Új magyar desszerttel lépnénk ki a világ elé

A kategóriagyőztes desszert a Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozzájárulásával és támogatásával használhatja a Széchenyi nevet.

A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány idén egy különleges
desszertpályázatot hirdet. A kategóriagyőztes desszert a Gróf Széchenyi Család Alapítvány
hozzájárulásával és támogatásával használhatja a Széchenyi nevet. Így nemcsak egy új magyar desszert születik, hanem ez egy cukrásztörténelmi pillanat is egyben, hiszen a „legnagyobb magyar” nevét viselheti a győztes desszert!

Céljuk a vendéglátással egybekötött protokollalkalmak során kínálható egyedi desszertet, vagy akár egy desszertcsaládot életre hívni, mely a nemzetközi vendégek számára ideális választás lehet hazánk tradicionális értékeinek és kreativitásának a prezentálására.

A pályázatra olyan cukrászati alkotásokat várnak, melyek alapvetően magyar alapanyagokból állnak, Magyarországhoz köthetők. Az alapanyagok kiválasztásánál javasoljuk a nemzeti értékek (pl. szatmári szilvalekvár, újfehértói fürtös meggy, gönci kajszibarack, gyógynövények), megyei és települési értéktárban lévő, illetve a Hungarikumok (pl. magyar akácméz, alföldi kamillavirágzat, magyar pálinkák és minőségi magyar borok – az Egri Bikavér vagy a Tokaji aszú, kalocsai vagy szegedi fűszerpaprika-őrlemény) felhasználását.

Az értékelést és a kiválasztást kétfordulós zsűrizéssel szervezik,melyben a szakmai zsűri mellett protokollszakemberek, diplomaták és ismert személyiségek is részt vesznek. A pályázat kategóriagyőztes mestereit és desszertjeiket a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által szervezett 2022. évi Széchenyi-díj átadóján fogják bemutatni idén szeptemberben.

A pályázat nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák, vendéglátótevékenységet folytató vállalkozások, illetve vendéglátóipari szakképző iskolák is. Magánszemélyek nevezését nem tudják fogadni! Minden pályázó kategóriánként maximum 2 db termékkel nevezhet! Koprodukcióban készült, több szakember ötlete és összefogása révén született süteménnyel is lehet nevezni! A csapattagokat a nevezési lapon kérik megnevezni. A pályamunkák nem tartalmazhatnak: aromákat; fondokat; ét-, tej- és fehér bevonókat; növényi habot; margarint; egészségre ártalmas mesterséges adalékanyagokat; modell burkolóanyagot; mesterséges ételszínezéket.

Részletes pályázati kiírás.

Forrás: Store Insider


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.