A vendégek a környezettudatos éttermeket keresik

A Tork friss kutatása alapján a vendégek 55%-a preferálja, sőt tudatosan keresi a fenntartható vendéglátóhelyeket és éttermeket.

A felmérés 2017-ben 400 fő bevonásával készült.

A felelős forrásból beszerzett élelmiszerek mellett a vendéglátást kiegészítő szolgáltatások és a felhasznált eszközök minősége is befolyásolják az étteremről kialakított benyomást. Akár az olyan apró, ám fontos részletekkel is megmutathatja vendégeinek elkötelezettségét, mint a teríték.

Egészítse ki fogásait natúr szalvétákkal, mutatjuk miért érdemes. Gondolta volna? Éttermi környezetben, tömeges felhasználás esetén a textilszalvéták előállítása és folyamatos tisztítása nagyobb terhet jelent a környezet számára, mint a papírszalvéták használata. A Tork natúr szalvétákkal garantáltan környezettudatossá teheti éttermét. Hogyan csökkenti ökológiai lábnyomát?

- Fehérítő, festékanyag hozzáadása nélkül, természetes szín

- Biológiai úton lebomló, komposztálható (EN 13432)

- 100%-ban visszaforgatott, felelős erdőgazdálkodásból származó alapanyagból készül

- FSC és EU ökocímkével rendelkezik

- Visszaforgatott kartonban, 85%-ban cukornádból készült csomagolóanyagban kapható

„Megfigyelhető, hogy amennyiben a fogyasztóknak hasonló árszinten a környezetbarát és nem környezetbarát termékek és szolgáltatások közt kell választaniuk, döntően a zöld gondolkodás nyer. A fiatalabb generáció még tudatosabb e tekintetben, mely a fogyasztási szokásaikat is befolyásolja” – mondta Sárközi Erika a Tork termékmenedzsere.

A környezettudatos vendéglátóhelyek számára lehetőséget kínál egyediségük kiemelésére a szalvéták emblémázási lehetősége is. A vendégek 75%-a elolvassa a szalvétán lévő üzenetet, és 70%-uk emlékszik is rá - derült ki az Intermetra Business & Market Research által 2012-ben végzett piackutatásból. Így a szalvétákon elhelyezett logó, vagy egyedi üzenet hatékony reklám eszköz lehet.

Ismerje meg a Tork natúr szalvétákat, tekintse meg a termékeket!

(x)

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.