Hamarosan élvezhetjük az év legnagyobb termálfürdős attrakcióját

Hamarosan élvezhetjük az év legnagyobb termálfürdős attrakcióját 

A makói Hagymatikum Gyógyfürdő eddigi kapacitását duplájára növelte a több mint 11 milliárd forintból megvalósított fejlesztés.
Eladó a vidéki fürdőváros legrégebbi szállodája

Eladó a vidéki fürdőváros legrégebbi szállodája 

A Bástya Hotel Makó a város népszerű fürdőjének, Makovecz Imre által tervezett Hagymatikumnak a szomszédságában található és 15 szobájával a város második legnagyobb szállodája.
A fejlesztések után Kelet-Magyarország is turisztikai célponttá válhat

A fejlesztések után Kelet-Magyarország is turisztikai célponttá válhat 

Fejlesztésekre van szükség, hogy a kelet-magyarországi települések is turisztikai célponttá válhassanak, így tovább növekedhet az idegenforgalom GDP-n belüli aránya - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Makón.
Milliárdos fürdőfejlesztés Makón

Milliárdos fürdőfejlesztés Makón 

Kormányzati forrásból, mintegy 9,5 milliárd forintból bővítik a makói fürdőt - jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester kedden a Maros-parti városban.
2,5 milliárd forintból bővítik a makói fürdőt

2,5 milliárd forintból bővítik a makói fürdőt 

Új családi zónával és egy 25x33 méteres úszómedencével bővítik a makói fürdőt, a Hagymatikumot, a beruházás terveit Makovecz Imre vázlatai alapján a MAKONA Kft. készíti el - jelentette be a Maros-parti város polgármestere hétfőn, a tervezési szerződés aláírását megelőző sajtótájékoztatón.

Összefogással épül kerékpárút Hódmezővásárhely és Makó között 

Térségi összefogással a következő két-három évben megépül a mintegy 30 kilométeres kerékpárút Maroslelét érintve Hódmezővásárhely és Makó között - jelentették be az érintett Csongrád megyei települések polgármesterei kedden Maroslelén.
241 millió forintból épült kerékpárút Makó és Kiszombor között

241 millió forintból épült kerékpárút Makó és Kiszombor között 

Közel 2,2 kilométer hosszúságú kerékpárút épült a Csongrád megyei Kiszombor és Makó között. A Maros folyón átívelő új kerékpárutat Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter avatta fel pénteken.
Júliustól autópályán száguldhatunk át Romániába

Júliustól autópályán száguldhatunk át Romániába 

Ha minden a tervek szerint alakul, július elején átadják az M43-as autópálya még hiányzó, országhatárig tartó utolsó 23 kilométeres szakaszát, valamint a román oldalon ehhez csatlakozó részt.

Áramvonalasabb működés a makói Hagymatikumban 

Az idén kétéves makói Hagymatikum fürdő 40 millió forinttal kevesebb támogatásból működik 2014-ben, mint tavaly. 
Jövő júniusban nyílik Makó igazi szállodája

Jövő júniusban nyílik Makó igazi szállodája 

2014 júniusában nyit a makói Glorius szálloda - tájékoztatott a a kivitelező Bodrogi Bau Kft.

Tematikus hétköznapok Makón 

A Nyugdíjas Expón jelen volt a makói Hagymatikum képviselője is. 

Lombkoronasétány nyílt Makón 

Az országban egyedülálló, a fák koronái között 8-10 méter magasban vezető, 190 méter hosszú lombkoronasétány épült a makói Maros-parton.

A hétvégével indul a hazai strandszezon 

Hétvégén a főváros és az ország több pontján megnyitják strandjaikat a fürdők. 

Lemondott a Hagymatikum igazgatója 

Lemondott igazgatói tisztségéről Nagy Nándor, aki a Kommunális Nonprofit Kft. és a Hagymatikum Fürdő első embere volt, írja a Délmagyar.hu.

Élménygaranciát kínál a makói fürdő 

Több mint 200 ezer vendégre számít 2013-ban a 470 millió forintos költségvetésből gazdálkodó makói Hagymatikum fürdőkomplexum - mondta a fürdő igazgatója csütörtökön Makón sajtótájékoztatón.

Első születésnapját ünnepelte a Hagymatikum 

Vidám programokkal, akciókkal, tortával várta a látogatókat első születésnapján a makói Hagymatikum Fürdő. Ezen a napon mindenki makói vendégnek számított, így 50%-os kedvezménnyel válthatták meg a belépőjegyeket mind a fürdő medencetereibe, mind a különleges szauna-világába. Több mint hatszázan vettek részt a hangulatos születésnapi zsúrpartin.

Önkormányzati összefogás a határ mentén 

Öt önkormányzat fogott össze, hogy közös marketingmunkával együttesen népszerűsítsék fürdőiket, ehhez közel 112 millió forint állt rendelkezésükre.

Szálloda nyílik Makón 

700 milliós beruházással szállodává alakítja 2014-re az egykori Kállai-kollégium épületét a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft., írja a delmagyar.hu.

Kovacsics Imre elhagyja a Hagymatikumot 

Közös megegyezéssel távozott a makói Hagymatikum fürdő ügyvezetője, Kovacsics Imre - értesült a Delmagyar.hu.

Eredményesen zárult a magyar–román fürdőprojekt 

A Dél-alföldi régió és a határ menti térség turisztika trendjeiről és idegenforgalmának fejlesztési lehetőségeiről szóló konferenciával zárult a Spatour – fürdő- túra a határ mentén című projekt pénteken Makón. A Magyar–Román Határ Menti Együttműködési Program támogatásával, európai uniós forrásból megvalósult projekt keretében öt település – magyar részről Makó, Gyula és Orosháza, román részről pedig Buziás és Mennyháza – önkormányzata fogott össze annak érdekében, hogy közösen népszerűsítsék a fürdőiket a határ mindkét oldalán.

Lombkorona sétány épül a Makón 

Lombkorona sétányt építenek Makón, a dél-alföldi város legújabb turisztikai látványossága több mint 200 millió forintba kerül, és jövő tavaszra készül el.

Fürdők a határon 

A dél-alföldi fürdők hosszabb távon is számíthatnak a romániai vendégekre - állítja aradi tudósítónk, aki három dél-magyarországi fürdőt járt végig a napokban a SpaTour program meghívására. 

Fürdőtúra a román határ magyar oldalán 

Gyula, Orosháza, Makó, romániai oldalon pedig Buziásfürdő és Menyháza fogott össze, hogy egy uniós projekt keretében, közös marketingtevékenységgel, a  piaci igényeknek megfelelő szolgáltatás-csomagokkal növeljék a látogatóik számát.

Külképviselők a Dél-Alföldön 

Az Európai Uniós fejlesztési források felhasználásával több, mint 20 turisztikai projekt valósult meg a Dél-Alföldön az elmúlt évben.

Átadták Makón a Maros-parti Kalandparkot 

Fél perc alatt átérhet Kiszomborról Makóra az, aki kipróbálja a pénteken átadott Maros-parti Kalandpark leglátványosabb attrakcióját, a gyors sodrású folyó fölött átívelő 160 méter hosszú drótkötélpályát.

Kerekezze körbe Makót Szentpéteri Csillával! 

Az Utazás kiállításon debütált Makó város új reklámfilmje, melyen a település szülötte, Szentpéteri Csilla zongoraművésznő mutatja be a látnivalókat - biciklivel. 

Makovecz-túrára invitálják a látogatókat Makóra 

A 2011 szeptemberében elhunyt Makovecz Imre alkotásaiban gyönyörködhetnek azok, akik ellátogatnak Makóra és végigjárják a Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett építész tervei alapján készült épületeket bemutató túrát.

Megnyitott a Hagymatikum 

Január 20-án megnyitotta kapuit a Hagymatikum wellness-, gyógy- és családi fürdő Makó belvárosában.

Sokan várják az új makói gyógyfürdőt 

A makói önkormányzat megbízásából országhatárokon átnyúló felmérés vizsgálta a készülő új fürdőre mutatkozó igényeket és a beruházás várható hatásait.

Fatális véletlen okozta a makói fürdőtüzet 

Nincs megnevezhető felelőse a makói fürdőtűznek, a kivitelező szabályosan dolgozott, fatális baleset történt – ezt állapította meg az okokat tisztázó tűzoltósági vizsgálat. Várhatóan mindössze 10 napot csúszik a munka befejezése.

Visszabontották a makói fürdő leégett kupoláját 

Lebontották a makói fürdő leégett kupolájának azt a részét, ami biztosan menthetetlen – hamarosan kezdődhet az újjáépítés. A tűz okát és a kár pontos mértékét tisztázó vizsgálat még tart.

Kigyulladt a makói fürdő tetőszerkezete 

Lángra kapott az épülő makói fürdő fa tetőszerkezete hétfő délután - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Elvitte az autópálya az autókat 

Bár elvétve még látni egy-egy román rendszámú járművet a 43-as út szegedi átvezető szakaszán, a kamionok szinte teljesen eltűntek, s a tranzitforgalom is töredékére esett vissza a csongrádi megyeszékhelyen.

Április 20-án adják át az M43-as új szakaszát 

A tervezettnél egy nappal korábban, április 20-án adják át az M43-as autópálya új, Szeged és Makó közötti szakaszát.

Mi a kapcsolat Ford T modellje és Makó között? 

A Ford T modell Henry Ford autógyáros egyik legnépszerűbb autómodellje volt, melyet a makói származású Galamb József tervezett.

A témaválasztás a roma festészet sajátossága 

Az emlékezés színes álmai címmel nyolc kortárs roma festőművész munkáiból nyílik kiállítás a makói József Attila Múzeumban.

Makovecz tervezte az új makói fürdő tetejét 

A tervezett jövő nyári határidőre készül el Makó 3,6 milliárd forintos beruházással épülő új fürdője.

Róna Iván a Spa Holdingnál folytatja 

A Spa Hungary Holding Zrt. menedzsmentje kedden Dr. Róna Iván és Deutsch Péter belépésével bővült - adta hírül a társaság. Mint ismeretes a Holding Agárd, Győr, Gyula, Hévíz, Makó, Székesfehérvár városok gyógy- és élményfürdőinek menedzselésével és fejlesztésével foglalkozik.

Hagymakupolát kap a hagymafőváros fürdője 

Európában egyedülálló organikus épületegyüttes, megannyi egyedi fürdőszolgáltatás, minőségi gyógyászati ellátás, városközpont rehabilitáció, munkahelyteremtés, a turizmus fellendülése – hosszútávon vonzó jövő Makó városa számára. A fürdő munkálatai 16 év várakozás és előkészítés után néhány héttel ezelőtt megkezdődtek. És ezzel a visszaszámlálás is kezdetét vette, 2011 júliusától új időszámítás lép életbe Makón, a város hamarosan a legnevesebb magyar fürdővárosok sorába lép.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!