Profiktól tanulhatnak a jövő cukrászai

Az Auchan Magyarország Kft. a cukrász szakma és az áruházláncnál eltölthető szakmai gyakorlat népszerűsítésére nagy hangsúlyt helyez. Az áruházlánc célja, hogy a legkiválóbb szakemberek készítsék a vásárlók számára a cukrászati termékeket, ezért támogatóként csatlakozott a VIII. Szakma Sztár Fesztiválhoz. 2011 óta az Auchan áruházakban országszerte már több mint 500 diákot fogadtak nyári és év közbeni szakmai gyakorlatra. 2015-ben pedig már 500 fiatalnak lesz lehetősége, hogy cukrász, pék, hentes, eladó, kereskedő és logisztikai ügyintéző szakmákban szerezzen gyakorlatot tanulószerződéssel az áruházláncnál.

Az Auchan Magyarország Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett VIII. Szakma Sztár Fesztivál Szakma Kiváló Tanulója Verseny cukrász döntőjének támogatójaként célul tűzte ki, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében népszerűsítse a cukrász szakmát. Az Auchan áruházak minősített gyakorlati helyekként, magasan képzett szakemberekkel várják a fiatalokat, hogy professzionális környezetben sajátítsák el a leendő szakmájuk gyakorlati alapjait. 2015 szeptemberétől 500 tanulónak nyílik lehetősége, hogy a 19 Auchan áruház valamelyikében tanulószerződéssel szakmai gyakorlaton vegyen részt.

„Vállalatunk egyik humán erőforrás célkitűzése, hogy megtaláljuk és képezzük a fiatal tehetségeket. Fontosnak tartjuk, hogy szakmai gyakorlati programunkkal megfelelő utánpótlást neveljünk a cukrász, eladó, kereskedő, logisztikai ügyintéző és hentes szakmákban, valamint akár az olyan hiányszakmákban is, mint a pék szakma. Cukrász és mestercukrász munkatársaink, akik oktatóként vesznek részt a szakmai gyakorlatukat töltő diákok képzésben, mindent megtesznek azért, hogy munkájukra igényes, lelkes, jól képzett fiatal szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra. Olyan fiatalok, akiket később szakmájuk mestereként a társadalom is elismer, értékel” – mondta el Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója.

Az Auchan áruházak a törvényi előírásoknak megfelelően várják azokat a 9. osztályos fiatalokat, akik a sikeres szintvizsga letétele után gyakorlati helyet keresnek, illetve szeptembertől azokat a diákokat is várják, akik 2 éves szakképzésben kezdik meg első szakmai tanulmányukat. További információt a jelentkezéssel kapcsolatban a [email protected] e-mail címen kaphatnak a diákok.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.