Az Oroszlán nyelve győzedelmeskedett a Budapest Cocktail Week-en

A koktélok koncepciójának az idei évben a Lánchíd átadása és Budapest egyesítésének 150. évfordulója köré kellett épülnie, az egyhetes eseményen 30 bár és étterem alkotásait kóstolhatták meg az érdeklődők és a szakmai zsűri.

A 2023-as Budapest Cocktail Week verseny győztese a Flava lett, a The Lion’s Tongue (Az Oroszlán Nyelve - a szerk.) névre keresztelt koktél Nagy Orsolya, a Flava bar managerének alkotása.

A koktél három alkotóelemből épül fel, alapját Eminente Reserva 7 Year Rum adja, a varázslatot pedig répa és jázmin teszi teljessé, és macskanyelv díszíti. Az ötlet pedig a Lánchíd oroszlánjaihoz, sőt pontosabban, az őket alkotó szobrászhoz, Marschalkó János Sámuelhez kapcsolódik. A hiedelem szerint az oroszlánoknak nem tervezett nyelvet, emiatt annyit gúnyolták, hogy a Dunába vetette magát. A legenda azonban nem igaz, az oroszlánoknak van nyelve, csak más szögből kell nézni.

„A Flava egy igazi belvárosi dzsungel, sok állatszobor rejtőzik a falaink között, azonban az oroszlán eddig hiányzott. Amikor megkaptuk a verseny kiírását és koncepcióját, rögtön az oroszlán jutott eszembe, és a szobrok hiányzó nyelvének története, hiszen így a koktéllal már oroszlán is akad a dzsungelünkben” – mesélte Nagy Orsolya, bar manager a koktél ötletének születését. „A koktél megalkotásánál azonnal tudtam, hogy valamilyen különleges, szokatlan elemet szeretnék belevinni. Az Eminente rum vaníliás, füstös – kávés - aszalt gyümölcsös ízvilága tökéletes harmóniát alkot a répa természetes édességével, ami nagyon jól működik süteményekben is. Ezt egészíti ki a jázmin parfümös könnyedsége. A répának köszönhető az élénk narancssárga szín, ami passzol a dzsungel hangulathoz, illetve ahogy a Flava ételeinél és koktéljainál, itt is meg szerettem volna mutatni a nemzetköziséget, a különleges alapanyagokat. Így találkozott a kubai rum, az európai sárgarépával és a kaukázusi jázminnal. A koronát pedig a magyar macskanyelv csokoládé adta, hiszen nagymacskáról beszélünk” – folytatta. A győztes The Lion’s Tongue koktélt október 13-ától már mindenki megkóstolhatja a Flava állandó kínálatában.

A versenyen pontozásának legnagyobb részét a szakmai zsűri, és a közönség szavazatai tették ki, mellettük Budapest Cocktail Week csapata, a szponzorok és a bárok értékelték az elkészült koktélkülönlegességeket. A Flava The Lion’s Tongue koktélja a nemzetközi zsűrinél és a közönségszavazatoknál is egyértelmű győzelmet aratott. Győztesként Nagy Orsi és a Flava csapata kiutazási lehetőséget nyert a London Cocktail Weekre is, hogy a világ legnagyobb koktél rendezvényén új élményeket, inspirációkat gyűjthessenek.

 

Forrás: B D P S T G R O U P . H U


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.