Amszterdam új üzenete a turisták számára

Amszterdam új üzenete a turisták számára 

Amszterdam finomított a korábbi "Maradj távol" üzenetén, de bizonyos turistákból továbbra sem kér.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Maláj utasszállító - százmilliókra rúgnak euróban a holland kormány  költségei

Maláj utasszállító - százmilliókra rúgnak euróban a holland kormány költségei 

Eddig több, mint 166 millió eurót költöttek a Kelet-Ukrajna felett 2014-ben lelőtt maláj utasszállító repülőgép tragédiájával kapcsolatos ügyek kezelésére.
A hely, ami egy pár gyöngy fülbevalóról lett híres

A hely, ami egy pár gyöngy fülbevalóról lett híres 

Tracey Chevalier Leány gyöngy fülbevalóval című könyvének világsikerét követően ezrek kezdtek el Delftbe zarándokolni, hogy lássák azt a helyet, ahol a történet játszódik.
Bekeményít az amszterdami Schiphol repülőtér

Bekeményít az amszterdami Schiphol repülőtér 

Hollandia engedélyezte a repülési mozgások csökkentését a Schipholnál.
Virágfesztivál Hollandiában

Virágfesztivál Hollandiában 

Elkezdődött az idei Virágparádé Hollandiában. A legnagyobb tavaszi látványosság 42 kilométeren zajlik Noordwijk és Haarlem városai között.
Forgalmas útvonalon szünetel a vasúti közlekedés Hollandiában

Forgalmas útvonalon szünetel a vasúti közlekedés Hollandiában 

A vasúti sínek alatt tanyázó borzok fennakadásokat okoztak a hollandiai vonatközlekedésben, egyes járatok legalább egy hétig nem közlekednek - írta a Dutchnews hírportál szerdán.
Tulipánok napja Hollandiában

Tulipánok napja Hollandiában 

Évről-évre fesztiválhangulatban telik a tulipánok napja Hollandiában. 
Az olcsó repülőjegyek kora január 1-gyel lejárt

Az olcsó repülőjegyek kora január 1-gyel lejárt 

Hollandiában biztos, amelynek példáját várhatóan újabb országok követik Európában. A repülőjegyenkénti utasadó mértéke január 1-től több, mint háromszorosára emelkedett Hollandiában.
Holland álláspont: ne kapjanak az oroszok turistavízumot!

Holland álláspont: ne kapjanak az oroszok turistavízumot! 

A holland kormány támogatná az Európai Unió egészére vonatkozó orosz vízumtilalom bevezetését, írta az NLTimes hírportál kedden Wopke Hoekstra külügyminiszter szavaira hivatkozva.

Heringfesztivál Hollandiában 

Mert kezdetét vette a heringszezon a hollandoknál.

Két év után ismét látogatható Hollandia virágoskertje 

Tavaly ősszel 7 millió hagymásvirágot ültettek el a Keukenhof kertészei, hogy most legyen miben gyönyörködniük az oda látogatóknak - írja a Volkskrant.

Miért szednek szét egy műemlékhidat? 

A hollandiai Rotterdam városi tanácsa engedélyt adna egy műemlékhíd, a Koningshavenbrug szétszerelésére, hogy Jeff Bezos amerikai milliárdos luxusjachtja áthajózhasson alatta.

Lazítás Hollandiában 

Újranyithatnak a bárok, az éttermek, a múzeumok és a színházak is.

Teljesen bezárkózott Hollandia 

Vasárnaptól január közepéig országos karantént rendelt el az omikron vírusmutáns terjedése miatt a holland kormány.

Korlátozások Hollandiában 

Szombattól három hétig tartó részleges korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt, számol be a 444.hu portál a BBC híre nyomán.

Hollandia szigorít a beutazási szabályokon 

Hollandia szigorításokat jelentett be a járványügyi szempontból magas kockázati besorolású európai országokból történő beutazásra vonatkozóan, augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn.

Változnak a holland beutazó szabályok 

A holland kormány módosította az országba belépés feltételeit, így azok érintik a magyar, KLM-mel utazó utasokat is.

Terasznyitás Hollandiában a magas esetszámok ellenére 

A továbbra is magas, napi kilencezret megközelítő fertőzési adatok mellett a holland kormány bejelentette számos, a koronavírus-járvány korlátozására hozott intézkedés enyhítését, szerdától egyebek mellett megszűnik az éjszakai kijárási tilalom, kinyithattak az éttermek és kávéházak teraszai és a nem alapvető fontoságú árukat kínáló üzletek - közölte a helyi sajtó szerdán.

Hollandia, Norvégia: maradnak a korlátozások 

Mindkét országban a húsvéti ünnepekre lazítást terveztek, de a járvány alakulása közbeszólt.

Kijárási tilalom hosszabbítás a hollandoknál 

A holland kormány hétfő esti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a koronavírus-járvány terjedésének lassítása végett március 31-ig meghosszabbítja az országban hatályban lévő, este 9 és hajnali 4 óra közötti kijárási tilalmat.  

A holland kormány azonnal vonja vissza a kijárási tilalmat! 

A hágai bíróság hozta ezt a döntést, mert véleményük szerint  a vonatkozó törvények értelmében nem volt vészhelyzet a tilalom bevezetésekor.

Holland zárlat 

Hollandiában bevezették az éjszakai kijárási tilalmat. Senki nem lehet az utcákon este fél kilenc és hajnali fél öt között.

Tömeges járatfelfüggesztés a KLM-nél 

Akár az összes interkontinentális és egyes Európán belüli járatait is felfüggesztheti a KLM, miután a holland kormány új intézkedéseket jelentett be szerda este, a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járvány-hullám megelőzése érdekében - írja az AIRportal.hu.

Maradnak a korlátozások a hollandoknál 

Mivel ismét emelkedik a koronavírusos fertőzöttek napi száma, szigorúbb korlátozások várhatók a karácsonyi ünnepek előtt, jelentette be Mark Rutte kormányfő keddi sajtótájékoztatóján.

Nyitnak a belgák, de síelésről szó nem lehet. A hollandoknál nincs változás 

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak.

Holland enyhítés 

Lehet, hogy látják az covid-alagút végét?  A szomszédos Belgiumban is javulóban a helyzet.

Hollandiában újabb szigorítások 

Azt kéri a kormány, január közepéig senki ne utazzon külföldre.

Holland korlátozások 

Uazási korlátozásokat, kötelező védőmaszkviselést és a vendéglátóhelyek este tíz óra utáni bezárását vezették be. Az új intézkedések elsősorban a holland nagyvárosokat érintik, és már kedd estétől érvényesek.

Belgiumban és Hollandiában tovább enyhítik a korlátozásokat 

Belgiumban július elejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon, aminek köszönhetően az egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett megnyithatnak az ország filmszínházai, uszodái, kaszinói, vidámparkjai és koncerttermei - írta szerdán a helyi sajtó. Hollandiában a szaunák, sportcentrumok, nyilvánosházak várják majd ekkortól a vendégeket.

Voucherrel mentenék meg magukat a holland utaztatók 

A Holland Utazási Irodák Szövetsége (ANVR) az SGR garanciabiztosítóval közösen úgynevezett koronavouchert vezetett be.

Környezetvédelmi okokból sebességkorlátozásokat vezet be Hollandia 

A nitrogénszennyezés visszaszorítása érdekében csütörtöktől sebességkorlátozásokat vezetett be Hollandia a közutakon, hétfőtől pedig óránként 100 kilométerben korlátozzák a gépjárművek megengedett legnagyobb sebességét az autópályákon.

54 millió fával ér fel a hollandok éves kerékpárhasználata 

Az ENSZ Környezetvédelmi programja szerint a hollandok annyira sokat bicikliznek, hogy az így megtakarított szén-dioxid kibocsátás 54 millió fa ültetésével ér fel évente.

Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit 

Komoly elismerést vívtak ki a Sziget zöld törekvései a hollandiai Groningenben, ahol a környezettudatos fesztiválok legnagyobb méltatásának számító „Greener Festival Awards” díjkiosztóján a környezetvédelem terén „elkötelezett” fesztiválnak járó díjat kapta. Ezzel az Európai Fesztiválszövetség értékelte a szervezők törekvéseit és programjait és megállapította, hogy az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a fesztivál zöld tevékenységeire.

Több ezren strandolnak Európában az újév első napjaiban 

Európaszerte sokan mártóznak meg a téli vizekben az új év első napján, a szokás a Benelux államokban is rendkívül népszerű, és Magyarországon is vannak követői.

100 km/h-s zóna lehet Hollandia 

Jelenleg 130 km/h a megengedett legnagyobb tempó az országban, de lépniük kellett, mert súlyos nitrogén-krízis fenyegeti az országot. Több ipari és infrastrukturális beruházást leállítottak korábban a túl magas nitrogén-oxid-szennyezettség miatt.

Hollandiát nevezzék Néderlandnak! 

A holland kormány intézkedések sorozatára készül, hogy a külvilág egyre inkább felejtse el a "Hollandia" szót, és helyette az országot nevezzék úgy, ahogy maguk is hívják, magyar kiejtés szerint Néderlandnak.

Hollandia legmelegebb nyara 

Az idei volt a legmelegebb nyár Hollandiában az elmúlt több mint 300 évben, az időjárási feljegyzések hivatalos kezdete óta - közölte a holland királyi meteorológiai intézet (KNMI).

Bírság a rendetlenkedőknek 

A hollandiai Amszterdam kampányt indított, arra kérve a városba érkező turistákat, hogy tartsák tiszteletben a város nyugalmát, ellenkező esetben magas bírságot fizethetnek - közölte a helyi sajtó csütörtökön.

Biztonságban, Hollandiában 

Továbbra is csökkenőben van a bűnözési ráta Hollandiában, tavaly nagyjából annyi bűncselekményt regisztráltak az országban, mint korábban utoljára 1980-ban - jelentette hétfőn a holland statisztikai hivatal (CBS)

Új név csatlakozik a védett borfajtákhoz 

Az Európai Bizottság első alkalommal hagyott jóvá határokon átnyúló oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM) egy bor esetében. A termék egy Belgiumhoz és Hollandiához egyaránt tartozó területen készül - közölte az uniós bizottság.

Ellenőrizhetik személyi okmányainkat a Thalys és Eurostar vonatokon 

A nagysebességű nemzetközi Thalys és Eurostar vonatok utasai személyi okmányainak ellenőrzéséről, utaslista készítéséről és annak megosztásáról egyezett meg pénteken Belgium, Franciaország és Hollandia.

A hollandok Trumppal népszerűsítik magukat 

Remek, szatirikus országimázsfilm készült Trump szófordulataival és hangjával.

155 ezer látogatót várnak az utrechti turisztikai vásárra 

Néhány napon beül megnyitja kapuit a legnagyobb holland turisztikai kiállítás, a Vakantiebeurs Utrechtben.

Hamarosan önvezető hajók szállítják a turistákat Amszterdamban 

Hamarosan önvezető hajók közlekedhetnek az amszterdami csatornákon, az első prototípusok tesztüzeme várhatóan jövő évben fog megkezdődni - jelentette be a projektért felelős tudóscsoport.

Megcsappant a holland kiutazás 

Egy felmérés szerint a korábban európai utazást tervező holland turisták egy része inkább otthon töltené a szabadságát.

Elárasztották Budapestet a kínai turisták 

Az idei év első négy hónapjában tovább nőtt a turistaforgalom Budapesten. Kiugró volt a bővülés Kínából, Izraelből, Hollandiából és a közép-kelet-európai piacokról. 

Száz éve még mocsár volt, ma közel 60 milliós utasforgalmat bonyolít 

Idén száz éves az amszterdami Schiphol repülőtér, a tulajdonos cégcsoport vezetői pedig nem is lehetnének boldogabbak, a tavalyi évet ugyanis rekord utasforgalommal zárta a légikikötő.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!