A cukrász szakma nemcsak izgalmas, de jövedelmező is lehet

Ellenállhatatlan illatok, a legfinomabb sütemények, kreatív játék az ízekkel - a cukrászat ma a legdivatosabb és a legnépszerűbb szakmák közé tartozik. A Focus Oktatóközpont vezetője nyilatkozik.

Egyre többen döntenek úgy, hogy stresszes munkájukat egy olyan hivatásra cserélik, amelyben igazán kiteljesedhetnek, és amellyel mások életét is szebbé tehetik. Számos olyan mesébe illő történettel találkozunk, ahol egy bátor döntés és a kitartás meghozta a gyümölcsét, és az egykori pénzügyes, marketinges, vagy újságíró ma boldog cukrászda-tulajdonosként, kézműves csokikészítőként mosolyog a róla készült cikkekben szereplő fotókon.

A cukrász képzés egyre népszerűbb Magyarországon!

A karrierváltás ma már elfogadott döntés kortól függetlenül, de természetesen nem kell ilyen drasztikus döntéseket hoznunk. Ha egyszerűen imádunk alkotni a konyhában, és szeretnénk profi szintre emelni a tudásunkat, a szakmánk mellett is beiratkozhatunk egy cukrásztanfolyamra. „Manapság a vendéglátó szektor kiemelkedően népszerű területnek számít Magyarországon és Európában is! Egyre többen jelentkeznek cukrásznak, ami egyrészt a rengeteg gasztro és cukrász TV műsornak köszönhető, másrészt pedig annak, hogy egyre többen szeretnének egy biztos szakmát kitanulni!”– árulta el Lázár Imre, a Focus Oktatóközpont vezetője. Persze, a cukrász szakma nem feltétlenül egyenlő a TV műsorokban látott „cukormázas” képpel, hiszen egy ilyen tanfolyamon bizony sok mindent el kell sajátítanunk! „ A képzésen a diákok nem csak macaront és trendi süteményeket készítenek, a szakképzés részét képezi a klasszikus, hagyományos desszertek elsajátítása is, valamint a mi oktatóközpontunk óriási hangsúlyt fektet az élelmiszer-higiéniai és élelmiszerbiztonsági ismeretekre is!”

Mi alapján válasszunk cukrásziskolát?

Ha elhatároztuk, hogy sikeres cukrászok, vagy szuper hobbicukrászok, esetleg gasztrobloggerek szeretnénk lenni, nagyon fontos, hogy jól válasszunk cukrásziskolát. „Nem mindegy, milyenek az oktatók, milyen a gyakorlati képzés, és az is fontos, hogy az oktatás ne csak a tananyag átadásából álljon. Tapasztalataink szerint az a jó, ha az órák inkább egy workshopra hasonlítanak" – mesélte Lázár Imre, a Focus Oktatóközpont vezetője, aki azt is elárulta, hogy egy-egy ilyen tanfolyamon számtalan üzleti kapcsolat és bizony barátság is kialakulhat! „ A tanműhelyekben hallgatóink nem csak információt, hanem élményeket is cserélnek, szakoktatóink pedig elismert szakemberek, akik nem csak steril, iskolai konyhákon, hanem valós munkahelyi környezetben szerezték tapasztalataikat". Az oktatóközpont vezetője pedig azt is elárulta, már több olyan diák is megfordult náluk, akiknek azóta népszerű cukrászatuk van. Így tehát nem marad más hátra, mint meghozni a döntést, és megszerezni azt a tudást, ami közelebb visz az álmaink megvalósításához!

Forrás: Vendég & Hotel

Forrás: Focus Oktatóközpont


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.