Pert nyert Lánchíd-ügyben a BKK

Pert nyert Lánchíd-ügyben a BKK 

Jogszerűtlenül marasztalta el a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a Lánchíd-felújítás beruházóját és kivitelezőjét, amikor tavaly májusban 15-15 millió forintos bírságot szabott ki rájuk. A Fővárosi Törvényszék ítélete alapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az A-Híd Zrt. pert nyert a KDB ellen. A Közbeszerzési Hatóság szerint azonban ettől még megtörtént a jogsértés.
Az Oroszlán nyelve győzedelmeskedett a Budapest Cocktail Week-en

Az Oroszlán nyelve győzedelmeskedett a Budapest Cocktail Week-en 

A koktélok koncepciójának az idei évben a Lánchíd átadása és Budapest egyesítésének 150. évfordulója köré kellett épülnie, az egyhetes eseményen 30 bár és étterem alkotásait kóstolhatták meg az érdeklődők és a szakmai zsűri.
Budapest dalai a megújult Lánchíd árnyékában

Budapest dalai a megújult Lánchíd árnyékában 

Az idén 150 éves Budapest ingyenes fesztivállal köszönti a felújított Lánchidat a Clark Ádám téren.
Nézzen körül Ön is a Lánchíd alatt!

Nézzen körül Ön is a Lánchíd alatt! 

Most tiszta, rozsdakezelt minden, és a szerkezetbe beépített kis tükrök segítik, hogy a vizsgálódó szem olyan helyekre is belásson, ahová korábban nem.
A Sziget Fesztiválon mutatkozik be a Budapest 150 installáció

A Sziget Fesztiválon mutatkozik be a Budapest 150 installáció 

Budapest a kapcsolódásról szól, olvasható a felirat angol és magyar nyelven a Budapest 150 emlékév alkalmából készített művészeti alkotáson, amely először a Sziget Fesztiválon mutatkozik be a közönség előtt.
Pénteken piknik a Lánchídon

Pénteken piknik a Lánchídon 

Piknikkel egybekötve adják át pénteken a felújított Lánchidat: megnyílnak a járdák és a hídfőkben lévő aluljárók, az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva pedig a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) színes szabadtéri programokkal várja az érdeklődőket 
Ez lett a szavazás eredménye a Lánchíd közlekedéséről

Ez lett a szavazás eredménye a Lánchíd közlekedéséről 

Forgalomcsillapított Lánchídról döntött az "első budapesti lakógyűlésen" szavazók túlnyomó többsége: ennek értelmében fenntartják a jelenlegi forgalmi rendet, így a felújítás befejeztével sem tervezik visszaállítani az egyéni gépjárműforgalmat a hídon - közölte a főpolgármester kedden az online szavazás eredményeit ismertető sajtótájékoztatóján.
Ha minden jól megy, augusztustól átgyalogolhatunk a Lánchídon

Ha minden jól megy, augusztustól átgyalogolhatunk a Lánchídon 

Másfél hónappal az eredeti szerződésben vállalt időpont előtt megkezdődött a felújított Lánchíd műszaki átadás-átvételi eljárása, tehát gyalog várhatóan már augusztusban át lehet kelni a híd két oldalán végigfutó járdákon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
Augusztus 20-ra teljesen megnyílhat a Lánchíd

Augusztus 20-ra teljesen megnyílhat a Lánchíd 

Másfél hónappal a tervezett határidő lejárta előtt, ősz helyett már nyáron befejeződik a Lánchíd felújítása - jelentette be a főpolgármester szombaton a Facebookon.
Látványterveken a turistabarát budapesti belváros

Látványterveken a turistabarát budapesti belváros 

A Lánchíd új - a közösségi közlekedést, a "szelíd" közlekedési módokat és a gyaloglást segítő - szerepe teremti meg annak a lehetőségét, hogy zöldítsék a belváros érintett részét a budai és a pesti oldalon is - mondta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn budapesti sajtótájékoztatón, amelyen az erre irányuló fejlesztések látványterveit is bemutattak.

Ha a BKK-n múlik, autómentes marad a Lánchíd 

A Lánchídon a jelenleg érvényben lévő "autómentes" forgalmi rend fenntartását javasolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - közölte a társaság vezérigazgatója kedden, sajtótájékoztatón.

BKK: március 20-tól több busz a Lánchídon 

Március 20-tól a jelenleginél több busz közlekedik majd a Lánchídon, áll a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

Még fél év, mire átgyalogolhatnak a turisták a Lánchídon 

Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat pénteken Budapesten.

Péntektől ismét járható a Lánchíd 

Péntek délutántól használhatják a Lánchidat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők - közölte a BKK kedden az MTI-vel.

Amíg megérkezik a kőtestvér, egy LEGO-oroszlán őrzi a Lánchidat 

Csütörtökre virradóra egy titokzatos oroszlán jelent meg a felújítás alatt álló Lánchídnál.

Visszaköltöznek a Lánchídra a kőoroszlánok 

Visszakerülnek helyükre a Lánchíd budai hídfőjét díszítő oroszlánszobrok kedden. A fővárosi hidat várhatóan december közepén ismét használhatják az autósok.

Lesz valami jó is a Lánchíd miatti rakpartlezárásból 

Július 15-re tervezi megnyitni a Valyo a rakparti pihenőparkot, amihez a főváros adott támogatást a Budapest Tuning program keretében. Utóbbi kulturálisan pezsgő városi programokkal teli fél évet ígér. 

Orvosi lézerrel is tisztítják a Lánchíd budai oroszlánjait 

Így távolítják el a legmélyebben lévő szennyeződéseket; a munka befejeztével a szükséges megerősítések után elvégzik a hibatérképen megjelölt javításokat, és pótolják a hiányzó részeket - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Jövő decemberben láthatók újra a Lánchíd kőoroszlánjai 

A tervek szerint 2022 decemberére térnek vissza a helyükre a budapesti Lánchíd kőoroszlánjai, amelyeket részletes terv alapján restaurálnak a szakemberek egy újpesti műteremben.

Újabb szakaszt zártak le a pesti alsórakparton 

A Lánchídtól délre folytatódik a víznyomócső-rekonstrukció, a munkálatok miatt szombattól  változott a közlekedés a pesti alsó rakparton - írja a 24.hu.

Átkelőhajó segíti a közlekedést a Lánchídnál 

A menetrend szerint közlekedő átkelőhajó továbbra is segíti a Dunán való átjutást a Lánchíd felújítása idején - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Hajnalban másfél évre lezárták a Lánchidat 

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre.

Online kiállítás a Lánchíd fordulatokban gazdag történetéről 

Többször is le akarták rombolni (egyszer sikerült), de torlaszolták el már tankok és taxisok is - felújításának aprópójából készült történelmi tabló a Lánchídról.

A hosszú hétvégére izgalmas programokkal készül a Főváros 

Lesz itt minden: rakparton és a Lánchídon való sétálgatás, plakátkiállítás, kincskereső játék és még nosztalgia villamosjárat is.

Éjszakai forgalomkorlátozás Budapesten 

a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. közlése szerint lemossák a Váralagutat, a Lánchidat, a Millenniumi hidat és a Szabadság hidat október 1-5. között, emiatt éjszakai forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Másfél év alatt újíthatják fel a Lánchidat 

A fővárosi önkormányzat legfeljebb 18 hónapig tartó forgalomkorlátozás mellett kívánja felújítani a Lánchidat és a várhegyi alagutat.

Lánchíd-felújítás: a kormánnyal egyezkedne Budapest 

A Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a Lánchíd, a várhegyi alagút és a Clark Ádám tér egyidejű felújítása érdekében kezdeményezzen tárgyalásokat a kormánnyal a hiányzó források biztosításáról.

Döntöttek a Lánchíd felújításáról 

Szeptemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd felújítási munkálatai és várhatóan 2021 június végére fejeződnek majd be.

Megújul a Lánchíd és a 2-es villamos alagútja 

A Fővárosi Közgyűlés szerdán jóváhagyhatja és megkötheti a Lánchíd és a 2-es villamos alagútjának rekonstrukciójára vonatkozó megvalósítási megállapodás módosítását, amely szerint szeptemberben kezdődhetnek meg a felújítási munkálatok, és várhatóan 2021 június végére fejeződhetnek be.

Megnyílt Budapest legújabb négycsillagosa 

Átadták a Hotel Clark Budapestet a Lánchíd budai hídfőjénél.

Ősszel kezdődik meg a Lánchíd felújítása 

Tarlós István főpolgármester szavai szerint szeptember táján kezdődik a Lánchíd felújítása,  ennek az az oka, hogy előtte "muszáj egy ráncfelvarrást végezni" a BAH-csomópont felüljáróján. Forgalomszervezési okokból egyszerre a Lánchíd és a BAH-csomópont nem zárható le - adta híül az MTI.

A Lánchíd is szerepel Major Lazer új klipjében 

Az idei Sziget fesztiválon nagy sikert aratott amerikai elektronikuszenei formáció, a Major Lazer új klipjében a budapesti Lánchíd is felbukkan pár másodpercre.

Budapest a legolcsóbb város Európában 

A Guardian vezető anyagban számolt be arról, hogy rövid nyaralás esetén Budapest a legolcsóbb európai város.

Huszonhét nagyprojekt előkészítésén dolgozik a főváros 

Huszonhét, 50 millió euró feletti értékű nagyberuházás előkészítésén dolgozik a fővárosi önkormányzat, amelyekhez a 2014 és 2020 közötti uniós finanszírozási ciklusban pályáznának forrásokra - jelentette be a főpolgármester hétfőn, Budapesten sajtótájékoztatón.

Filmforgatás miatt lezárják a Lánchidat 

Filmforgatás miatt vasárnap délután lezárják a Lánchidat.

A Lánchíd park felújítása 

Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint a Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Green Sweden/SymbioCity 2012 program keretén belül építjük újjá a Lánchíd budai hídfőjénél található parkot - közölte a Turizmus Online-nal a budapesti Svéd Kereskedelmi Kirendeltség.

Nem fog leszakadni a Lánchíd 

Akár már 2015-ben megkezdheti a Lánchíd felújítását a BKK Közút Zrt., miután jövőre döntenek a munkálatokról és azok költségeiről – tudta meg kedden az InfoRádió.

Lánchíd: kedden lezárva 

Olimpikonok és az EU-országok népviseletébe öltözött lányok vonulnak végig a Lánchídon január 18-án, kedden.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!