Előfoglalás-özön a Haris Travel Clubnál

Haris Ernő szerint, aki 1979 óta vezeti a cégét, míg a tavalyi év rosszabb volt 2011-nél is, idén az előfoglalási adatok eddig sosem volt magas szintet értek el. A megnövekedett érdeklődést igazolta a hétvégi, immár 14-ik alkalommal megtartott  „Évadnyitó" kirándulásuk is, melyen a résztvevők hat buszt töltöttek meg.

A világ legszebb és legtávolabbi pontjaira meghirdetett útjaikat sikerült versenyképes árakon kiajánlani. Újdonság lesz egy olyan dél-afrikai út, melyen a Viktória vízesést is megtekinthetik a magyar utasok. Bhután is bekerült a kulturális körutak közé. Észak és Dél- Amerikába számos utat szerveznek, ezért a Haris Travel Club tagja lett a tavaly óta működő Discover Amerika egyesületnek. Az Utazás kiállításon a Discover Amerika külön standján állítanak ki. Intenzív a promócióba fog az iroda: a 47-es villamoson óriás hirdetésük látható február közepéig. Ezt követi a metró mozgólépcsőinél, majd az Utazás Kiállításhoz bevezető utak mentén kihelyezett plakátsorozat.

A hétvégi "Évadnyitó" kirándulás során a nagyszámú utas először a Planetáriumban „bolygóközi utazáson” vehetett részt, a csillagos ég és bolygóink titkaival ismerkedhettek meg. Majd Esztergomba vitt tovább az út: átkeltünk Párkányba is, a Mária Valéria hídról talán a legszebb a Bazilika panorámája. Egy forgalom mentes helyen kiszállva tényleg meleg, és tényleg borból készült forralt bor, valamint frissen sült pogácsák fogyasztása közben bemozgattuk lábainkat. Majd a művészet került sorra. A télen (sajnos) zárva tartó Keresztény Múzeum a túra résztvevői számára nyitott csak ki. Elmondhattuk, hogy miénk itt a tér, a múzeum valamennyi hadra fogható tárlatvezetője csoportunkkal foglalkozott. Az ország leggazdagabb egyházi gyűjteménye elsősorban a középkor kiemelkedő alkotásairól (Garamszentbenedeki Úrkoporsó, MS Mester festményei, Kolozsvári Tamás Kálvária oltára) nevezetes, de órákat igényelne a hímzések, szobrok, porcelánok egyéb műtárgyak részletes megtekintése is. Végül a gasztronómiai élvezetek kerültek sorra: a résztvevőket Visegrádon fáklyákkal, dobpergéssel, élő reneszánsz zenével, valamint korhű ételsorral kényeztette a Reneszánsz Étterem.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.