A cukrász szakma nemcsak izgalmas, de jövedelmező is lehet

Ellenállhatatlan illatok, a legfinomabb sütemények, kreatív játék az ízekkel - a cukrászat ma a legdivatosabb és a legnépszerűbb szakmák közé tartozik. A Focus Oktatóközpont vezetője nyilatkozik.

Egyre többen döntenek úgy, hogy stresszes munkájukat egy olyan hivatásra cserélik, amelyben igazán kiteljesedhetnek, és amellyel mások életét is szebbé tehetik. Számos olyan mesébe illő történettel találkozunk, ahol egy bátor döntés és a kitartás meghozta a gyümölcsét, és az egykori pénzügyes, marketinges, vagy újságíró ma boldog cukrászda-tulajdonosként, kézműves csokikészítőként mosolyog a róla készült cikkekben szereplő fotókon.

A cukrász képzés egyre népszerűbb Magyarországon!

A karrierváltás ma már elfogadott döntés kortól függetlenül, de természetesen nem kell ilyen drasztikus döntéseket hoznunk. Ha egyszerűen imádunk alkotni a konyhában, és szeretnénk profi szintre emelni a tudásunkat, a szakmánk mellett is beiratkozhatunk egy cukrásztanfolyamra. „Manapság a vendéglátó szektor kiemelkedően népszerű területnek számít Magyarországon és Európában is! Egyre többen jelentkeznek cukrásznak, ami egyrészt a rengeteg gasztro és cukrász TV műsornak köszönhető, másrészt pedig annak, hogy egyre többen szeretnének egy biztos szakmát kitanulni!”– árulta el Lázár Imre, a Focus Oktatóközpont vezetője. Persze, a cukrász szakma nem feltétlenül egyenlő a TV műsorokban látott „cukormázas” képpel, hiszen egy ilyen tanfolyamon bizony sok mindent el kell sajátítanunk! „ A képzésen a diákok nem csak macaront és trendi süteményeket készítenek, a szakképzés részét képezi a klasszikus, hagyományos desszertek elsajátítása is, valamint a mi oktatóközpontunk óriási hangsúlyt fektet az élelmiszer-higiéniai és élelmiszerbiztonsági ismeretekre is!”

Mi alapján válasszunk cukrásziskolát?

Ha elhatároztuk, hogy sikeres cukrászok, vagy szuper hobbicukrászok, esetleg gasztrobloggerek szeretnénk lenni, nagyon fontos, hogy jól válasszunk cukrásziskolát. „Nem mindegy, milyenek az oktatók, milyen a gyakorlati képzés, és az is fontos, hogy az oktatás ne csak a tananyag átadásából álljon. Tapasztalataink szerint az a jó, ha az órák inkább egy workshopra hasonlítanak" – mesélte Lázár Imre, a Focus Oktatóközpont vezetője, aki azt is elárulta, hogy egy-egy ilyen tanfolyamon számtalan üzleti kapcsolat és bizony barátság is kialakulhat! „ A tanműhelyekben hallgatóink nem csak információt, hanem élményeket is cserélnek, szakoktatóink pedig elismert szakemberek, akik nem csak steril, iskolai konyhákon, hanem valós munkahelyi környezetben szerezték tapasztalataikat". Az oktatóközpont vezetője pedig azt is elárulta, már több olyan diák is megfordult náluk, akiknek azóta népszerű cukrászatuk van. Így tehát nem marad más hátra, mint meghozni a döntést, és megszerezni azt a tudást, ami közelebb visz az álmaink megvalósításához!

Forrás: Vendég & Hotel

Forrás: Focus Oktatóközpont


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.