszélyessé vált a faszerkezet.
Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok

Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok  

Székesfehérvár belvárosa idén nyáron ismét megelevenedik.
Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség

Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség 

Az alacsony vízszint miatt a fő hajózási útvonal jelentősen beszűkült.
Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon

Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon 

Megnyitotta az idei szezont a fonyódi kutyabarát fürdőhely.
Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban

Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban 

A Gödöllői Királyi Kastély egy eddig ismeretlen, különleges Erzsébet királyné-portréval gazdagította gyűjteményét.
Augusztusban PanyolaFeszt

Augusztusban PanyolaFeszt 

A tavaly nagykorúvá cseperedett PanyolaFeszt komoly missziót vállal évről évre, fontos ügyeket karol fel.
TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket 

Az index értéke a múlt havi három pontos emelkedés után négy ponttal csökkent az év hatodik hónapjában.
Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál

Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál 

Elképesztő látványvilág költözik a Zsolnay Negyedbe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.