Profiktól tanulhatnak a jövő cukrászai

Az Auchan Magyarország Kft. a cukrász szakma és az áruházláncnál eltölthető szakmai gyakorlat népszerűsítésére nagy hangsúlyt helyez. Az áruházlánc célja, hogy a legkiválóbb szakemberek készítsék a vásárlók számára a cukrászati termékeket, ezért támogatóként csatlakozott a VIII. Szakma Sztár Fesztiválhoz. 2011 óta az Auchan áruházakban országszerte már több mint 500 diákot fogadtak nyári és év közbeni szakmai gyakorlatra. 2015-ben pedig már 500 fiatalnak lesz lehetősége, hogy cukrász, pék, hentes, eladó, kereskedő és logisztikai ügyintéző szakmákban szerezzen gyakorlatot tanulószerződéssel az áruházláncnál.

Az Auchan Magyarország Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett VIII. Szakma Sztár Fesztivál Szakma Kiváló Tanulója Verseny cukrász döntőjének támogatójaként célul tűzte ki, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében népszerűsítse a cukrász szakmát. Az Auchan áruházak minősített gyakorlati helyekként, magasan képzett szakemberekkel várják a fiatalokat, hogy professzionális környezetben sajátítsák el a leendő szakmájuk gyakorlati alapjait. 2015 szeptemberétől 500 tanulónak nyílik lehetősége, hogy a 19 Auchan áruház valamelyikében tanulószerződéssel szakmai gyakorlaton vegyen részt.

„Vállalatunk egyik humán erőforrás célkitűzése, hogy megtaláljuk és képezzük a fiatal tehetségeket. Fontosnak tartjuk, hogy szakmai gyakorlati programunkkal megfelelő utánpótlást neveljünk a cukrász, eladó, kereskedő, logisztikai ügyintéző és hentes szakmákban, valamint akár az olyan hiányszakmákban is, mint a pék szakma. Cukrász és mestercukrász munkatársaink, akik oktatóként vesznek részt a szakmai gyakorlatukat töltő diákok képzésben, mindent megtesznek azért, hogy munkájukra igényes, lelkes, jól képzett fiatal szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra. Olyan fiatalok, akiket később szakmájuk mestereként a társadalom is elismer, értékel” – mondta el Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója.

Az Auchan áruházak a törvényi előírásoknak megfelelően várják azokat a 9. osztályos fiatalokat, akik a sikeres szintvizsga letétele után gyakorlati helyet keresnek, illetve szeptembertől azokat a diákokat is várják, akik 2 éves szakképzésben kezdik meg első szakmai tanulmányukat. További információt a jelentkezéssel kapcsolatban a tanulosz@auchan.hu e-mail címen kaphatnak a diákok.


Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.