Borbély Béla, a Szamos Marcipán egykori fejlesztő technológusának Desszertkönyv című szakmai könyvét hétfőn, március 24-én stílszerűen a Szamos Gourmet Házban mutatták be. Az eseményen a szaksajtó képviselői találkozhattak a kiadást támogató Szamos család tagjaival is.
Elhangzott, hogy a szerző, Borbély Béla nagy szakmai tudás birtokában a régi receptek sorát a saját kreációival kiegészítve foglalta össze az – elsősorban szakember – olvasók számára.
A könyv a cukrászat és az édesség világából közöl recepteket, mindezt nem száraz formában tárja elénk, hanem megfűszerezi szakmai életének történeteivel. A 240 oldalon számos fotó, a szerző grafikái és néhány festménye is megjelenik.
A könyv foglalkozik különféle csemegékkel, desszerttortával, krémtortákkal, valamint megosztja az olvasókkal a fagylalt és a parfé készítésének titkait is.
A 240 oldalas, színes könyv a Kovalin Stúdió tervei alapján készült el a Gyomai Kner Nyomdában.