A cukrász szakma nemcsak izgalmas, de jövedelmező is lehet

Ellenállhatatlan illatok, a legfinomabb sütemények, kreatív játék az ízekkel - a cukrászat ma a legdivatosabb és a legnépszerűbb szakmák közé tartozik. A Focus Oktatóközpont vezetője nyilatkozik.

Egyre többen döntenek úgy, hogy stresszes munkájukat egy olyan hivatásra cserélik, amelyben igazán kiteljesedhetnek, és amellyel mások életét is szebbé tehetik. Számos olyan mesébe illő történettel találkozunk, ahol egy bátor döntés és a kitartás meghozta a gyümölcsét, és az egykori pénzügyes, marketinges, vagy újságíró ma boldog cukrászda-tulajdonosként, kézműves csokikészítőként mosolyog a róla készült cikkekben szereplő fotókon.

A cukrász képzés egyre népszerűbb Magyarországon!

A karrierváltás ma már elfogadott döntés kortól függetlenül, de természetesen nem kell ilyen drasztikus döntéseket hoznunk. Ha egyszerűen imádunk alkotni a konyhában, és szeretnénk profi szintre emelni a tudásunkat, a szakmánk mellett is beiratkozhatunk egy cukrásztanfolyamra. „Manapság a vendéglátó szektor kiemelkedően népszerű területnek számít Magyarországon és Európában is! Egyre többen jelentkeznek cukrásznak, ami egyrészt a rengeteg gasztro és cukrász TV műsornak köszönhető, másrészt pedig annak, hogy egyre többen szeretnének egy biztos szakmát kitanulni!”– árulta el Lázár Imre, a Focus Oktatóközpont vezetője. Persze, a cukrász szakma nem feltétlenül egyenlő a TV műsorokban látott „cukormázas” képpel, hiszen egy ilyen tanfolyamon bizony sok mindent el kell sajátítanunk! „ A képzésen a diákok nem csak macaront és trendi süteményeket készítenek, a szakképzés részét képezi a klasszikus, hagyományos desszertek elsajátítása is, valamint a mi oktatóközpontunk óriási hangsúlyt fektet az élelmiszer-higiéniai és élelmiszerbiztonsági ismeretekre is!”

Mi alapján válasszunk cukrásziskolát?

Ha elhatároztuk, hogy sikeres cukrászok, vagy szuper hobbicukrászok, esetleg gasztrobloggerek szeretnénk lenni, nagyon fontos, hogy jól válasszunk cukrásziskolát. „Nem mindegy, milyenek az oktatók, milyen a gyakorlati képzés, és az is fontos, hogy az oktatás ne csak a tananyag átadásából álljon. Tapasztalataink szerint az a jó, ha az órák inkább egy workshopra hasonlítanak" – mesélte Lázár Imre, a Focus Oktatóközpont vezetője, aki azt is elárulta, hogy egy-egy ilyen tanfolyamon számtalan üzleti kapcsolat és bizony barátság is kialakulhat! „ A tanműhelyekben hallgatóink nem csak információt, hanem élményeket is cserélnek, szakoktatóink pedig elismert szakemberek, akik nem csak steril, iskolai konyhákon, hanem valós munkahelyi környezetben szerezték tapasztalataikat". Az oktatóközpont vezetője pedig azt is elárulta, már több olyan diák is megfordult náluk, akiknek azóta népszerű cukrászatuk van. Így tehát nem marad más hátra, mint meghozni a döntést, és megszerezni azt a tudást, ami közelebb visz az álmaink megvalósításához!

Forrás: Vendég & Hotel

Forrás: Focus Oktatóközpont


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.