Magyar éttermek is csatlakozhatnának hozzá!

Jamie Oliver angliai olasz étterme futtatta fel igazán azt a mozgalmat, amihez csütörtök délután óta már több mint 700 étterem csatlakozott szerte Olaszországban: étlapjukra tűztek egy amatriciani szósszal készült tésztaételt, és minden eladott adag után 2 fontot (olaszoknál 2 eurót) utalnak át a szerdai földrengés áldozatainak - írja az index.hu.

Az adományokat a Nemzetközi Vöröskereszt gyűjti, az éttermek pedig vállalták, hogy a menüt hónap végéig az étlapon tartják. Az amatriciana az egyik legismertebb olasz szósz, eredettvédett, akár a bolognai ragu, vagy a genovai pesztó. Több változata is ismert, azonban mindegyik megegyezik abban, hogy a zsiradékot nem baconből, hanem mindenképp tokaszalonnából nyerik. Ezen kívül csak paradicsom és a parmezán pecorino az állandó összetevő, néhányan hagymát is használnak.

Mussolini a gasztrotörténelem legnagyobb szentségtörésével próbálkozott meg: rizsre akarta cserélni a spagettit az olasz konyhában. Amatrice és a környékbeli települések egyfajta kapcsot jelentenek a római konyha és a déli országrész gasztronómiája között, évente sok ezren csak azért utaztak a Rómától keletre fekvő területre, hogy a helyszínen kóstolják meg az eredeti szószt.

Forrás: Vendég & Hotel Online

Forrás: Index


Vár Temesvár – bemutatkozott Budapesten a Visit Timișoara

Vár Temesvár – bemutatkozott Budapesten a Visit Timișoara 

Mindössze három óra autópályán, és máris egy másik világ várja az utazót.
Horvátország könnyít a határátlépésen

Horvátország könnyít a határátlépésen 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Zagorje – Horvátország zöld szíve

Zagorje – Horvátország zöld szíve 

Természeti szépségek, történelmi látnivalók és gasztronómiai élvezetek karnyújtásnyira.
Török öröm: ütős vendégszámokkal indította 2025-öt a mediterrán ország

Török öröm: ütős vendégszámokkal indította 2025-öt a mediterrán ország 

Eddig soha nem látott eredményekkel indították az idei turisztikai szezont.
Jelentősen szigorítják a határellenőrzést a németek

Jelentősen szigorítják a határellenőrzést a németek 

Ezúttal nem a száj- és körömfájásjárvány terjedésének megfékezése az ok – másról van szó.
Elege van a turistákból sok helybélinek a Kanári-szigeteken

Elege van a turistákból sok helybélinek a Kanári-szigeteken  

A helyi hatóságok adatai szerint az idén rekordszámú látogató árasztotta el a Kanári-szigeteket.
Szlovák határellenőrzés: továbbra is érvényben a szigorítás

Szlovák határellenőrzés: továbbra is érvényben a szigorítás 

Még egy hónapig azok a szabályok érvényesek, amelyek április 7-én kerültek bevezetésre.
Interaktív kalandtúrák indulnak Bécsben

Interaktív kalandtúrák indulnak Bécsben 

A fiatalokat megcélzó túra fő célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék az osztrák fővárost.
Görögország: szigorúbb szabályok a lakóautósoknak

Görögország: szigorúbb szabályok a lakóautósoknak 

Görögország szigorította a lakóautókra vonatkozó szabályozásokat, ami felháborodást váltott ki a lakóautós közösség körében.
Régi-új szakemberrel bővült Dubaj magyarországi képviselete

Régi-új szakemberrel bővült Dubaj magyarországi képviselete 

Bővül a Dubai Department of Economy and Tourism (DET) magyarországi képviselete.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.