A vendégek a környezettudatos éttermeket keresik

A Tork friss kutatása alapján a vendégek 55%-a preferálja, sőt tudatosan keresi a fenntartható vendéglátóhelyeket és éttermeket.

A felmérés 2017-ben 400 fő bevonásával készült.

A felelős forrásból beszerzett élelmiszerek mellett a vendéglátást kiegészítő szolgáltatások és a felhasznált eszközök minősége is befolyásolják az étteremről kialakított benyomást. Akár az olyan apró, ám fontos részletekkel is megmutathatja vendégeinek elkötelezettségét, mint a teríték.

Egészítse ki fogásait natúr szalvétákkal, mutatjuk miért érdemes. Gondolta volna? Éttermi környezetben, tömeges felhasználás esetén a textilszalvéták előállítása és folyamatos tisztítása nagyobb terhet jelent a környezet számára, mint a papírszalvéták használata. A Tork natúr szalvétákkal garantáltan környezettudatossá teheti éttermét. Hogyan csökkenti ökológiai lábnyomát?

- Fehérítő, festékanyag hozzáadása nélkül, természetes szín

- Biológiai úton lebomló, komposztálható (EN 13432)

- 100%-ban visszaforgatott, felelős erdőgazdálkodásból származó alapanyagból készül

- FSC és EU ökocímkével rendelkezik

- Visszaforgatott kartonban, 85%-ban cukornádból készült csomagolóanyagban kapható

„Megfigyelhető, hogy amennyiben a fogyasztóknak hasonló árszinten a környezetbarát és nem környezetbarát termékek és szolgáltatások közt kell választaniuk, döntően a zöld gondolkodás nyer. A fiatalabb generáció még tudatosabb e tekintetben, mely a fogyasztási szokásaikat is befolyásolja” – mondta Sárközi Erika a Tork termékmenedzsere.

A környezettudatos vendéglátóhelyek számára lehetőséget kínál egyediségük kiemelésére a szalvéták emblémázási lehetősége is. A vendégek 75%-a elolvassa a szalvétán lévő üzenetet, és 70%-uk emlékszik is rá - derült ki az Intermetra Business & Market Research által 2012-ben végzett piackutatásból. Így a szalvétákon elhelyezett logó, vagy egyedi üzenet hatékony reklám eszköz lehet.

Ismerje meg a Tork natúr szalvétákat, tekintse meg a termékeket!

(x)

Forrás: Vendég & Hotel


Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café

Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...

Debrecen borai az idén a következők... 

Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja

Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja 

Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése

Bajban Románia burgonyatermesztése 

Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem

Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem 

Az étterem  közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Programok és fejlesztések a villányi borvidéken 

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között

Rajnai rizling a legjobb magyar borok között 

A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.  
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán

Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán 

Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.