A Hilton költözött be Breuer Marcell hagyatékába

A Hilton költözött be Breuer Marcell hagyatékába 

Az Egyesült Államokba kivándorolt építészlegenda nem mindennapi formájával híressé vált irodaháza hotelként született újjá.
Mitől lesz fenntartható egy szálláshely?

Mitől lesz fenntartható egy szálláshely? 

Szállásfoglaló oldalakon találkozhatunk már különböző jelvényekkel, amelyek ezt a törekvést jelzik. De milyen intézkedést tudnak tenni ezek az intézmények azért, hogy környezettudatosan működjenek?
Hamarosan érkezik a légi közlekedést teljesen átalakító, forradalmi repülőgép

Hamarosan érkezik a légi közlekedést teljesen átalakító, forradalmi repülőgép 

A BWB repülőgépek hatalmas üzemanyag-megtakarítást, kisebb környezetszennyezést és halkabb üzemelést ígérnek.
Jönnek a környezetbarát tengerjárók

Jönnek a környezetbarát tengerjárók 

A Celebrity Cruises hajótársaság következő Edge-osztályú hajója új, rugalmas üzemanyag-fogyasztású motort kap. Az anyacég, a Royal Caribbean Group új hajója az alternatív üzemanyag-használat egyik zászlóshajója lesz - tájékoztatta lapunkat a Tengerjáró Kft.
Így támogatja vendégei klímabarát utazását ez a szálláshely

Így támogatja vendégei klímabarát utazását ez a szálláshely 

Példaértékű és nagyvonalú akciót indított ez a vidéki szálláshely annak érdekében, hogy a budapesti vendégek környezetbarát módon jussanak el hozzájuk.
Milyen a körforgásos gazdaság a szállodaiparban?

Milyen a körforgásos gazdaság a szállodaiparban? 

Erre keresi a választ a Dunakavicsok podcast legújabb adása.
Terjed a zöld takarítás

Terjed a zöld takarítás 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Nielsen felmérése szerint a gyártók reagáltak a vásárlói igényekre, ugyanakkor nem minden környezetbarát, ami annak látszik.
Megemelték a környezetbarát beruházásokat támogató pályázati keretet

Megemelték a környezetbarát beruházásokat támogató pályázati keretet 

A Gazdaság-újraindítási Akcióterv részeként a keretösszeg 20 milliárd forintos emeléséről döntöttek a cégek környezetbarát beruházásait támogató pályázatnál - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán.
Egy korszak lezárult

Egy korszak lezárult 

A Wizz Air pénteken vette át utolsó Airbus A321ceo repülőgépét, mostantól már csak korszerűbb. környezetbarátabb gépekkel bővít.
Zölden és hatékonyan

Zölden és hatékonyan 

Minden szakmában hasznos lehet megismerkedni a gyártókkal és termékeikkel, feltenni a kérdéseiket ezekkel kapcsolatban. A hétvégén magánembereknek, civil szervezeteknek és vendéglátóegységeknek is hasznos környezetbarát rendezvény zajlott a BB’z Bar & Grill-ben.

A természet megóvása is megmozgatja az embereket 

Összesen 181 fő vett részt az idén ötödik alkalommal megrendezett, 112 kilométeres Fjällräven Vándortúrán. Ahogy minden évben, az ötnapos gyalogtúra célja idén is a vándortúrázás hagyományainak felelevenítése és a közösségi túrázás népszerűsítése volt. A Bakonyban és a Balaton-felvidéken át vezető nomád élménytúrát idén végül 157-en teljesítették, akik közül a legfiatalabb csak 9, a legidősebb pedig 69 éves volt.

A vendégek a környezettudatos éttermeket keresik 

A Tork friss kutatása alapján a vendégek 55%-a preferálja, sőt tudatosan keresi a fenntartható vendéglátóhelyeket és éttermeket.

Zöldül az AirBaltic 

A modernizációs folyamat legújabb lépéseként a fedélzeten használt papír alapú kézikönyvek, nyomtatványok ezentúl elektronikus formában, Ipaden érhetőek el. 

Mostantól ingyen teherbiciklizhet Bécsben 

Bécsben mostantól bárki ingyen kölcsönözhet magának teherbiciklit. Egyelőre hét cargobike áll a lakosok rendelkezésére, de szeptembertől tizenegy teherbringából áll majd a flotta. 

Kétszáz új autóbusz érkezik hamarosan a fővárosba 

Kétszáz darab új, környezertbarát autóbuszt állítanak forgalomba 2019-ig az osztrák fővárosban. A tendert a Mercedes nyerte. 

Környezetbarát mintaprogram: így népszerűsítik az ökocímkés termékeket 

Háromoldalú környezetügyi partnerségi megállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a CO-OP Hungary Zrt., valamint a Környezetbarát Termékek Nonprofit Kft. csütörtökön Budapesten, a megállapodással környezetbarát mintaprojektet indítottak az ökocímkével rendelkező termékek népszerűsítésére.

A víz felett kerüli meg a hegyet Kína környezetbarát autópályája 

Átadták Kína első környezetbarát, kilométereken át egy folyó felett vezető autópályáját a közép-kínai Hupej tartomány hegyvidéki térségében.

Környezetbarát lett az új máltai parlament 

2010-ben kezdték el építeni Málta fővárosában, Vallettában a parlament új épületét, amely a legfelsőbb szerv gyűlésének ad otthont 2015. május 4-től. 

Zöld pályázatra lehet jelentkezni 

Idén is meghirdették az Ozone Zöld-díj pályázatot, amelyre környezettudatos megvalósításokkal lehet nevezni. A jelentkezés ingyenes – olyan kreatív és példaértékű megoldásokat várnak, amely hozzájárulnak környezetünk fenntarthatóbbá tételéhez, az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

Kínai vállalattól kap elektromos buszt a Volán 

A Volánbusz Zrt. és a Ningbo CSR kínai közösségi közlekedés fejlesztő vállalat együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében a két cég közösen vizsgálja új környezetbarát megoldások bevezetésének lehetőségét a magyarországi közösségi közlekedésbe - közölte a Volánbusz kedden az MTI-vel.

Elektromos luxustaxi az amszterdami reptéren 

Ilyen környezetbarát autóba ülhetünk, ha a Schiphol repülőtér taxiszolgáltatását vesszük igénybe.

Környezetbarát, magyar fejlesztés a külföldi reptereken 

Repterek kifutópályáin, közutakon és hidak jégmentesítéséhez használható  új, környezetbarát terméket fejleszt a Bagoly Beton Kft. mintegy 700 millió forintos kutatás-fejlesztési projekt keretében - közölte a cég az MTI-vel.

Jövőre kerülheti meg először a Földet napelemes repülőgép 

Több mint egy évtizednyi kutatás, fejlesztés és kemény munka után lassan eljön az idő, amikor világkörüli útjára indulhat a napenergiával hajtott repülőgép, ami éjszaka is képes a levegőben maradni.

Kreatív pályázat a környezetbarát közlekedésért 

A közösségi és környezetbarát közlekedés lehetőségeit bemutató fotókat, rajzokat, vagy családi alkotásokat várnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös pályázatára az Európai Mobilitási Hét alkalmából.

Zöld Disneyland épül Sanghajban 

A Sanghajban építés alatt álló Disneyland környezetbarát és energiatakarékos lesz - jelentette be a kivitelező cég csütörtök délután a kelet-kínai metropoliszban.

Köszönjük, Hollandia! 

A világ legnagyobb Critical Mass mozgalma sosem valósult volna meg Hollandia, az elsőszámú kerékpáros ország példája nélkül - tájékoztatták a szervezők a Turizmus Online-t.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!