A gyönyörű mecset, amelyet már csak fotókon láthatunk

A gyönyörű mecset, amelyet már csak fotókon láthatunk 

Ilyen volt Marokkó egyik leghíresebb turisztikai látványossága, a Tinmal-mecset, mielőtt a földrengés megsemmisítette.
Marokkóban a helyzet változatlan?

Marokkóban a helyzet változatlan? 

A földrengés sújtotta desztinációra utaztató iroda vezetője és a MUISZ elnöke válaszol kérdéseinkre.
Földrengés Marokkóban, több ezer halott, műemlékek semmisültek meg

Földrengés Marokkóban, több ezer halott, műemlékek semmisültek meg 

Meghaladta a kétezret a marokkói földrengés halálos áldozatainak száma az észak-afrikai ország belügyminisztériumának szombat esti közleménye szerint. Az UNESCO Világörökség részét képező Marrákesben keletkezett károk mértéke még nem mérhető fel, de a legfrissebb jelentések szerint több középkori fal összeomlott, és egy híres mecsetet is betemettek a törmelékek.
Földrengés Kréta szigetén

Földrengés Kréta szigetén 

Az athéni földtani intézet közlése szerint a földmozgás helyi idő szerint valamivel csütörtök este 10 előtt történt a déli Timbaki település térségében.
Új-Zélandon is rengett a föld

Új-Zélandon is rengett a föld 

Erős földrengés rázta meg helyi idő szerint szerda este Új-Zélandot.
Kösz, Wizz Air!

Kösz, Wizz Air! 

Az ultrafapados légitársaság február 13-án, hétfő hajnalban visszaszállította Budapestre azt a 21 fős magyar mentőcsapatot, amely túlélők után kutatott a földrengés sújtotta Törökországban, és amelyet korábban, február 7-én a törökországi Adanába szállított.
Fehérvár Travel: török kiutaztatási helyzetkép

Fehérvár Travel: török kiutaztatási helyzetkép 

A magyar piac egyik meghatározó körutas utaztatóját, a Fehérvár Travelt is megkérdeztük török desztinációk felé induló ajánlataik kapcsán. Ők - az IBUSZ-szal ellentétben - bizony megérzik a Törökországot sújtó természeti csapás és egyben humanitárius tragédia hatásait foglalásaik területén.
Hasonló földrengések várhatók a következő években?

Hasonló földrengések várhatók a következő években? 

Akár két-három évig is tarthatnak az utórengések a hétfői, Törökországot és Szíriát sújtó földmozgás után, és nem zárható ki, hogy ezek meghaladják a 6-os erősséget - mondta Tóth László szeizmológus kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Erős földrengés Kréta szigetén

Erős földrengés Kréta szigetén 

A magyarok által is nagyon kedvelt görögországi szigetet kedden érte a természeti csapás. A rengést egészen Ciprusig érezni lehetett.
Ha úgysem készül most Új-Zélandra, az nem is baj

Ha úgysem készül most Új-Zélandra, az nem is baj 

Erős földrengés rázta meg a szigetország partjait, szökőárriadót rendeltek el.

Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították Zágrábot  

Katasztrófa sújtotta területté nyilvánította a földrengés után Zágrábot Milan Bandic, a város polgármestere - közölte hétfőn a helyi média. Kora esti híradások szerint meghalt az a fiatal gimnazista, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a földrengés után.

Földrengés rázta meg Puerto Ricót, nincsenek áldozatok 

A Richter-skála szerinti 5-ös erősségű földrengés rázta meg kedden Puerto Ricót; az első információk szerint a földmozgás nem követelt áldozatokat.

Segítség a földrengés után Albániának 

November 26-án a hajnali órákban a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Albániát, amely halálos áldozatokat is követelt és több száz sérültet, valamint komoly anyagi károkat hagyott maga után.

Enyhe földrengéssorozat Izraelben 

Enyhe földrengéssorozat volt szerdán Izraelben, kora reggel észlelték az első, majd késő este az utolsó földmozgást - jelentette a helyi média.

Miért állja a pisai ferde torony a földrengéseket? 

Ugyanannak a laza talajnak tulajdonítható a pisai ferde torony "földrengésállósága", mint amelyik a torony süllyedését és dőlését idézte elő több száz évvel ezelőtt - derítették ki olasz és brit mérnökök.

Földrengés volt Ischia szigetén 

Ketten meghaltak, 39 ember megsérült az olaszországi Ischia szigetén hétfőn este kilenckor történt 4-es erősségű földrengésben. 

Turisták is meghaltak az égei-tengeri földrengésben 

6,7-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök éjjel Törökország égei-tengeri partvidékét és a közeli görög szigeteket. 

Földrengés Olaszországban, figyelmeztet a külügy 

A Közép-Olaszországot szerdán ért három földrengés miatt figyelmezteti az országba indulókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

Sokan életüket vesztették az indonéziai földrengésben 

A Richter-skála szerint 6,5-es erősségű földrengés rázta meg szerdán az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét, a legújabb jelentések szerint a halálos áldozatok száma 92-re emelkedett, és csaknem 300 ember megsérült. A halottak között gyerekek is vannak. A hatóságok nem rendeltek el szökőár veszélyére figyelmeztető riadót.

Az augusztusi pusztítás után ismét földrengés volt Olaszországban 

Erős földrengés rázta meg szerda este Közép-Olaszországot. Rövid idő elteltével újabb, még erősebb rezgéseket mértek Marche és Umbria tartományban. Halálos áldozatról nem érkezett jelentés.

Magyar éttermek is csatlakozhatnának hozzá! 

Jamie Oliver angliai olasz étterme futtatta fel igazán azt a mozgalmat, amihez csütörtök délután óta már több mint 700 étterem csatlakozott szerte Olaszországban: étlapjukra tűztek egy amatriciani szósszal készült tésztaételt, és minden eladott adag után 2 fontot (olaszoknál 2 eurót) utalnak át a szerdai földrengés áldozatainak - írja az index.hu.

Jelentősen megemelkedett az olaszországi földrengés áldozatainak száma 

A közép-olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma 247-re emelkedett - jelentette csütörtök reggel az Ansa olasz hírügynökség.

Földrengés pusztított Olaszországban 

Helyszíni közlés szerint súlyos károkat okozott a szerda hajnali olaszországi földrengés az ország középső részén lévő Amatrice városában, a feltételezhető áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Majdnem cseresznyefa-virágzáskor Tokióban 

Vannak emberek – repülésmániások, informatikusok, utazási irodások és egyéb fanatikusok –, akik idejük nagy részét foglalási oldalak bogarászásával töltik úgynevezett „errora fare”, azaz hibásan árazott lehetőségeket keresve. Találataikat megosztják zárt közösségi csoportokban. És amióta egy ilyen csoportnak magam is tagja vagyok, egész jó ajánlatokhoz jutok távoli desztinációkra…

5-ös erősségű földrengés rázta meg Kínát 

A Richter-skála szerinti 5-ös erősségű földrengés rázta meg szerdán a délnyugat-kínai Jünnan tartomány Mianmarral határos régióját, aminek következtében körülbelül 2 ezer épület megrongálódott és több száz ember kényszerült otthona elhagyására - közölte az állami média.

7,8-es erősségű földrengés rázta meg Ecuadort 

Az ecuadori magyar nagykövetség jelenlegi információi szerint nem sérültek meg magyarok az Ecuador partjait megrázó, a Richter-skála szerint 7,8-es erősségű földrengésben.

Megkezdik a 17 éve előkerült ókori város feltárását Törökországban 

Az 1999-es izmiti földrengés romjainak eltakarítása közben felfedezett ókori város feltárását kezdik meg török és külföldi régészek áprilisban.

Eltörölték a cunamiriadót Indonéziában 

Csütörtök reggelre a rend és a nyugalom helyreállt a földrengés sújtotta szumátrai térségben, magyar állampolgár érintettségéről továbbra sincs értesülése a jakartai nagykövetségnek - tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a honlapján.

Erős földrengés rázta meg Indonéziát, cunami jöhet 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a Szumátra szigete melletti nagy erejű földrengésre figyelmeztette az Indonéziába készülő magyar állampolgárokat honlapján szerdán.

Védősisakban már látogathatók Nepál megrongálódott műemlékei 

Az áprilisi és májusi földrengés következtében megrongálódott rengeteg műemlék egy részét újra megnyitották a turisták előtt.

A meztelenkedő turisták okozták a végzetes malajziai földrengést? 

A malajziai Szabah szövetségi állam miniszterhelyettese szerint egyértelmű az összefüggés a szent Kinabalu-hegyet megsértő, a csúcson meztelenre vetkőző külföldi turisták és a legkevesebb 16 ember halálát okozó földrengés között.

Újabb földrengés csapott le Nepálra 

Két héttel a korábbi, közel nyolcezer áldozatot követelő földrengés után Nepált egy újabb, a Richter-skála szerinti 7,4-es erősségű földrengés rázta meg.

Milliókat bukhatnak az utazásszervezők a nepáli helyzet miatt 

Nincsenek könnyű helyzetben azok az utazásszervezők és utasok, akiknek a jelenleg katasztrófa sújtotta Nepálba indulna útjuk. Az utasok eddig amiatt aggódhattak, hogy vis maior helyzetre nem terjed ki a sztornóbiztosítás, viszont azzal, hogy a Konzuli Szolgálat feltette az országot az utazásra nem javasolt térségek listájára, az utazásszervezők veszíthetnek, nem is keveset.

Nem javasolja a Nepálba utazást a Konzuli Szolgálat 

A Konzuli Szolgálat weboldalán az utazásra nem javasolt térségek közé a mai nappal Nepál is felkerült a szombati, 7,9-es erősségű földrengést követően, ami az utazásszervezőket is érinti.

Már csak egy magyart keresnek Nepálban 

A legfrissebb adatok szerint negyvenkét magyar állampolgár tartózkodik Nepálban, és közülük már csak egyet keresnek - közölte az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában a külgazdasági és külügyminiszter.

Tíz magyarral még nem sikerült felvenni a kapcsolatot Nepálban 

A nepáli földrengéssel kapcsolatban 58 magyar állampolgárról van tudomása a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, akik a térségben tartózkodtak vagy tartózkodnak, közülük tízzel eddig még nem sikerült felvenni a kapcsolatot - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Hatalmas földrengés rázta meg Iránt 

Negyven éve nem volt ilyen erős rengés Iránban, a földmozgások még Pakisztánban, Indiában és a Közel-Keleten is érezhetők voltak, írja a BBC.

Az üdülőterületeket nem érintette az olasz földrengés 

Az olaszországi földrengés okán Piero Gnudi, az olasz regionális ügyek, turizmus és sport minisztere mindenkit megnyugtat, aki Olaszországba, az érintett terület környékére tervez ellátogatni, közölte lapunkkal az ENIT, Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal.

Nem tudni magyar csoportról Mexikó földrengés sújtotta részén 

Nem tud magyar csoportról a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) Mexikó földrengés sújtotta térségében.

Földrengés rázta meg Balit 

Bali szigetét 6,1-es erősségű földrengés rázta meg csütörtökön napközben, a földmozgás hatására pánik tört ki Kutában a turisták körében is. A történtek során 50-en sérültek meg. 

Japán: szökött az ár, zuhant a vendégéjszaka 

Meredeken esett a Japánba látogató turisták száma az elmúlt hónapokban a márciusi földrengés és szökőár, illetve az atomkatasztrófa miatt. Az ország gazdaságában fontos szerepet játszó ágazat gyengélkedése azért is aggasztó, mert a japán bruttó hazai termék (GDP) már sorban a második negyedévben csökkent január-március között, 0,9 százalékkal az előző negyedévhez képest.

Nemzeti park lesz a szökőár sújtotta terület 

Nemzeti parkot létesítenek a japán Honsú sziget északkeleti részén, azon a területen, ahol hatalmas pusztítást végzett a szökőár március közepén - jelentette be szerdán a japán környezetvédelmi minisztérium.

Földrengés Spanyolországban 

Szerda esti adatok szerint legalább nyolcan meghaltak, több tucatnyian megsérültek, amikor két közepes erejű földrengés rázta meg Spanyolország délkeleti részét.

Katasztrófa sújtotta területből világörökség 

Buddhista épületek, kertek és történelmi emlékhelyek kerülhetnek fel az UNESCO világörökségi listájára a két hónappal ezelőtti földrengés és cunami sújtotta Hiraizumi térségéből.

Nehéz helyzetben a japán turizmus 

Elkerülik a turisták Japánt, a márciusi földrengés- és szökőár-katasztrófa óta szinte alig látogatnak külföldiek az országba.

25 nagykövetség zárt be Tokióban 

Huszonöt nagykövetség zárt be ideiglenesen a japán fővárosban, Tokióban a március 11-i természeti katasztrófákat és egy atomerőműben keletkezett balesetet követően - közölte szerdán a japán külügyminisztérium.

Külügy: ha lehet, halassza japán útját 

A Külügyminisztérium a japán helyzet értékelése alapján az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriába sorolja át Iwate, Miyagi és Fukushima prefektúrákat. 

Részben helyreállt a közlekedés Tokióban 

A Japán Nemzeti Turisztikai Hivatal (JNTO) legutoljára kedden frissített közleménye szerint Tokióban és környékén részben helyreállt a közlekedés a múlt pénteki földrengést követően.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!