Veszélyben hazánk egyik legértékesebb gyógyvízforrása

Veszélyben hazánk egyik legértékesebb gyógyvízforrása 

Tiszajenő községben négy darab gyógyvizes kutat tartanak nyilván, ugyanannyit, mint Berekfürdőn. Ugyanakkor az itt feltörő keserűsós vizeket nem fürdési célra, hanem ivókúrához használják. A tiszajenői gyógyvíz Mira vízként ismert.

Megépülhet Nógrád megye első meleg vízű termálfürdője 

A víz összetétele Hévízéhez hasonló, kiváló a reumás és ízületi betegségek gyógyítására.
Gyógyvizet találtak Sümegen

Gyógyvizet találtak Sümegen 

Harmincnégy fokos metakovasav tartalmú termál-, illetve gyógyvizet találtak Sümegen a két éve tartó kútfúrás eredményeként. Ezzel a vízzel töltik a sümegi Hotel Kapitány medencéit, amit a minap kezdtek meg. A városban termálfürdőt, a várhegy oldalába pedig siklót is terveznek a későbbiekben, tudta meg a veol.hu Papp Imre sümgi várkapitánytól, aki bízik abban, hogy húsvétra véget érhet a járvány.
Gyógyhotel épül Tiszavasváriban

Gyógyhotel épül Tiszavasváriban 

50 szobás gyógyszálloda épülhet Tiszavasváriban 2,5 milliárd forintos kormányzati támogatással – jelentették be a fürdővárosban rendezett sajtótájékoztatón.
Egy kutatás mind fölött

Egy kutatás mind fölött 

A turizmus dübörög, az eredményekből a hazai fürdők is kiveszik a részüket. De vajon hogyan tudnák még jobban? A Magyar Turisztikai Szövetség zártkörű sajtóreggelijén jártunk. 
Hévíz gyógyturizmusát tanulmányozzák a kínaiak

Hévíz gyógyturizmusát tanulmányozzák a kínaiak 

A Külügyminisztérium koordinálásával, dr. Horváth Viktória külgazdasági kezdeményezésekért felelős nagykövet kíséretében a kínai Csungking város delegációja érkezett Hévízre.

A gyógyvizet ünneplik Harkányban 

A harkányi víz gyógyító erejéről szóló előadásokkal, valamint koncertekkel és vizes programokkal is várják az érdeklődőket a ThermalFest fesztiválra, amelyet először rendeznek meg május 19. és 22. között a Baranya megyei fürdővárosban.

Októberben Hévízen az európai wellness-szakma szeme 

A gyógyfürdőjéről híres Hévíz az utolsó simításokat végzi Európa egyetlen spa- és wellness-találkozójának fogadásához, a 7. SPA-CE Meet in Spas of Central Europe rendezvényhez. Október 1-3. között Magyarország, Szlovénia, Csehország és Szlovákia turisztikai szolgáltatói mutatkoznak be Hévízen a hosted buyereknek. 
Nyáridőben Berekfürdőn

Nyáridőben Berekfürdőn 

Július 15-én a felújított Berekfürdői Termál- és Strandfürdőt látogattuk meg, hogy saját szemünkkel is megtapasztaljuk, milyen újdonságok várják a fürdőzőket Torkos György fürdőigazgató birodalmában.
A legmodernebb gyógyfürdőnk

A legmodernebb gyógyfürdőnk 

Kiugróan magas ásványianyag-tartalmú, ideális hőmérsékletű gyógyvíz, egyedülálló műszaki megoldások és átgondolt funkcionalitás – ezek a jellemzői a májusban átadott Paksi Gyógyászati Központnak.

Gyógyvízzel a termékenységért 

A harkányfürdői gyógyvíz kevésbé közismert hatásai közé tartozik, hogy hatékonyan alkalmazható a meddőség kezelésére. Ezért a gyermekvállalást tervező pároknak is érdemes ellátogatni az Egészséghétvégére, ahol hasznos tanácsokat kaphatnak.

C'est magnifique! - Magyar fürdők egy francia lap hasábjain 

A Magyar Turizmus Zrt. párizsi külképviseletének szervezésében látogatott hazánkba az Energies Magazine újságírója, azzal a céllal, hogy információkat gyűjtsön cikkéhez fővárosunk egészségturisztikai kínálatáról.

Hétvégén nyit a zalakarosi Gyógykert 

Egészen novemberig lehet fürdeni a szabadtéri gyógyvizes medencében.

Már ivókúrával is gyógyítanak Hévízen 

A kénes gyógyvíz emberi fogyasztásra is megkapta az Országos Tisztiorvosi Szolgálat engedélyét.

Elfolyó gyógyvízzel fűtik majd Hévízen a belvárosi lépcsősort 

A város felső felén lévő szállodákból elfolyó gyógyvízzel "fűtik", vagyis fagymentesítik majd a belvárosba vezető lépcsősort.

Balneoterápiás információs portál készül 

Hiánypótló balneoterápiás információs portál készül a hazai gyógyvizekhez kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokról. 

Üdítő vizünk 

Egy forró nyári napon, július 11-én, Budán a Gellért Hotel előtt a Szent Gellért téren 2003-ban felállított kis kútháznál várakoztam néhány percig.

Kétmilliárd forintos fejlesztés a Gyógyvizek völgyében 

Kilencszázmillióért négycsillagos gyógy- és wellness hotel, egymilliárd forintért barlangfürdő épül a Heves megyei településen.

Idegenforgalmi befektetésekben látják a jövőt Parádon 

A Mátra egyik kapujában, a Kékes alatt található Parádon idegenforgalmi befektetőket várnak.

Megnyitott a Hagymatikum 

Január 20-án megnyitotta kapuit a Hagymatikum wellness-, gyógy- és családi fürdő Makó belvárosában.

Gyógy-idegenforgalmi és Rekreációs Központ épül Egerben 

Hamarosan új turisztikai létesítménnyel gazdagodik Eger, a Hotel Platán Gyógy-idegenforgalmi és Rekreációs Központ a belvárosában, közvetlenül a termálfürdőnél épül meg.

Egerszalók: konferencia a gyógyvizekről 

Az ásvány-, termál- és gyógyvizek kutatásával, hasznosításával és védelmével foglalkozó szakembereknek szerveztek konferenciát Egerszalókon. A fórumon szó volt a Bükk-vidék termálvizeiről, a gyógyító források terápiás képességeiről és az egészségturisztika lehetőségeiről.

Nyugat-Dunántúl, az erőt adó régió 

Az idén is rendkívül nagy, 411 négyzetméteres területet foglalt el Nyugat-Dunántúl standja az Utazás kiállításon. Nagyszámú társkiállítójuknak köszönhetően a régió teljes turisztikai kínálatának bemutatását tették lehetővé. Munkatársunktól

Kínai szálloda a szovjet tábor helyén 

Gyógyvizes szállodát építhetnek a kínaiak Balatonszemesen, a hajdani szovjet tábor területén – ha más befektető nem előzi meg a kínai partnert.

Wellness szálloda épül Demjénben 

A heves megyei Demjén határában, a Hegyeskő-völgyben található a Demjéni fürdő, amit a 2006-ban, hazánkban legújabban feltárt, 68 fokos gyógyvizet adó kút táplál. A feltörő víz nátrium-kalciumhidrogénkarbonátban, kemény fluoridban, és kénben gazdag, így legfőképpen mozgásszervi betegségre, és műtétek előés utókezelésére javasolják. A 2007-es megnyitást követően a fürdő tovább bővült - írja a Turizmus Trend.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!