Wellness szálloda épül Demjénben

A heves megyei Demjén határában, a Hegyeskő-völgyben található a Demjéni fürdő, amit a 2006-ban, hazánkban legújabban feltárt, 68 fokos gyógyvizet adó kút táplál. A feltörő víz nátrium-kalciumhidrogénkarbonátban, kemény fluoridban, és kénben gazdag, így legfőképpen mozgásszervi betegségre, és műtétek előés utókezelésére javasolják. A 2007-es megnyitást követően a fürdő tovább bővült - írja a Turizmus Trend.

Két évvel később élményfürdővel egészült ki, ami csúszdákat, úszómedencét, gyermekmedencét, valamint két, a hegy gyomrába fúrt, barlangfürdőt foglal magában. Mostani állapotában a gyógyfürdő kilenc medencével várja a kikapcsolódni vágyókat. Az idei év elejétől reumatológus szakorvosok is állnak a gyógyulni vágyók rendelkezésére, és emellett az OEP által finanszírozott fürdőgyógyászati kezeléseket lehet igénybe venni. Közvetlenül a bejárat előtt több száz férőhelyes ingyenes parkoló. A kisebb pénzű családok számára kínálnak tartalmas időtöltést, az év minden napján, reggel kilenctől hajnali két óráig. Nyitástól este hat óráig, felnőtteknek 1190, a nyugdíjasoknak és a gyerekeknek 990 forintot kell fizetniük. Akik az esti fürdőzést kedvelik inkább, azoknak 1190 forintért kell belépőjegyet váltaniuk.

Aki a fürdés közben valami harapnivalót, vagy frissítőt venne magához, az három önkiszolgáló büfé kínálatában válogathat. Nem maradnak látnivaló nélkül azok sem, akik a fürdőzést gyalog, vagy kerékpáros túrával kívánják összekötni, hiszen a hegyvidéki terep, a közeli Hegyeskő és a Kaptárkövek megtekintése minden korosztály számára érdekes kikapcsolódást ígér.

Ez év tavaszán munkagépek foglalták el a fürdő melletti szabad területet, majd hamarosan egy új épület sziluettje kezdett körvonalazódni.

Az építkezésről kérdeztem Tóth Pétert, a gyógyfürdő igazgatóját.

- A mostani gyógyfürdő teljes egészében nyitott, ezért merült fel az igény egy fedett, wellness részleg kialakítására. Az épület alsó szintjén két medence és egy gyerekpancsoló lesz. Ezeken kívül egy további szaunát, só-kamrát, gőzkabint, Kneipp-medencét, öltözőket, valamint sok pihenőteret alakítunk ki. A medencéktől közvetlenül juthatnak el a vendégek egy, az emeleten, 170 négyzetméteres önkiszolgáló étterembe. A tetőrész teljes egészében egy fedett terasz lesz, amit a nyári hónapokban nyitottá tudunk majd tenni. Sajnos az idei időjárás nem kedvezett az építési munkálatoknak, de ennek ellenére az új részt a november 30-án át fogjuk adni. A wellness részleg átadását követően, szinte azonnal, neki akarunk fogni egy, négy csillagos szálloda alapjainak lerakásához. Beruházásunk már nagyon időszerű volt, hiszen sokan szeretnének több napot nálunk eltölteni, és a fürdő közvetlen közelében megszállni. Ez mostanáig csak a lakóautóval érkezőknek adatott meg. Az építkezés első ütemében ötven szobát, konferencia termet, és mélygarázst szeretnénk létrehozni. A második ütem további húsz szobával, és egy belső wellness részleggel teszi teljessé a beruházást, amivel 2012-ben akarunk végezni.

Szándékunk szerint az áraink a hasonló kategóriákhoz képest mérsékeltek lesznek - zárta gondolatait Tóth Péter. (forrás: Turizmus Trend)


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.