Nyitva Budapest első levendulaparkja

Nyitva Budapest első levendulaparkja  

Szelfipontok és lila padok is kerültek a közel hatezer tő levendula közé.
Levendulára kávézaccot? Mi mást?

Levendulára kávézaccot? Mi mást? 

Egy új együttműködés keretében a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot. És már látható is a különleges együttműködés eredménye: most virágzik a levendula.
Kávézacctól virul a pannonhalmi levendula

Kávézacctól virul a pannonhalmi levendula 

A lokális kezdeményezés célja, hogy rávilágítson a kávékapszulák újrahasznosíthatóságának sokoldalúságára, és ösztönözze a még nagyobb arányú lakossági visszagyűjtést.
Leégett a Hisztéria fagyit kínáló vendégváróhely

Leégett a Hisztéria fagyit kínáló vendégváróhely 

A Balaton-felvidéken, egy festői domboldalon magányosan fekvő épületbe csapott a villám a péntek éjszakai viharban.
Megnyílt Tihany legújabb látványossága

Megnyílt Tihany legújabb látványossága 

Már látogatható Tihany legújabb turisztikai látványossága, az Eau de Tihany – Illatok Háza, amely a tihanyi levendula közel százéves történetét mutatja be interaktív módon. A minden érzékszervre ható, interaktív kiállításon a látogatók megtekinthetik az évszázados múltú réz levendula-lepárlókat, és bepillanthatnak az illatos termékek - szappanok, fürdősók, pezsgőlabdák – gyártási folyamatába.
Új ismeretterjesztő film a levenduláról

Új ismeretterjesztő film a levenduláról 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont bemutatta új ismeretterjesztő filmjét. 

Töretlen Levendula lendület 

Az előző évekhez hasonlóan idén is 10 új üzletet nyit a Levendula fagylaltozó franchise hálózat.

Vajon hol terem vadon a levendula? 

A Káli-medence kapujában, Zánkán egy érdekes kezdeményezés várja tavasztól a látogatókat: a Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpont. A hely létjogosultságáról kérdezzük Takács Tamást, a völgy projektvezetőjét.
Levendulafesztivál

Levendulafesztivál 

A tihanyi levendula kiemelkedő értéke, igazi ékessége a magyar mezőgazdasági kultúrának, termesztése a tájba illő gazdálkodás jó példája, ezért ismertté kell tenni a tihanyi levendulát - mondta a földművelésügyi miniszter a XI. Levendula Fesztivál megnyitóján szombaton, Tihanyban.

Illatozó fesztivál a levendula jegyében 

Péntektől vasárnapig tart a Tihanyi Levendulafesztivál, amelyen színházi előadások, koncertek, népi játékok várják az érdeklődőket, a rendezvényt színesítő kísérőprogramok pedig egészen július elejéig látogathatók – tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.

Gyógynövényáldás Pannonhalmán 

Számos nagyszabású fejlesztés valósult meg az elmúlt tíz év során Pannonhalmán, a Bencés Főapátságban, jelentős részben uniós forrásból. A beruházásoknak meg is van az eredményük: öt év alatt a duplájára nőtt a turisták száma.

Levendulatúrák Dél-Franciaországban 

A levendula, Dél-Franciaország és Provence jelképe, augusztus végéig virágzik, a mezők melletti túraútvonalakon megcsodálhatók a hatalmas, lilavirágos táblák, augusztus közepén pedig fesztivált is rendeznek a növény tiszteletére Saultban, a levendula "fővárosában."
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!