A magyar édesipar támogatására jött létre a CSÉSZE

Rebrus Csaba a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) elnöke bejelentette a szövetség megalakítását, és ismertette a legfontosabb célkitűzéseit. Ezek a következők:

-a helyi és a hazai piac védelme, kis- és középvállalatok helyben gyártott termékek készítőinek megerősítése, piacra juttatásának segítése

-a multinacionális édesipari kínálat alternatívájának elősegítése

-egy olyan érdekvédelmi szervezet létrehozása, amely nem csak a hazai gyártók, hanem a hazai kereskedők képviseletét is ellátja

-a csokoládé és az édesipar kommunikációjának szakmai összefogása

-oktató - nevelő munka, amely nem csak a szakmai képzést, hanem a lakosság egészének tájékoztatását segíti

-a lakosság egészségi állapotának javítása, a helytelenül rögzült édességfogyasztási szokások megváltoztatása, a mennyiség helyett a minőségi fogyasztás elősegítése

Füleky György a szövetség alelnöke bemutatta a CSÉSZE szakmai igazgatóságát.

-Pataki Ádám szakigazgató: cukrász szekció

-Mészáros Gábor szakigazgató: csokoládé szekció

-Szoboszlai Zoltán szakigazgató: nemzeti értékek – lekvár,méz,hungarikum - szekció

-Miháldy Kinga szakigazgató: élelmezési, egészségügyi szekció

Pataki Ádám a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az utóbbi években újból trend lett a minőségi sütemények gyártása és vásárlása, ebben a nemzetközi trendben a magyar cukrászatok kiemelkedő eredményeket érnek el. A szövetség a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületével közösen olyan együttműködésben gondolkodik, amely segíti az egész ágazat felemelkedését.

Szoboszlai Zoltán, a nemzeti értékekért felelős igazgató a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kiemelt nemzeti gasztronómiai érdekeink megvédése egyre fontosabb, hiszen a magyar édesipar büszkeségeit és azt a szakmai örökséget és tudást, amely az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, az egész Kárpát-medence területén meg kell védenünk.


Indul a Best of Sopron

Indul a Best of Sopron 

A nagykövetek a számukra legkedvesebb élmények és emlékek alapján tesznek személyes ajánlásokat.
Kortárs szobrászati kiállítás Köveskálon

Kortárs szobrászati kiállítás Köveskálon 

A Káli Art Inn kertjében kiállított különleges alkotásokat minden évben neves szakmai zsűri bírálja egy verseny keretében – így történt ez idén is.
Friss NGM-jelentés a külföldi vendégérkezésekről Q1 alatt

Friss NGM-jelentés a külföldi vendégérkezésekről Q1 alatt 

2025 első negyedévében közel 3,2 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, 8,4 százalékkal több, mint 2024 azonos időszakában.
Új ritkaságokkal bővült a dörgicsei autógyűjtemény

Új ritkaságokkal bővült a dörgicsei autógyűjtemény 

Köztük a legendás Ferrari Testarossa és De Tomaso Mangusta.
Budapestre érkezik a Gustav Klimt interaktív tárlat

Budapestre érkezik a Gustav Klimt interaktív tárlat 

Az The Immersive Experience kiállítás május 19-től látható.
Hazai strandok listája, ahol legfőbb szempont a kutyabarátság

Hazai strandok listája, ahol legfőbb szempont a kutyabarátság 

Strandok, ahol négylábú barátokat is örömmel fogadják a tikkasztó nyári napokon.
Világhírű írótól kerül kalapács alá a Vaszary-festmény

Világhírű írótól kerül kalapács alá a Vaszary-festmény 

Hollywoodi világsztár családjától érkezik Budapestre a Virág Judit Galéria tavaszi aukciójának egyik szenzációja.
Ünnepel a Cserkeszőlői Fürdő

Ünnepel a Cserkeszőlői Fürdő  

Május 1-jén a jubileumi ünnepség keretében izgalmas programokkal és kedvezményekkel várják a látogatókat.
Előremutató tanúsítvány a Cityrama DMC-nek

Előremutató tanúsítvány a Cityrama DMC-nek 

A díj a Cityrama DMC hosszú távú erőfeszítéseit ismeri el a fenntarthatóság és a vállalati, társadalmi felelősségvállalás (CSR) terén.
Körkép Budapest gyógyfürdőiről – ez várható 2025-ben

Körkép Budapest gyógyfürdőiről – ez várható 2025-ben 

Tény, hogy egyik legfontosabb turisztikai vonzerőnk, a fővárosi történelmi fürdőinek egy része felújításra szorul.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.