Pörög a turizmus Budapesten a taxiscég adatai alapján

Pörög a turizmus Budapesten a taxiscég adatai alapján 

A járvány előtti időket idéző pezsgést hozott a nyár a magyar fővárosban. Az idegenforgalom élénkülésének egyik indikátora a taxiforgalom alakulása - írja a Népszava.

Vajon ki az Év Idegenvezetője? 

Üvegesné Weigl Tünde és Nezepa Sándor nyerték a Magyar Idegenvezetők Szövetsége (MISZ)  éves díját, miután mindketten azonos pontszámmal végeztek az első helyen - közölte lapunkkal a szervezet.
Dübörög a németországi idegenforgalom

Dübörög a németországi idegenforgalom 

Újabb rekordévre számítanak a németországi idegenforgalomban az idei első fél év csütörtökön megjelent adatai alapján, amelyek szerint a belföldi és a külföldi vendégek száma is jelentősen emelkedett a szálláshelyeken.
Turistarekord Antalyában

Turistarekord Antalyában 

Rekordszámú, csaknem 6 millió turista érkezett az év eleje óta légi úton a dél-törökországi Antalya tartományba, 37 százalékkal több, mint egy évvel korábban - írta kedden a Milat török napilap.
Sikeres volt az első idegenforgalmi vásár Kambodzsában

Sikeres volt az első idegenforgalmi vásár Kambodzsában 

A rendezvényen többek között kambodzsai-myanmari turisztikai együttműködést is aláírtak. 
Gombafesztivál Kissikátor népszerűsítéséért

Gombafesztivál Kissikátor népszerűsítéséért 

A következő években az idegenforgalom fejlesztését kiemelt feladatának tekinti az önkormányzat  - mondta a  Turizmus Online-nak Kocsik László Csaba, Kissikátor polgármestere. 

A kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás növelte leginkább a GDP-t 

Csak a szolgáltató szektor növelte a GDP-t az első negyedévben. A bruttó hazai termék volumene az első negyedévben 0,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a piaci szolgáltatások emelték, az ipar kissé, az építőipar jelentősen csökkentette a növekedési ütemet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Kiváló évkezdet a romániai turizmusban 

Januárban mintegy 16 százalékkal nőtt a román kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált turisták és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet. A növekedés üteme azonos a tavaly egész évben jegyzett növekedéssel.

Fontos szerepet játszhatnak a hungarikumok az idegenforgalom felpezsdítésében 

A hungarikumok újabb eszközt kínálnak a turizmus fejlesztésében, ezt a lehetőséget tudatosan célszerű használni a turisztikai programok megtervezésében - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson. 

Ujhelyi a turisztikai szektor bevonásával küzdene a kivándorlás ellen 

Az adóterhek csökkentésével és az idegenforgalmi szektor fejlesztésével lépne fel a kivándorlás ellen Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és EP-képviselője.

Erős volt a tavaszi szezon a turizmusban 

Májusban is nőtt a vendégéjszakák száma és a szállásdíj-bevétel a kereskedelmi szálláshelyeken a KSH legfrissebb adatai szerint.

Hazai idegenvezetők Vajdaságban 

2014. április 23-25 között a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége a vajdasági magyarkanizsai turisztikai központtal együttműködve szakmai kirándulást szervezett, melyen részt vettek a szövetség vezetői és sokan a tagok közül, az idegenforgalmi szakma képviselői.

Több munkakör tölthető be szakképesítés nélkül a jövőben 

Idegenforgalmi munkaköröket is érint az új tervezet.

Megdöntötte az 1992-es rekordot az osztrák idegenforgalom 

Rekordot döntött a vendégéjszakák és az üdülővendégek száma 2012-ben Ausztriában - közölte pénteken az osztrák statisztikai hivatal.

Somogy: több szabálytalanság 

A fogyasztóvédők Somogyban az idegenforgalmi főszezonban végzett ellenőrzések egynegyedében tapasztaltak jogsértést, 6 százalékkal nagyobb arányban, mint tavaly - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége pénteken az MTI-vel.

Milliárdok a turizmus fejlesztésére Észak-Magyarországon 

Hatmilliárd forintnál is többre pályázhatnak az észak-magyarországi régió idegenforgalommal, turisztikával foglalkozó vállalkozásai az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázati felhívás alapján - tájékoztatta a Norda Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-t csütörtökön.

Támogassa a Corvinus Turizmus szakjait! 

A Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Kompetencia Központja együttműködést ajánl az idegenforgalomban és vendéglátásban érdekelt cégek részére.

A turizmus (is) húzza a munkaerő-piacot 

A  gyártás, valamint az idegenforgalom és a szállodaipar várakozásainak köszönhető, hogy a magyar munkaerő-piaci mutató - ha csekély mértékben is - pozitív kilátásokat mutat a harmadik negyedévre - derül ki a Manpower munkaerő-piaci felméréséből, amelyet kedden juttatott el az MTI-nek.

Az idegenforgalom szigorúan titkos tisztjei 

Most megtudhatják, kik dolgoztak az előző rendszerben szigorúan titkos állományú tisztként (SZT-tiszt) az idegenforgalmi vállalatoknál a Szigorúan Titkos.hu internetes oldalon szereplő lista alapján. Munkatársunktól

Idegenforgalmi rekord Dubrovnikban 

A turisták és a kikötőbe érkező óceánjárók számát illetően egyaránt rekordot döntött 2010-ben Dubrovnik, ahol a növekvő igények miatt a kikötő fejlesztését is folytatják.

Középpontban a corporate 

Ausztriai helyszín lévén kicsit szokatlan lazasággal, némi tumultussal és az előre egyeztetett időpontok könnyed átütemezésével kezdetét vette október 4-én, hétfőn az egykori császári lakhelyen, a bécsi Hofburgban Ausztria kétnapos MICE szakvására. A kiállítók itt konferenciákat, meetingek lehetséges színhelyeit és egyéb incentive programokat kínálnak, a vásárlók (illetve helyesebb érdeklődőknek, tájékozódóknak neveznünk) a corporate programok szervezői és az utazási irodák incentive utaztatói.

A kormány lehet az Aranybika megmentője 

Kormányzati segítséggel kell megmenteni az Aranybikát. Kósa Lajos polgármester szerint nem lehet hagyni, hogy a város idegenforgalmi jelképe tönkre menjen. Erről a Kölcsey Központban esett szó. A kormány itt tartotta a turisztikáról szóló konzultációt a szakmai szervezetekkel - adta hírül a Dehir.hu.

Kampánytéma volt a turizmus Gyulán 

A turizmus kérdéskörében fejtette ki véleményét a négy polgármesterjelölt, dr. Görgényi Ernő, Kásler Árpád, Leel-Őssy Gábor és Durkó Károly azon a szakmai fórumon, amelyet a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület rendezett a leendő városvezetés idegenforgalmi koncepciójának megismerése érdekében - írja a gyulaihirlap.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!