Horvátországban már csak online fizethetik az IFÁ-t a hajósok

Horvátországban már csak online fizethetik az IFÁ-t a hajósok 

A Horvátországban tartózkodó hajós turisták mostantól nem a kikötői kapitányságokon, hanem kizárólag online módon fizethetik meg az idegenforgalmi adót - tájékoztatta a Horvát Turisztikai Közösség (HTZ) budapesti képviseletének igazgatója csütörtökön az MTI-t.
Az IFA felfüggesztése inkább veszély mint segítség

Az IFA felfüggesztése inkább veszély mint segítség 

Miközben Ausztriában Kurz kancellár hétfői bejelentése szerint májusban a szállodák újranyitását tervezik, a magyar kormány adó felfüggesztő döntése alapján a turizmussal foglalkozó hazai önkormányzatok nem csak a tavaszt, a nyarat, az egész évet törölhetik a költségvetésük bevételi oldalán - írja a Balatontipp.hu.
Rekord mértékű idegenforgalmi adóval gazdagodott Gyöngyös

Rekord mértékű idegenforgalmi adóval gazdagodott Gyöngyös 

A Mátra kapujában, Gyöngyösön 2016-ban rekord mértékű, csaknem 81 millió forint idegenforgalmi adó érkezett az önkormányzathoz – jelentette ki egy szakmai konferencián Csupekné Bedő Éva, a város polgármesteri hivatalának adóügyi csoportvezetője. Hozzátette: mindez a turisták növekvő érdeklődésének és a szállásadók szervezett munkájának köszönhető.
A támogatáscsökkentés nem befolyásolja a turisztikai költéseket Hévízen

A támogatáscsökkentés nem befolyásolja a turisztikai költéseket Hévízen 

A képviselő-testület elfogadta Hévíz város idei évi költségvetését a testület legutóbbi ülésén.

A települések fele nem ellenőrzi az idegenforgalmi adót bevallókat 

Az idegenforgalmi adót (ifa) beszedő mintegy 830 magyarországi település csaknem fele nem ellenőrzi megfelelően az adófizetést,  így nagyon magas - átlagosan 23 százalék - a "láthatatlan" vendégéjszakák becsült aránya  - mondta Almádi Krisztina, a településmarketinggel foglalkozó EMKA Tanácsadó Kft. szakmai igazgatója az MTI-nek aztkövetően, hogy országos szakmai tájékoztatási fórumot indítottak az eredményekről.

PM: támogatást érdemelnek a balatoni szabadstrandok üzemeltetői 

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az idegenforgalmi adóhoz járó teljes kiegészítést azoknak az önkormányzatoknak, amelyek szabadstrandot tartanak fent.

Ellehetetlenítené a Balatont a tervezett új ifa-normatíva 

A Balatoni Szövetség (BSZ) Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordult az idegenforgalmi adó (ifa) mellé járó állami kiegészítés tervezett csökkentése miatt, ami a szövetség szerint ellehetetlenítené a balatoni önkormányzatokat - közölte Balassa Balázs, a szövetség elnöke.

Londonban is bevezetnék az idegenforgalmi adót 

Az egyik londoni polgármester-jelölt, Iwan Massow egyebek mellett azzal kampányol, hogy bevezetné az idegenforgalmi adót, amellyel évi 400 millió font pluszbevételhez jutna a város.

Nem fog megszűnni az idegenforgalmi adó 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nem tervezi sem az idegenforgalmi adó, sem az adó állami kiegészítésének megszüntetését.

Glattfelder nekiment az idegenforgalmi adónak 

Megszűnhet az idegenforgalmi adó (ifa) és kikerülhetnek a SZÉP-kártyát elfogadó helyek közül a gyorséttermek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön egy kehidakustányi konferencián.

Jelentősen kevesebb ifa-kiegészítés jut a gazdagabb településeknek 

A 2015. január 1-jével hatályba lépett Államháztartási törvény szerint az idegenforgalmi adó (ifa) után járó kiegészítés mértékének módosításával a települések mint egy harmada jár rosszul.

Erős lobbianyaggal rukkolt elő a Magyar Utazási Irodák Szövetsége 

Örökzöld témák és vadonatúj problémák is megjelennek abban a lobbianyagban, amelyet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a napokban juttatott el a szakmát felügyelő tárcához.

Több településen nőtt az idegenforgalmi adó 

A turisztikailag frekventált városok közül 505 forinttal Gyöngyös lett a legdrágább.

Több hazai településen is nőhet az idegenforgalmi adó 

Bár a legtöbb város jövőre sem növeli idegenforgalmi adóját, vannak kivételek. Tapolca különösen magas adót vethet ki a turistákra, Debrecen pedig mintegy 100 forinttal növelné az IFA-t.

Örül az egységes fővárosi ifának a szakmai szövetség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetség (MSZÉSZ) üdvözli az egységes fővárosi idegenforgalmi adót.

Parlamenti bizottság előtt a Magyar Turizmus Zrt. 2011. évi marketingterve 

Az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottsága november 24-i ülésének első napirendjén a 2011-es költségvetéshez az ágazatot érintő módosítási javaslatok elbírálása szerepelt. A bevezetőben elhangzott, hogy a kormány nemet mond mindarra, ami a költségvetési egyensúlyt érintő átcsoportosítást illeti, illetve a forrás nélküli kiadást növelő javaslatokra, valamint a költségvetési intézményeknél elrendelt takarékosság fellazítását célzó, vagy egyedi nagyberuházásra irányuló tervezetekre.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!