Profiktól tanulhatnak a jövő cukrászai

Az Auchan Magyarország Kft. a cukrász szakma és az áruházláncnál eltölthető szakmai gyakorlat népszerűsítésére nagy hangsúlyt helyez. Az áruházlánc célja, hogy a legkiválóbb szakemberek készítsék a vásárlók számára a cukrászati termékeket, ezért támogatóként csatlakozott a VIII. Szakma Sztár Fesztiválhoz. 2011 óta az Auchan áruházakban országszerte már több mint 500 diákot fogadtak nyári és év közbeni szakmai gyakorlatra. 2015-ben pedig már 500 fiatalnak lesz lehetősége, hogy cukrász, pék, hentes, eladó, kereskedő és logisztikai ügyintéző szakmákban szerezzen gyakorlatot tanulószerződéssel az áruházláncnál.

Az Auchan Magyarország Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett VIII. Szakma Sztár Fesztivál Szakma Kiváló Tanulója Verseny cukrász döntőjének támogatójaként célul tűzte ki, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében népszerűsítse a cukrász szakmát. Az Auchan áruházak minősített gyakorlati helyekként, magasan képzett szakemberekkel várják a fiatalokat, hogy professzionális környezetben sajátítsák el a leendő szakmájuk gyakorlati alapjait. 2015 szeptemberétől 500 tanulónak nyílik lehetősége, hogy a 19 Auchan áruház valamelyikében tanulószerződéssel szakmai gyakorlaton vegyen részt.

„Vállalatunk egyik humán erőforrás célkitűzése, hogy megtaláljuk és képezzük a fiatal tehetségeket. Fontosnak tartjuk, hogy szakmai gyakorlati programunkkal megfelelő utánpótlást neveljünk a cukrász, eladó, kereskedő, logisztikai ügyintéző és hentes szakmákban, valamint akár az olyan hiányszakmákban is, mint a pék szakma. Cukrász és mestercukrász munkatársaink, akik oktatóként vesznek részt a szakmai gyakorlatukat töltő diákok képzésben, mindent megtesznek azért, hogy munkájukra igényes, lelkes, jól képzett fiatal szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra. Olyan fiatalok, akiket később szakmájuk mestereként a társadalom is elismer, értékel” – mondta el Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója.

Az Auchan áruházak a törvényi előírásoknak megfelelően várják azokat a 9. osztályos fiatalokat, akik a sikeres szintvizsga letétele után gyakorlati helyet keresnek, illetve szeptembertől azokat a diákokat is várják, akik 2 éves szakképzésben kezdik meg első szakmai tanulmányukat. További információt a jelentkezéssel kapcsolatban a [email protected] e-mail címen kaphatnak a diákok.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.