Az elmúlt 7 és fél évben sokak kedvelt cukrászdája lett az Édesem Budapesten, a Kis Rókus utcában. Vezetője, Márk Szonja meglehetősen személyes közösségi médiabejegyzésben jelentette be a hírt és búcsúzott a vendégektől - vette észre a Magyar Konyha.
Visszatérő vendégeinek, az általa tartott workshopok résztvevőinek azzal indokolta a döntését, hogy olyan ütemben nőnek az alapanyag árak, hogy hetente árazhatná újra a tortáit, ami mégiscsak nonszensz lenne. "Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg" - írta. Szavai szerint, az elmúlt hónapokban úgy érezte, felőrli a helyzet, úgy fogalmazott, "az utóbbi néhány hónapban annyira bizonytalannak éreztem magam körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozás."
Azzal a nyugodt szívvel zárok be, hogy megvalósítottam az álmom, kitartottam a covid alatt és utána is, nem adtam fel könnyen" - tette hozzá. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az Édesem brand azért nem szűnik meg. Hangsúlyozta, hogy a cukrászat még mindig a szíve csücske. "Egyáltalán nem fáradtam el, nem égtem ki, és azt remélem, hogy valahol cukrászként boldogíthatlak továbbra is benneteket, de a saját vállalkozást egy időre (vagy akár örökre) inkább pihentetem" - zárta sorait.
Forrás: Magyar Konyha