Tőzike-, krókusz- és hóvirágszőnyegek - megérkeztek a tavasz hírnökei Budapestre

Tőzike-, krókusz- és hóvirágszőnyegek - megérkeztek a tavasz hírnökei Budapestre 

Tél végén nincs is szebb látvány, mint a kopár tájból kikandikáló virágfejek sokasága. 
Március - a barlangok hónapja

Március - a barlangok hónapja 

Magyarország 5 ,,barlangos” nemzeti parkja 2024-ben is exkluzív programokkal várja az aktív kikapcsolódásra vágyó látogatókat.
Ezeket a Budapest környéki túraútvonalakat fedezze fel ősszel

Ezeket a Budapest környéki túraútvonalakat fedezze fel ősszel 

November első felében szerencsére még szép kirándulóidő várható. Ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy kikapcsolódjunk a természetben és felfedezzük a városkörnyéki túraútvonalakat, ahol gyerekekkel, kutyával is bátran elindulhatunk.
Szezonnyitó kirándulás Ausztriában a fenntarthatóság jegyében

Szezonnyitó kirándulás Ausztriában a fenntarthatóság jegyében 

Nyári szezonindító sajtótájékoztatóján Bécsbe invitálta a résztvevőket az Österreich Werbung. A túra összes eleme kapcsolódott valamiként a fenntartható, környezetbarát szemlélethez, amely az osztrák beutazás élénkítéséért felelős társaság számára most már az egyik legfontosabb szemponttá vált tevékenysége során. 
Szezonális MÁV-Volán napijegyek még a hónap végéig

Szezonális MÁV-Volán napijegyek még a hónap végéig 

November 1-jéig érhetők el a MÁV-Volán csoport szezonális napijegyei; az ország különböző tájain érvényes, népszerű napijegyekkel az idén már csaknem 37 ezren, míg tavaly 30 ezren utaztak - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
Az első év eredménye: 31 ezer kiránduló

Az első év eredménye: 31 ezer kiránduló 

A Dunakanyarra egyedülálló panorámát nyújtó Prédikálószéki-kilátóra egy évvel ezelőtt szerelt látogatottság számlálót a Pilisi Parkerdő Zrt. A számláló adatai szerint ez idő alatt több mint 31 ezer kiránduló fordult meg a kilátóban, hogy még magasabbról tekinthesse meg a Dunakanyar csodáit. Ez az adat, illetve az erdei turizmus és a kilátók kiemelkedő népszerűsége összhangban van az Országos Erdészeti Egyesület által 2017-ben végzett országos reprezentatív erdőismereti közvélemény kutatás eredményeivel is.

A két legfőbb hívószó a Balatonnál: strand és kirándulás 

A Staffino és a Hive Creative közös felmérést készített, melynek során kilenc Balaton-parti várost és környékét vizsgáltak. Az eredményből egyértelműen kiderül, hogy a vizsgált városok közül Siófok és Balatonfüred fej-fej mellett haladva áll a népszerűségi ranglétra első helyén. Őket követi Tihany, Badacsony és Keszthely, majd Fonyód, Balatonkenese, Balatonföldvár és Balatonalmádi következik a sorban.
Tematikus sétákkal és koncertekkel pezsdül fel a Hármashatár-hegy

Tematikus sétákkal és koncertekkel pezsdül fel a Hármashatár-hegy 

"A Mihegyünk" néven igazi közösségi térré alakul a Hármashatár-hegy új kilátója, a Hangár Bistro és az erdei iskola által határolt terület. A projekt megálmodói családi programokban, felnőtt rendezvényekben, egy valódi közösségteremtő, természetközeli projektben gondolkoznak.

Újra látogatható a Pilisi Parkerdő 

Bár a magasabban fekvő régiók továbbra is balesetveszélyesek, a Pilisi Parkerdő már megtisztított útvonalai és az alacsonyabb régiók a hétvégére megnyílnak a kirándulók előtt.
Idén nyáron irány Pécs!

Idén nyáron irány Pécs! 

Ha a hosszabb nyaralás helyett vagy mellett épp csak egy rövid hazai kiruccanásra van lehetőségünk, érdemes ellátogatni a baranyai megyeszékhelyre. A mediterrán hangulatú Pécs is számos izgalmas programmal várja az egyedülállókat és családosokat, a kicsiket és a nagyokat. A helyi cukrászdák, kávézók teraszai mellett a kultúra városában mindenki megtalálja a számára megfelelő programot.

Mit tegyen, hogy ne tévedjen el kirándulás közben? 

Csinálja ésszel; tanácsolja az Ipoly Erdő Zrt. annak apropójából, hogy Egy apa két tíz év körüli gyermekével a szabad ég alatt töltötte a hétfőre virradó éjszakát a Börzsönyben.

Fakultatív kirándulások Miskolcon 

Újszerű szolgáltatást indított a Miskolc-tapolcai szállodákba érkező vendégek részére a Szerviz Iroda Utazási Központ.

Új kilátók, tanösvények, kirándulóhelyek a Balatonnál 

Több mint 312 millió forintos beruházással fejlesztik a Keszthelyi-hegység négy zalai településének erdei kirándulóhelyeit: ökoturisztikai látogatóközpont létesül Gyenesdiáson, három kilátót építenek Balatongyörökön és Válluson, új tanösvény és pihenőhely lesz Vonyarcvashegyen.

Előfoglalás-özön a Haris Travel Clubnál 

Haris Ernő szerint, aki 1979 óta vezeti a cégét, míg a tavalyi év rosszabb volt 2011-nél is, idén az előfoglalási adatok eddig sosem volt magas szintet értek el. A megnövekedett érdeklődést igazolta a hétvégi, immár 14-ik alkalommal megtartott  „Évadnyitó" kirándulásuk is, melyen a résztvevők hat buszt töltöttek meg.

Vigyázva kiránduljon a Mátrában! 

Társas vadászat miatt több túraútvonalat is lezár január 5-én és 6-án a Mátrában az Egererdő Zrt. – közölte a mátrafüredi erdészet vezetője az MTI-vel.

16 ezren kezdték kirándulással a tanévet 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Őszi kirándulás pályázatán több mint 16 ezren jutottak ismét táborozási lehetőséghez, ezzel több mint 30 ezerre nőtt azoknak a gyermekeknek a száma, akik az Erzsébet-program keretében kedvezményesen táboroznak az idén - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Kirándulókat vár Alsó-Ausztria 

Csodás panorámák, izgalmas túraútvonalak, hegyi vasút és sok-sok szórakozás: ezt kínálják az alsó-ausztriai hegyek a kíváncsi és felfedező kedvű turistáknak. A legjobb, legérdekesebb programajánlatok következnek csokorba szedve, amelyekért érdemes úti célul a régiót választani!

Elindult a Határtalanul! 

Elindult a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program, az első csoport szeptember 4-én kelhet útra Erdélybe.

14 ezer diák utazhat külhoni kirándulásra 

A következő tanévben 14 ezer diák és 1500 pedagógus juthat el Erdélybe, Kárpátaljára, Délvidékre vagy a Felvidékre a Határtalanul! program keretében - tette közzé a projekt pályázati eredményeit honlapján kedden az Apáczai Közalapítvány.

Természet - határok nélkül 

Egykoron szigorúan őrzött határ választotta el Stájerországot Szlovéniától, turisztikai szempontból ma már mind inkább eggyé olvadnak ezek a területek. Stájerország és Szlovénia észak-keleti részei tavaly óta az európai uniós kezdeményezés „Határtalan kirándulások és kerékpártúrák” jegyében közös összefogással erősítik egymást és ajánlataikat; elsősorban a kirándulás és az országúti kerékpártúrák, valamint a nordic fitnesz és a hegyi kerékpározás területén. A közös nevezőt a kulináris ajánlatok jelentik, melyek jegyében mindkét ország különleges és egyedülálló finomságokat kínál.

Pukkanó dudafürt, bikapók és ájtatos manó 

Szombaton reggel kilenctől tanösvényjárást tart a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület a Tétényi-fennsíkon.

A Rám-szakadékban rekedt a zord tél 

A tavaszi időjárás beköszönte ellenére a Rám-szakadékban még téli viszonyok uralkodnak. A turistaút egyes szakaszai, valamint a kihelyezett létrák jéggel borítottak. A Rám-szakadék látogatása nem ajánlott! A hosszú hétvégén kirándulni indulóknak a Pilis magasabban fekvő részein szintén télies viszonyokra, a városi hőmérsékletnél akár 10 fokkal hidegebbre kell felkészülniük. Hasznos tanácsok kirándulás előtt! 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!