Mi történt a a Wizz Air Ciprusról Budapestre tartó, W6 2452-es számú járatán?

Mi történt a a Wizz Air Ciprusról Budapestre tartó, W6 2452-es számú járatán? 

A ciprusi Larnaca repteréről a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre tartó repülőgépet rendőrök lepték el a landolást követően.
Mobilalkalmazással küzdenek a csikkek ellen Bécsben

Mobilalkalmazással küzdenek a csikkek ellen Bécsben 

Mobilalkalmazással vette fel a küzdelmet Bécs az utcán eldobott cigarettacsikkek ellen, a cél 25 ezer eldobott csikk összegyűtése.
Péntektől tilos a dohányzás az osztrák vendéglátóhelyeken

Péntektől tilos a dohányzás az osztrák vendéglátóhelyeken 

November elsejétől tilos lesz a dohányzás Ausztriában az összes olyan nyilvános helyen, ahol ételt és italt állítanak elő, dolgoznak fel, adnak ki, vagy fogyasztanak. A tilalom a vízipipára és az elektromos cigarettára is vonatkozik. A törvény alól csak a kerthelyiségek és hasonló jellegű szabadtéri vendéglátó egységek jelentenek kivételt.
Dohányzik? Egy szabadnapért leszokna?

Dohányzik? Egy szabadnapért leszokna? 

A dohányzás elleni küzdelem jegyében júliustól évi egy plusz szabadnappal ismeri el a Büki Gyógyfürdő Zrt. azon kollégáinak egészségtudatos magatartását, akik nem dohányoznak (dohányzás alatt értve az e-cigaretta, pipa, szivar használatát is), vagy akár csak vállalják, hogy a jövőben nem gyújtanak rá.
Megtiltják a dohányzást a thaiföldi strandokon

Megtiltják a dohányzást a thaiföldi strandokon 

A főbb turistastrandokon megtiltják a dohányzást Thaiföldön, beleértve a magyar utazók által kedvelt Phuket szigetén is. 
Betiltották a dohányzást Sopron belvárosában

Betiltották a dohányzást Sopron belvárosában 

Csaknem negyven napirendi pont szerepelt a soproni képviselő-testület májusi ülésén, többek között arról is döntés született, hogy ez után nem lehet a Belvárosban a köztéren dohányozni, olvasható a város honlapján.

Nincs több kivételezés az e-cigarettával 

Ahol nem szabad dohányozni, ott mától elektromos cigarettát (e-cigarettát) sem szabad használni, így például munkahelyeken és játszótereken. A szabályt megszegők bírságra számíthatnak.

Szerdától a biztonsági kamerákra is figyelhetnek a dohányosok Romániában 

Szerdán lépett hatályba Romániában a dohányzást korlátozó törvény, de még most sem lehet biztosan tudni, hogy miként fogják alkalmazni.

Zöld út a dohányzás korlátozása előtt Romániában 

Nem sérti az alaptörvényt Romániában a dohányzást korlátozó törvény, amelyet decemberben fogadott el a bukaresti parlament, így nincs akadálya a jogszabály kihirdetésének és életbe léptetésének - állapította meg szerdán a román alkotmánybíróság.

Már Romániában sem dohányozhatunk a zárt helyiségekben 

Romániában teljesen megtiltották a dohányzást a nyilvános zárt helyiségekben, miután a képviselőház kedden elfogadta az erről szóló jogszabályt.

Füstös életmódmúzeum 

Van egy különleges hely Budapesten, a Ráday utca egyik mellékutcájában, a neve Skanzen, ahogyan meghatározza önmagát: „közösségi tér”. A betérők maguk csapolnak magyar kézműves söröket, és az amszterdami „barna kocsmák” hangulatát idéző miliőben, a Dohánymúzeum kihelyezett „műtárgyai” között, dohányozva fogyaszthatják el azokat. A hely magánlakás, a dohányzási tilalom bevezetése után három nappal indult, és akkoriban gyorsan felhívta magára a média és a hatóságok figyelmét. A hely (lakás) tulajdonosával, Tóth Imre kultúrantropológussal beszélgettünk.

Betiltották a dohányzást az olasz üdülőhelyen 

A Velence közelében fekvő Bibione strandjain tavaly nyáron tiltották be a dohányzást, a rendelkezés idén is érvényben marad. 

Kína legszigorúbb dohányzásellenes rendelete lépett hatályba Pekingben 

Hétfőtől tilos a dohányzás a kínai főváros nyilvános beltéri helyein, éttermekben, hivatalokban, tömegközlekedési eszközökön és néhány külső közterületen is.

Az osztrák vendéglátóhelyeken is betiltják a dohányzást 

Más európai országokhoz hasonlóan általános dohányzási tilalom lép életbe az osztrák vendéglátóipari egységekben is 2018 májusától egy törvénytervezet szerint, amelyet pénteken ismertetett az osztrák egészségügyi és a gazdasági miniszter.

Hamarosan Pekingben sem gyújthatunk rá akárhol 

A pekingi törvényhozás rendeletben tiltotta meg a dohányzást a főváros beltéri nyilvános helyein, a tömegközlekedési eszközökön és néhány külső közterületen is - számolt be a kínai központi televízió pénteki híradásában.

Szakmai összefogás a tiltótáblák ellen 

Mint ismeretes március elsejétől a hazai vendéglátóhelyek és szállódák kötelesek "dohányozni tilos" táblákat kell elhelyezni jól látható helyen, amennyiben el akarják kerülni a horribilis összegű bírságokat. Ez ellen kíván fellépni a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, több szakmai szervezettel karöltve.

Már országszerte gyűjthetők a cigarettacsikkek 

Több mint félszáz vendéglátóhely, szálloda és iroda csatlakozott már országszerte a TerraCycle és a Philip Morris Magyarország Kft. közös cigarettacsikk-gyűjtő programjához. Az összegyűjtött dohányhulladék környezetbarát újrahasznosításra kerül.

Ki fogja elszívni a 41 millió forintos szivart? 

185 ezer dollárba, mintegy 41 millió forintba került egy floridai szivargyártó óriás szivarja. Meg is vették - számolt be a Gazdagisztán blog.

Hányt a kétéves fiú, ha nem kapott cigit 

Ardi Rizal kétévesen azzal sokkolta a világot, hogy naponta negyven szál cigerattát szívott el. A kisfiút egy szegény szumátrai városban fedezték fel, amikor háromkerekű biciklijén járta az utcákat, és sorra szívta a cigiket - írja az Index a Daily Mail-re hivatkozva.

Az e-cigire Olaszországban mindenhol rá lehet gyújtani 

Olaszországban eltörölték az elektromos cigarettára vonatkozó korábbi korlátozásokat. Mindenhol szívni lehet, még ott is, ahol más cigarettára nem szabad rágyújtani.

Dohánymentes ország lenne Írország 

A "dohánymentes ország" tervét terjesztette elő az ír egészségügyi miniszter, aki 2025-re öt százalék alá kívánja csökkenteni a dohányzók arányát az írek körében.

Füstmentessé vált az ibis Budapest Centrum 

2013. augusztus 1-jétől az ibis Budapest Centrum 100% nemdohányzó hotel lett. A kezdeményezés a szállóvendégek visszajelzései és a hotel vezetőségének egészséges életmódra való törekvésének eredménye.

Cigimentes fesztiválok? 

A trafikok ideiglenes működéssel nem árusíthatnak dohánytermékeket a nyári fesztiválokon - erről Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. vezetője beszélt szerdán az M1 reggeli műsorában.

Nem bánnák a füstmentes vendéglőket a csehek 

A csehek 78 százaléka támogatná, ha a vendéglőkben teljes mértékben megtiltanák a dohányzást. A dohányosok között ezt az álláspontot a megkérdezettek 41 százaléka osztja - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a prágai Károly Egyetem szociológiai tanszéke és az Ipsos közvélemény-kutató intézet készített közösen.

Ötmillió forint bírság a nemdohányzók védelmében indított kampányban 

Összesen ötmillió forint bírságot szabott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a nemdohányzók védelmében indított, a napokban zárult kéthetes akciója során.

A lakosság nagy része örül a korlátozásnak 

„Legfrissebb felmérések szerint a felnőtt lakosság csaknem 90%-a véli úgy, hogy jó intézkedés volt a zárt légterű közforgalmú helyeken a dohányzás korlátozása” – mondta el Szócska Miklós az EMMI egészségügyért felelős államtitkára. Az eredményekről és a napokban megvalósuló akcióellenőrzés tapasztalatairól közös sajtótájékoztatón számolt be az államtitkár, Szabó Enikő, az OTH helyettes országos tisztifőorvosa és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Keleti Pályaudvaron.

Hétfőtől bárhol ellenőrizhetik a tiltott helyen dohányzást 

Minden eddiginél átfogóbban ellenőrzi az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a nemdohányzók védelméről szóló törvény betartását. Bárhol megjelenhetnek az ellenőrök – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című hírműsorában.

Módosították a dohányzást szabályozó törvényt 

Januárban több olyan módosítás lépett életbe, amely a jogszabály gyakorlati alkalmazását, az élet adta helyzetekhez való igazodást segíti.

Csak fújják a füstöt 

Az ukrán kávézók, éttermek és bárok 10 %-a nem tartja be a dohánytilalomról szóló törvényt – közölték a Dohányfüstmentes Ukrajna projekt aktivistái.

Sokan szegik meg a hidegben a dohányzási szabályokat 

A hideg idő beköszöntével novemberben, egy hét alatt, csaknem negyedmillió forint bírságot szabtak ki a közegészségügyi felügyelők a dohányzási szabályok megsértése miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

Dohányzási tilalom: rekord veszteség Bulgáriában 

Rekord nagyságú veszteséget kénytelen elkönyvelni a bolgár vendéglátó ipar a dohányzási tilalom bevezetése miatt, írja a napi.hu.

Hatmillió forintnyi bírság a dohányzási szabályok megszegése miatt 

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorításának értelmében 2012. január 1-jétől tilos a dohányzás a közforgalmú intézményekben, így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében.

Egyre kevesebben bagóznak tilosban 

Csaknem negyedére esett vissza a szigorított dohányzási szabályokat megszegők aránya április eleje óta, a bírságolásra vonatkozó türelmi idő lejárta után - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

Jó a nemdohányzók védelméről szóló törvény fogadtatása 

Nagyon jónak nevezte a január 1-én életbe lépett, nemdohányzók védelméről szóló törvény fogadtatását az országos tiszti főorvos kedden Szekszárdon.

Mégsem lehet dohányozni a kaszinókban 

Egy jogalkotási hiba miatt mégsem lehet büntetlenül dohányozni a játékkaszinókban. 

A játékkaszinókban füstölhetnek 

Pénteken, két nappal a hatályba lépése előtt az Országgyűlés változtatott azon a jogszabályon, amely január 1-jétől lényegében minden zárt légterű helyen megtiltja a dohányzást. Egy zárószavazás előtti módosító indítvány elfogadásával beemelt enyhítés alapján a játékkaszinókban is lehet rá lehet gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.

Már a vendéglátósok is látják a dohányzásellenes törvény előnyeit 

Bár a vendéglátó-ipari szakmából korábban többen is ellenezték a dohányzás szigorítását, mostanra ők is belátták, számukra is előnyökkel jár ez a törvény - mondta Heintz Tamás fideszes képviselő hétfőn az MTI-nek.

Ér ennyit egy eldobott cigi?! 

Sokba kerülhet egy eldobott cigarettavég az osztrák fővárosban: hetvenöt eurós (mintegy 20 ezer forint) szabálysértési büntetésről kapott értesítést egy osztrák nő, aki az autója ablakán hajította ki a csikket.

Dohányosok a túloldalra! 

Betiltották a dohányzást az ausztráliai Sydney egyik utcájának egyik felén, a másik oldalon azonban szabad a cigarettázás.

Malacca City dohányzásmentes lesz 

A világörökség részét képező Malacca City lesz Malajzia első dohányzásmentes városa.

Belfast: megsápolják a dohányzókat 

Érdekes megoldást választott Belfast nemzetközi repülőtere, hogy növelje bevételét és kedvezzen dohányos utasainak.

Füstös kocsmákban ülnek a németek 

Mivel a kocsmák több mint 80 százaléka füstös Németországban három évvel a dohányzást tiltó rendelkezések érvénybe lépése után.

Hol cigizhetek - büntetlenül? 

Jövő év januárjától lényegében minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás; munkahelyen, éttermekben és kocsmákban csak szabad levegőn, illetve a bejárat előtt lehet rágyújtani. A bírságolás három hónap türelmi idő után 2012 áprilisában kezdődik.

Nem csak magában füstölög... 

hanem együtt horvát és török társaival a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), a nemdohányzókat védő törvénytervezet miatt. Munkatársunktól

Tilos a dohányzás a Balaton-parton 

Májustól tilos a dohányzás a Balaton-parton, Zamárdi környékén. A település három kilométer hosszú szabadstrandján akár harmincezer forintos büntetést is fizethet az, aki rágyújt majd. 

Kávézókból, kaszinókból is kiűzik a dohányfüstöt 

Minden kávézóra és a királyság kilenc kaszinójára is kiterjesztik a dohányzási tilalmat Belgiumban július 1-től.

Nem lesz dohány, ha nem dohányozhatnak 

Tízmilliárdokat veszíthet a kötlségvetés, ha a jelenlegi formájában fogadják el a dohányzásellenes törvényt. 

MVI: a megosztás lenne a megoldás 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) szerint felelőtlenség, hogy egyéni indítványként kerül az országgyűlés elé a nem dohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény módosítási javaslata. Ezzel a beterjesztő kikerüli az előzetes egyeztetést a parlamenti bizottságokkal, a vendéglátós szakma és a civil szervezetek képviselőivel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!