Felső-Ausztria: jöhet 2024 - a kulturális szuperév!

Felső-Ausztria: jöhet 2024 - a kulturális szuperév! 

2024. január 20-án Bad Ischl-ben nagyszabású megnyitóval veszi majd kezdetét az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, amelyet az egykori császárváros Salzkammergut-régió önkéntesen csatlakozott településeivel közösen rendez majd meg.
A Balaton védelmére is van ötlete az EKF projektnek

A Balaton védelmére is van ötlete az EKF projektnek 

A 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program bemutatta BALATORIUM nevű eseménysorozatát, amely az ország és Közép-Európa legnagyobb tavát érő ökológiai kihívásokat kívánja rendhagyó módon, összművészeti, valamint edukációs eszközökkel bemutatni és tudatosítani. Az EKF célja, hogy a következő másfél évben a kultúra és a tudomány eszközeivel egy hosszútávon fenntartható összefogás alapjait sikerüljön lerakni a Balaton és környező táj érdekében - tájékoztatták lapunkat a szervezők.
Berlinben is bemutatják a Veszprém-Balaton EKF programsorozatot

Berlinben is bemutatják a Veszprém-Balaton EKF programsorozatot 

A Balatonhoz és a német fővároshoz egyaránt kötődő résztvevők közreműködésével Berlinben is bemutatják a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot.
Több ezer program Újvidéken az EKF alkalmából

Több ezer program Újvidéken az EKF alkalmából 

A litvániai Kaunas és a luxemburgi Esch-sur-Alzette mellett csütörtöktől a szerbiai Újvidék is Európa Kulturális Fővárosa lett, és a vajdasági város ez alkalomból több mint háromezer programmal várja a látogatókat a 2022-es évben.
EKF - élménybiztosokat keresnek a szervezők

EKF - élménybiztosokat keresnek a szervezők 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program sikeressége érdekében olyan jelentkezőket, úgynevezett élménybiztosokat keresnek a szervezők, akik szívesen részt vesznek a programsorozat eseményein, amelyekről később véleményt is formálnak - közölték EKF rendezői szerdán az MTI-vel.
EKF: már lehet nevezni a balatoni borok versenyére

EKF: már lehet nevezni a balatoni borok versenyére 

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni régió borászainak versenyére; a bírálat június 11-én lesz Balatonfüreden, az esemény a Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódik.
Tinédzser korba lépett Linz

Tinédzser korba lépett Linz 

Nagyszabású szakmai összejövetellel, egy önálló kiállítás megnyitásával és nemzetközi workshoppal emlékeztek, s értékelték a kereken 10 éve megvalósult Európa Kulturális Fővárosa Projekt (EKF) tapasztalatait a felső-ausztriai Linzben.
Linz a sikeres kreatív turizmusfejlesztés nemzetközi mintavárosa

Linz a sikeres kreatív turizmusfejlesztés nemzetközi mintavárosa 

A 2009-ben az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viselő Linz város turizmusa továbbra sem állt le. Mára a kreatív városfejlesztés és jövőorientált turisztikai márka- és stratégiaképzés területén számos nemzetközi elismeréssel és annál is több szakmai követővel rendelkező jó példává vált. Erre erősített rá az ENSZ turisztikai szakosított szervezetének, az UNWTO-nak legutóbbi városi turizmusról szóló tanulmánya, amelyben Linzet a profeszionálisan szervezett, kretatív és fenntartható szemléletű turizmusfejlesztés- és márkaépítés legjobb gyakorlatának nevezik — közölte hétfőn a város magyarországi képviseletét ellátó GD Consulting részéről Kovács Balázs.
Eger 11 településsel és a Bükki Nemzeti Parkkal is együttműködik

Eger 11 településsel és a Bükki Nemzeti Parkkal is együttműködik 

A „pályázati finis" időszakában Eger polgármestere november 27-én, Egerszalókon, a térség 11, értékekben gazdag településének vezetőjével írta alá a 2023-as évre való közös felkészülésről, a pályázati együttműködésről szóló együttműködést.
Eger egy kézben tartható ékszerdoboz, amelyet érdemes felfedezni

Eger egy kézben tartható ékszerdoboz, amelyet érdemes felfedezni 

Hazánk egyik különleges városa Eger, ahol a kultúra, a művészet, a tudomány és a hitélet egy helyen megtalálható - hangzott el azon az országos sajtótájékoztatón, amelyet kedden délután tartottak a városháza dísztermében. - Eger valójában egy kis Magyarország, egy helyen - erősítették meg a szakértők -, abból az alkalomból, hogy megnyitották és bemutatták a hevesi megyeszékhely Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázatának látható és hallható elemeit.

Térségi együttműködésben gondolkodik Veszprém az EKF kapcsán 

Olyan programot kell összeállítani, amely hosszú távon meghatározza Veszprém és a térség jövőjét - fogalmazott a város polgármestere a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázat előkészületeiről szóló keddi sajtótájékoztatón Veszprémben.

Európa Kulturális Fővárosa: naprakész információk az egri pályázatról 

Eger Önkormányzata az eger.hu oldalon, kiemelt felületen biztosít információt, folyamatosan frissülő tartalmat az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázattal kapcsolatos munkáról.

Az EU nem csupán az egységes piacról szól 

- jelentette ki szombaton Rigában a 2014-es európai kulturális fővárosi évad (EKF) megnyitója alkalmából felszólaló Androulla Vassiliou, oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős uniós biztos.

Több tucat eseménnyel indult az EKF Kassán 

Több tucat változatos kulturális eseménnyel, köztük magyar részvételű és vonatkozású programokkal kezdődött, este pedig szabadtéri koncertekkel zárult az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) eseményfolyam hét végi nyitányának első napja szombaton Kassán.

Megnyitották Mariborban a kulturális évadot 

Óriási világító feliratokkal, lézershow-val és fényekkel "újjáépített" történelmi városfalakkal köszöntötte a szlovéniai Maribor szombaton este az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) évad nyitányát, amelyen az Európai Bizottság kulturális biztosa és a szlovén államelnök is jelen volt; az utóbbi beszédét egy bekiabáló megpróbálta megzavarni.

Befejeződik a Zsolnay negyed épületeinek átadása 

Befejeződik a héten a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében kialakított Zsolnay Kulturális Negyed épületeinek átadása.

Szlovák-magyar együttműködés a 2013-as kassai EKF-programban 

Magyar közreműködéssel valósul meg Kassa 2013-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatának számos eseménye, például a Márai Sándor írót bemutató rendezvények egy része.

Az újragondolt város 

Az újragondolt város - EKF-iratok címmel szerkesztett dokumentumkötetet Takáts József, a pécsi Európa Kulturális Főváros program ötletgazdája. A könyvet szerdán mutatták be a pécsi Művészetek és Irodalom Házában.

EKF: bukás vagy nem? 

Magyarország tíz legvonzóbb turisztikai célpontja közé nem fért be tavaly Pécs, holott az Európai Kulturális Fővárosa címtől komoly turisztikai vonzerőt is reméltek, írja az Index a Magyar Turizmus Zrt. szerdán közzétett, a KSH előzetes adatai alapján elkészített listájának adataira hivatkozva.

2004-es szinten a szálláshelyek vendégforgalma 

A hazai szálláshelyek 2010. egész évi vendégforgalma összességében lényegében a 2004. évinek felelt meg - tájékoztatott a KSH legfrissebb szálláshelyi jelentésében.

Szinte ugyanannyit költöttünk belföldi nyaralásra tavaly 

Tavaly mindössze 3 százalékkal költöttünk többet belföldi nyaralásra, mint 2009-ben.

Az EKF vége nem a Ruhr-vidék vége 

A látogatók több mint fele visszatérne a Ruhr-vidékre a kulturális fővárosi évad végeztével is - táékoztatta a Turizmus Online-t a DZT, Német Turisztikai Hivatal

Idegenforgalmilag sikeres a pécsi EKF 

A kezdeti nehézségek ellenére a pécsiek a szakemberekkel együtt sikeresnek ítélik az Európa Kulturális Fővárosa évet. Egy közvélemény kutatás szerint a városlakók 86 százaléka ítélte annak, kritikát csak az épületek kaptak.. Munkatársunktól

Elkészült az első ütem a pécsi Fórum szállóban 

A pécsi belvárosban új szálláshely nyitotta meg kapuit decemberben. A Fórum Szálló a távolsági buszpályaudvartól 2 percnyi sétára található.

A pécsi EKF pozitív mérleget vont 

Egybehangzóan pozitív mérleget vontak Pécs város illetékesei hétfőn Berlinben az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2010 címhez kapcsolódó programokról és beruházásokról.

Sikeres a németországi Magyarország oktatás 

Több mint 500 résztvevö jelent meg a németországi Magyarország oktatás elsö két hetében.

Pécsett ülésezik az Európai Kulturális Parlament 

Pécsett tartja jubileumi ülését 2011-ben az Európai Kulturális Parlament.

Megszünteti nemzetközi járatait a Pannon Volán 

Decembertől nem indítja a Harkány-Stuttgart és Pécs-Frankfurt járatait a Pannon Volán - adta hírül a Dunántúli Napló.

Pécsi szállodák teljesítménye az EKF erőterében 

A Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) a KSH adatai alapján vizsgálta, hogyan alakult a szállodák teljesítménye Európa Kulturális Fővárosában (EKF), Pécsett, 2010. január - augusztus között.

Pécsi szállodák teljesítménye az EKF erőterében 

Jóllehet, javult a pécsi szállodák teljesítménye az EKF rendezvényeinek köszönhetően, az országos átlag eléréséhez azonban még van hova fejlődni.

RUHR 2010: értékesítésből 5-ös 

Az EKF látogatottságának növelése érdekében tucatnyi variációban csomagtúrákat állítottak össze és dobtak piacra egyéni utazók számára a szervezők.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!