MTÜ-vezér: jó számokat hozott 2022 a turizmus területén

MTÜ-vezér: jó számokat hozott 2022 a turizmus területén 

14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben, hangzott el azon az évértékelő sajtótéjékoztatón, amit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatósági elnöke tartott hétfőn a pesti Hard Rock Hotelben, ahol csak úgy záporoztak a számok, adatsorok, összehasonlító százalékok.
Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség

Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség 

Mindjárt eláruljuk, ez pontosan mit is jelent. Azt is, hogy ki vezeti miniszteri biztosként.
Még a rekordév alatti eredményre számít 2022-ben az MTÜ

Még a rekordév alatti eredményre számít 2022-ben az MTÜ 

A férfi kézilabda Európa-bajnokságnak pozitív hatása volt a turisztikai forgalomra: januárban az előzetes adatok szerint az árbevétel megközelítette a rekordnak számító 2019-es és 2020-as eredményeket a magyarországi szálláshelyeken; idén egész évben is jelentős fordulat várható az ágazatban - ismertette Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója legfrissebb podcastjában kedden a szervezet előrejelzését.
A 2019-es szint a cél idén a belföldi turizmusban

A 2019-es szint a cél idén a belföldi turizmusban 

Eredményes, a tavalyinál sokkal jobb évet zárt a magyar turizmus - mondta hétfőn közzétett podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.
MTÜ: nagyszabású rendezvényekkel indítják 2022-őt

MTÜ: nagyszabású rendezvényekkel indítják 2022-őt 

Februárban és márciusban a turizmus és a gasztronómia területén nagyszabású nemzetközi rendezvényekkel indítja az évet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ),  jelentette be pénteken megjelent podcast különkiadásában Guller Zoltán vezérigazgató.  
MTÜ-vezér: októberben a vidék elérte a járvány előtti szintet

MTÜ-vezér: októberben a vidék elérte a járvány előtti szintet 

Ekkor 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek Magyarországon, 62 százalékkal többet, mint egy éve, és 2019-hez képest is mindössze 15 százalék az elmaradás, mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szombaton közétett podcastjában.  
MTÜ-vezér: július 24. az idei nyár eddigi csúcsnapja

MTÜ-vezér: július 24. az idei nyár eddigi csúcsnapja 

Guller Zoltán szerint ez volt a legforgalmasabb nap a hazai turizmusban. Meg is indokolta, ezen mit ért.
MTÜ: Negyedik hullám esetén sem lesznek bezárások

MTÜ: Negyedik hullám esetén sem lesznek bezárások 

Ha lesz negyedik hullám, olyan típusú bezárásokra, mint eddig, már jó eséllyel nem kerül sor, a helyzet súlyosbodása esetén a védettségi igazolványok visszavezetése lesz az első lépés, jelentette be Guller Zoltán az MTÜ vezérigazgatója a szállodaszövetség szerdai közgyűlésén.
Grandiózus tűzijátékot terveznek augusztus 20-ra

Grandiózus tűzijátékot terveznek augusztus 20-ra 

Minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijátékot rendeznek idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten. A cél az, hogy  mindenki a fővárosba jöjjön – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
MTÜ: ígérik, ahogy az első hullám idején, ahhoz hasonlóan most sem hagyják cserben az ágazatot

MTÜ: ígérik, ahogy az első hullám idején, ahhoz hasonlóan most sem hagyják cserben az ágazatot 

Újabb támogatást biztosít a kormány a turizmusnak annak érdekében, hogy a dolgozók megtarthassák munkahelyeiket, jelentette ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Az MTÜ-nél a Mentsük meg a turizmust! szervezői  

A személyes találkozón az alábbiakról egyeztettek. Ha nem születnek hathatós intézkedések, keményebb lépéseket fontolgatnak.

Jól ismert a szakma számára új turizmus miniszteri biztos 

Két éves időtartamra jelölt ki Rogán Antal kabinetfőnök, a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok elvégzésére új miniszteri biztost, dr. Guller Zoltán személyében - derül ki a pénteki Magyar Közlönyből. Az új miniszteri biztos jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Még nem lélegezhetnek fel a vendéglátósok 

A turisztikai ágazat szereplői számára a május 4-i enyhítés azt jelenti, hogy hétfőtől Magyarország vidéki településein kinyithatnak a szállodák, az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei, kinyithatnak a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek, a szabadtéri múzeumok.

MTÜ: a munkahelyek megmentését segítik a kormányzati intézkedések 

A hazai turisztikai ágazat csak úgy tud talpra állni a járvány lecsengése után, ha az idegenforgalomban dolgozó vállalkozások nem mennek tönkre és a munkahelyek nem szűnnek meg, ezt segítik a kormány szerdán bejelentett intézkedései - hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerda este újságírók előtt.

Egymillióval növelik négy térség turisztikai forgalmát 

Újabb 40 milliárd forint értékben valósulnak meg turisztikai programok Magyarország négy kiemelt turisztikai térségében - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerdán Veszprémben.

Sikeres évet zárunk 

Értékelte 2018 eredményeit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tisztújító közgyűlésén december 12-én.

A V4 országok és családok 

Egész napos családi programokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket a V4 Évadzáró Ünnep június 30-án a Várkert Bazár és a Művészetek Palotája (MÜPA) előtt. A két helyszín között egész nap hajójárat közlekedik, így a változatos programokat egy dunai úttal is összeköthetik a családok. A Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnökség záróeseménye mindkét helyszínen különleges koncertekkel zárul, a Várkert Bazárnál utcabállal, a MÜPÁ-ban Operettgálával, melyet mozikoncert és látványos fényeffektek kísérnek. Az ünnepélyes programsorozat térítésmentes minden érdeklődő számára.

MUISZ vacsora sok újdonsággal 

Égető témák kerültek napirendre a több mint száz résztvevőt számláló MUISZ vacsorán hétfőn, a Vigadó VígVarjú éttermében. 

Ünnepi szakmai találkozó Budapesten a Turizmus Világnapján 

Ünnepeljen velünk! Regisztráljon a szakmai konferenciára és díjátadóra!

Turisztikai csúcstalálkozót rendez az MTÜ Budapesten 

Turizmus Summit néven hagyományteremtő céllal szakmai konferenciát rendez október 16-án a Magyar Turisztikai Ügynökség a Művészetek Palotájában. 

A magyar turizmus legjobb évét várják az MTÜ-nél jövőre 

„Elmondhatjuk, hogy Magyrország kormánya minden eddiginél több forrást biztosít turizmusra — jelentette ki dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), vezérigazgatója június 9-i sajtótájékoztatóján, Budapesten. A jövő évi költségvetés parlamenti tárgyalása nyomán Guller szerint annak „egyik nagy nyertese a magyar turizmus” lehet.

Az MTÜ szerint megkétszereződhet a turizmusban dolgozók bére  

Január elsejétől jelentősen emelkedhet a turizmusban dolgozók átlagjövedelme, ami az állam részéről áfacsökkentés, a munkaadók felől garanciavállalás útján valósulhat meg. Hamarosan döntés születik – jelentette ki a Magyar Időknek adott interjúban Guller Zoltán. 

Guller: cél a kétszázezres átlagjövedelem a turizmusban 

Meg kell duplázni a jövő évben a turisztikai szektorban elérhető átlagjövedelmet, ami nettó 103 ezer forint volt 2015-ben - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója egy szakmai konferencián csütörtökön Budapesten.

A Magyar Közlöny szerint is visszavonták Bienerth Gusztáv kinevezését 

Kétség nem fér hozzá, hogy nincs immár az ágazatért felelős kormánybiztosunk. Helyébe a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület élén Guller Zoltán lép.

Üveghíd és sosem látott eredmények a turizmusban 

„Sosem látott eredmények, merész tervek a hazai turizmusban” címmel tartott sajtótájékoztatót szombat délelőtt az MTÜ, Magyar Turisztikai Ügynökség annak apropóján, hogy a KSH friss adatai szerint 2016-ban minden eddiginél erősebb évet zárt a hazai turizmus.

MTÜ: 11 milliárd forint szálláshely-fejlesztésre 

Tizenegymilliárd forintos keretösszeggel hamarosan kiírják a hazai szálláshelyek minőségi színvonalának emelését szolgáló pályázatot, ugyanakkor a Balaton, Tokaj és Sopron után további kiemelt turisztikai desztinációkat nevesít a kormányzat – közölte sajtótájékoztatón Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Távozott posztjáról Glázer Tamás 

Távozott posztjáról a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Glázer Tamás. 

Átalakul az ágazat irányítása 

Átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Az összes, turizmussal kapcsolatos feladatot az NFM felügyeli 

Miután a turizmusirányítás és -fejlesztés átkerült a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, hétfő este megjelentek a Magyar Közlönyben az ezt szabályozó rendeletek és határozatok.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!